Jump to content
MAINOS

Monisairas vanhus


Vieras: hheli

Recommended Posts

Olen ollut läheisteni kanssa huolissaan sukulaisesta, jonka yleiskunto on romahtanut kahdessa kuukaudessa niin fyysisesti ja henkisesti.

Ollut vuosia monisairas ja ikää jo 80 vuotta. Vanheneminen ja kunnon heikentyminen näkynyt viime puolen vuoden aikana, mutta kesällä oli vielä pirteä, puhelias ja jaksoi kävellä keppien tukena, ajaa autoa, laittaa ruokaa ja lukea lehteä. 

Nyt ei juurikaan kykene keskittymään mihinkään, nukahtelee pystyyn ja on voimaton. Kävelykyky poissa ilman rollaattoria. Osoittaa kuitenkin luonteenomaisia piirteitä, hymyilee satunnaisesti. Toisaalta on ajantasalla maailmasta, tässä hetkessä mutta illalla ja yöllä etenkin sekavampi ja puhuu vuosien takaisia asioita yhdistäen nykyhetkeen. Voiko kyseessä olla delirium vai enemmänkin normaalista ikään kuuluvasta muutoksesta. Muistisairauden mahdollisuus? Vanhus asuu paikkakunnalla, jossa käy säännöllisesti terveyskeskuksessa hoidattamassa itseään, mutta siellä ei ole kommentoitu muutoksista.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Niin voi olla vanhuuteen liittyvä dedlirium.Mistä johtuu niin kannattaisi selvittää.Onko fysiologiset muutokset,labrat kannattaa ottaa,onko ravinnossa muutoksia,onko tullut jonkinasteista matalapainetta mikä sitten vaikuttaa yleiskuntoon.Hymyilee mutta voiko takana olla kipuilua,omaa huolestuneisuutta voinnista eikä rohkene kertoa kenellekään.Ikä kertoo että hyvä mennä tutkimuksiin terveyskeskukseen.Hyvää syksyä :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 vuosi myöhemmin...

Lisäisin edelliseen että jos vanhus ei saa nukuttua tarpeeksi pitkään (aikuiset kaikki myös vanhukset tarvitsevat 6-9h/yö keskimäärin sen 8h unta ei tajuttomuutta tai unilääkkeillä sotkettua unta) niin Circadin 2mg depot melatoniini tai saman asian ajaa Suomessa 2019 vapautunut 1.9mg PITKÄKESTOINEN melatoniini (ei siis jetlagiin ja nukahtamiseen tarkoitettu melatoniini) auttaa jos muut syyt (kipu, vessahätä, rytmihäiriöt) ei herätä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...