Jump to content
MAINOS

anestesiahoitajan opinnot


medicine

Recommended Posts

Elikkäs.. miten ja missä pääsee anestesiahoitajaksi? millainen työnkuva heillä on (siis rauhoittavien antoa se taitaa olla ennen leikkausta)? millanen on palkkaus?

You are not dead yet.  But watch for further reports.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Anestesiahoitajaksi pääsee opiskelemalla sairaanhoitajaksi. Suuntautuminen leikkaus-anestesia-, anestesia- tai perioperatiiviseen hoitotyöhön on eduksi, ellei jopa pakollista. Täydennyskoulutuksiakin järjestetään.

Työ ei kylläkään ole mitään rauhoittavien antamista ennen leikkausta, vaikka joskus onkin. *nolona* Anestesiahoitaja huolehtii potilaan elintoimintojen tarkkailusta ja ylläpidosta lääkärin työparina ja hänen antamien ohjeiden mukaan perioperatiivisen vaiheen aikana. Tämä edellyttää tietämystä ihmisen fysiologiasta eritoten hengityksen ja verenkierron osalta, tietoa käytetyistä lääkkeistä ja laitteista sekä jonkinlaista maalaisjärkeä että miten asiat vaikuttavat toisiinsa. Päätöksiä pitää osata tehdä itsenäisesti ja tarvittaessa hyvinkin nopeasti, potilaiden tullessa ns. karmit kolisten päivystysaikana.

Anestesiahoitaja avustaa lääkäriä erilaisissa toimenpiteissä kuten kanyloinneissa, puudutuksissa ja hengitystien varmistamisessa. Kädentaitoja tarvitaan erilaisissa iv-touhuissa, ventiloinnissa, laitteiden käytössä ja ihan potilaan perushoitoon asti. Useissa, ellei lähes kaikissa paikoissa anestesiahoitajat työskentelevät myös heräämöhoitajina tarkkaillen potilaan elintoiminta heräämis- ja puudutuksen häviämisvaiheessa. Heräämössä tehdään myös anestesiologisia toimenpiteitä, kuten kivunhoitoja ja kanylointeja.

Omassa työpaikassani anestesiahoitajista osa toimii myös kipuhoitajina hoitaen leikattujen potilaiden akuuttia kipua kirurgisilla vuodeosastoilla, sekä kiertohoitajina sijoittuen työvuorossaan joko päivystyspolille, teho-osastolle tai heräämöön sen mukaan missä on suurin tarve.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...