Jump to content
MAINOS

Opiskelijalle apua!?


Guest Tiinuli

Recommended Posts

Guest Tiinuli

Teen tehtävää umpilisäkkeen tulehduksesta. Nää on varmaan hölmöjä kysymyksiä, mutta kysyn kuitenkin. Kun normaalisti jos potilas tulee elektiivista kautta leikkaukseen ja tulehdusarvot on korkealla niin leikkaus siirtyy, siihen asti kuin arvot on paremmat. Niinhän ei kai voida tehdä jos kyseessä on umpilisäkkeen tulehdus, vai? Aloitetaanko esim. antibiootti ennen leikkausta? Kuinka kauan voidaan odottaa maksimissaan ennenkuin leikataan? Ja mitä voi käydä kun leikataan tulehdusarvojen ollessa korkealla?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Hiukka väärä foorumi tietysti lääketieteellisiä asioita kysellä, mutta annetaan tulla tajunnanvirtaa... CRP koholla ei ole mikään este leikkaukselle. Toki elektiiviisissä esim. ortopedisissä, varsinkin tekonivelleikkauksissa tulehdus on ehdoton kontraindikaatio. Mutta jos masussa on tulehtunutta kamaa niin herranjestas sehän pitää ottaa pois! App. ect. lienee se leikkaus missä sallitaan suurin virhemarginaali, eli oireiden ja kl. tutkimuksen perusteella leikotaan helposti.

Meidän firmassa antibioottipolitiikka hoituu siten, että aina umpparipotilaille annetaan induktiossa metronidatsolia 500 mg iv (lapsille painon mukaan) ja sitten jos on perforaatiota tai muuta häikkää niin lisätään siihen kefuroksiimiä 1500 mg iv.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Ja sitten kannattaa muistaa, että CRP voi nousta vasta vähän jälkijunassa - se ei välttämättä heti kerro akuutista tulehduksesta. Eli ihan oikealla umpparipotilaalla ei välttämättä CRP ole edes sen kummemmin koholla vielä.

Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi. Meillä teoria ja käytäntö ovat sekoittuneet siten, että mikään ei toimi ja kukaan ei tiedä miksi.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...