Jump to content
 
Vieras: hheli

Monisairas vanhus

Recommended Posts

Vieras: hheli

Olen ollut läheisteni kanssa huolissaan sukulaisesta, jonka yleiskunto on romahtanut kahdessa kuukaudessa niin fyysisesti ja henkisesti.

Ollut vuosia monisairas ja ikää jo 80 vuotta. Vanheneminen ja kunnon heikentyminen näkynyt viime puolen vuoden aikana, mutta kesällä oli vielä pirteä, puhelias ja jaksoi kävellä keppien tukena, ajaa autoa, laittaa ruokaa ja lukea lehteä. 

Nyt ei juurikaan kykene keskittymään mihinkään, nukahtelee pystyyn ja on voimaton. Kävelykyky poissa ilman rollaattoria. Osoittaa kuitenkin luonteenomaisia piirteitä, hymyilee satunnaisesti. Toisaalta on ajantasalla maailmasta, tässä hetkessä mutta illalla ja yöllä etenkin sekavampi ja puhuu vuosien takaisia asioita yhdistäen nykyhetkeen. Voiko kyseessä olla delirium vai enemmänkin normaalista ikään kuuluvasta muutoksesta. Muistisairauden mahdollisuus? Vanhus asuu paikkakunnalla, jossa käy säännöllisesti terveyskeskuksessa hoidattamassa itseään, mutta siellä ei ole kommentoitu muutoksista.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Syksyä

Niin voi olla vanhuuteen liittyvä dedlirium.Mistä johtuu niin kannattaisi selvittää.Onko fysiologiset muutokset,labrat kannattaa ottaa,onko ravinnossa muutoksia,onko tullut jonkinasteista matalapainetta mikä sitten vaikuttaa yleiskuntoon.Hymyilee mutta voiko takana olla kipuilua,omaa huolestuneisuutta voinnista eikä rohkene kertoa kenellekään.Ikä kertoo että hyvä mennä tutkimuksiin terveyskeskukseen.Hyvää syksyä :)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×