Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Vieras: Tiinuli

Opiskelijalle apua!?

Recommended Posts

Vieras: Tiinuli

Teen tehtävää umpilisäkkeen tulehduksesta. Nää on varmaan hölmöjä kysymyksiä, mutta kysyn kuitenkin. Kun normaalisti jos potilas tulee elektiivista kautta leikkaukseen ja tulehdusarvot on korkealla niin leikkaus siirtyy, siihen asti kuin arvot on paremmat. Niinhän ei kai voida tehdä jos kyseessä on umpilisäkkeen tulehdus, vai? Aloitetaanko esim. antibiootti ennen leikkausta? Kuinka kauan voidaan odottaa maksimissaan ennenkuin leikataan? Ja mitä voi käydä kun leikataan tulehdusarvojen ollessa korkealla?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pernasoppa

Hiukka väärä foorumi tietysti lääketieteellisiä asioita kysellä, mutta annetaan tulla tajunnanvirtaa... CRP koholla ei ole mikään este leikkaukselle. Toki elektiiviisissä esim. ortopedisissä, varsinkin tekonivelleikkauksissa tulehdus on ehdoton kontraindikaatio. Mutta jos masussa on tulehtunutta kamaa niin herranjestas sehän pitää ottaa pois! App. ect. lienee se leikkaus missä sallitaan suurin virhemarginaali, eli oireiden ja kl. tutkimuksen perusteella leikotaan helposti.

Meidän firmassa antibioottipolitiikka hoituu siten, että aina umpparipotilaille annetaan induktiossa metronidatsolia 500 mg iv (lapsille painon mukaan) ja sitten jos on perforaatiota tai muuta häikkää niin lisätään siihen kefuroksiimiä 1500 mg iv.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
eh-neito

Ja sitten kannattaa muistaa, että CRP voi nousta vasta vähän jälkijunassa - se ei välttämättä heti kerro akuutista tulehduksesta. Eli ihan oikealla umpparipotilaalla ei välttämättä CRP ole edes sen kummemmin koholla vielä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
  • Luo uusi...