Jump to content
 
Vieras: Hikduska

Osa-aikaisen toimen muuttaminen täydeksi työajaksi

Recommended Posts

Vieras: Hikduska

Eli työpaikallani on tilanne jossa 1 irtisanoutui (Eli työpaikka vapautui) kokopäivätyöstä.  Työntekijä 2 tekee 50% työaikaa(vakituinen), ja hän on ilmoittanut jo keväällä että haluaa ottaa vastaan enemmän töitä. Nyt tämä vapautuva työ on  luvattu sijaiselle, ilman että tarjottu työntekijä 2:lle. Liittoon oltu yhteydessä, ja sanoivat että ei ole nyt toimittu lainmukaisesti. Miten on..  tietääkö joku mitä sanktioita on nyt työnantajalle tulossa? Kyse kunnallisesta työpaikasta

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

Ei kai noista ihmeellisiä sanktioita yleensä tule, ehkä jotain sakkoja ja oikeudenkäyntikuluja lähinnä. Kunnan on helppo päättää mitä lystää, koska kirstu ei ihan heti tyhjene ja toisaalta henkilökohtaisella tasolla virkavastuu ei käytännössä kovin helposti konkretisoidu. 

Vääryyttä kokeneelle hakijalle sinänsä hyvä tilanne, että oikeuden päätöksellä työnantaja joutunee korvaamaan ansionmenetyksiä melko runsaskätisesti, kun on näinkin selkeä tapaus. Mihinkään sen kummemmin väitettäni perustamatta veikkaan, että liiton kanssa haetaan kahden vuoden palkkaa ja 12-18 kk palkkaa vastaava summa maksetaan.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
jupet

Jos vaan ko. työntekijä ei jänistä ja hyväksy kohtaloaan. Työntekijäähän saa vaikka hakata jos tämä itse siihen suostuu.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×