Jump to content
MAINOS

Opiskelijalle apua!?


Vieras: Tiinuli

Recommended Posts

Teen tehtävää umpilisäkkeen tulehduksesta. Nää on varmaan hölmöjä kysymyksiä, mutta kysyn kuitenkin. Kun normaalisti jos potilas tulee elektiivista kautta leikkaukseen ja tulehdusarvot on korkealla niin leikkaus siirtyy, siihen asti kuin arvot on paremmat. Niinhän ei kai voida tehdä jos kyseessä on umpilisäkkeen tulehdus, vai? Aloitetaanko esim. antibiootti ennen leikkausta? Kuinka kauan voidaan odottaa maksimissaan ennenkuin leikataan? Ja mitä voi käydä kun leikataan tulehdusarvojen ollessa korkealla?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Hiukka väärä foorumi tietysti lääketieteellisiä asioita kysellä, mutta annetaan tulla tajunnanvirtaa... CRP koholla ei ole mikään este leikkaukselle. Toki elektiiviisissä esim. ortopedisissä, varsinkin tekonivelleikkauksissa tulehdus on ehdoton kontraindikaatio. Mutta jos masussa on tulehtunutta kamaa niin herranjestas sehän pitää ottaa pois! App. ect. lienee se leikkaus missä sallitaan suurin virhemarginaali, eli oireiden ja kl. tutkimuksen perusteella leikotaan helposti.

Meidän firmassa antibioottipolitiikka hoituu siten, että aina umpparipotilaille annetaan induktiossa metronidatsolia 500 mg iv (lapsille painon mukaan) ja sitten jos on perforaatiota tai muuta häikkää niin lisätään siihen kefuroksiimiä 1500 mg iv.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ja sitten kannattaa muistaa, että CRP voi nousta vasta vähän jälkijunassa - se ei välttämättä heti kerro akuutista tulehduksesta. Eli ihan oikealla umpparipotilaalla ei välttämättä CRP ole edes sen kummemmin koholla vielä.

Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi. Meillä teoria ja käytäntö ovat sekoittuneet siten, että mikään ei toimi ja kukaan ei tiedä miksi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...