Jump to content
MAINOS

Seerumi vai Plasma


Guest Skanska

Recommended Posts

Guest Skanska

Osaatteko viisaammat kertoa, että jos otetaan tsh- pitoisuus niin onko sillä merkitystä arvoihin, jos lähetteen edessä on S tai P? Aikaisemmat arvot otettu S- tsh ja nyt P- tsh niin arvot oli ihan miten sattuun? Onko tuolla niinkään väliä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Jokaisella menetelmällä on omat viitearvonsa ja määrityksen reunaehtonsa joten ei se täysin yhdentekevää ole analyysin kannalta. Tulosten tulkinnassa taas huomioidaan tuloksen suhde ko. laboratorion ja menetelmän viitearvoon ja edellisten tulosten suhteeseen viitearvoon. Itse numeroarvollahan ei ole niinkään väliä vaan sillä onko matala-sopiva-korkea ja oliko edellinen mittaus samaa luokitusta vai onko muuttunut.

Tämä on ammattilaisten foorumi joten ei liene tämän enempää tarpeen vääntää rautalangasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mikä nyt oli epäselvää? Se että eri menetelmille ja laboratorioille on eri viitearvot? Siihen lähteeksi kaikkien mailman laboratorioiden ohjekirjat joissa viitearvot mainittu. Niistä löytyy hienoista variaatiota riippuen menetelmästä, populaatiosta yms tekijöistä.

ks. esim huslab P-TSH vs. tykslab P-TSH viitearvot

https://huslab.fi/cgi-bin/ohjekirja/tt_show.exe?assay=4831&terms=tsh

http://webohjekirja.mylabservices.fi/TYKS/index.php?test=4831

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Skanska

Tämä selvisi myöhemmin minkä takia arvot olivat pielessä, yhteisvaikutus erään lääkkeen kanssa, jolloin thyroxin tauotettiin ja on interaktion aiheuttanut lääke lopetettiin.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...