Jump to content
MAINOS

Osa-aikaisen toimen muuttaminen täydeksi työajaksi


Guest Hikduska

Recommended Posts

Guest Hikduska

Eli työpaikallani on tilanne jossa 1 irtisanoutui (Eli työpaikka vapautui) kokopäivätyöstä.  Työntekijä 2 tekee 50% työaikaa(vakituinen), ja hän on ilmoittanut jo keväällä että haluaa ottaa vastaan enemmän töitä. Nyt tämä vapautuva työ on  luvattu sijaiselle, ilman että tarjottu työntekijä 2:lle. Liittoon oltu yhteydessä, ja sanoivat että ei ole nyt toimittu lainmukaisesti. Miten on..  tietääkö joku mitä sanktioita on nyt työnantajalle tulossa? Kyse kunnallisesta työpaikasta

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Ei kai noista ihmeellisiä sanktioita yleensä tule, ehkä jotain sakkoja ja oikeudenkäyntikuluja lähinnä. Kunnan on helppo päättää mitä lystää, koska kirstu ei ihan heti tyhjene ja toisaalta henkilökohtaisella tasolla virkavastuu ei käytännössä kovin helposti konkretisoidu. 

Vääryyttä kokeneelle hakijalle sinänsä hyvä tilanne, että oikeuden päätöksellä työnantaja joutunee korvaamaan ansionmenetyksiä melko runsaskätisesti, kun on näinkin selkeä tapaus. Mihinkään sen kummemmin väitettäni perustamatta veikkaan, että liiton kanssa haetaan kahden vuoden palkkaa ja 12-18 kk palkkaa vastaava summa maksetaan.

Link to comment
Share on other sites

Jos vaan ko. työntekijä ei jänistä ja hyväksy kohtaloaan. Työntekijäähän saa vaikka hakata jos tämä itse siihen suostuu.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...