Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Hikduska

Osa-aikaisen toimen muuttaminen täydeksi työajaksi

Recommended Posts

Guest Hikduska

Eli työpaikallani on tilanne jossa 1 irtisanoutui (Eli työpaikka vapautui) kokopäivätyöstä.  Työntekijä 2 tekee 50% työaikaa(vakituinen), ja hän on ilmoittanut jo keväällä että haluaa ottaa vastaan enemmän töitä. Nyt tämä vapautuva työ on  luvattu sijaiselle, ilman että tarjottu työntekijä 2:lle. Liittoon oltu yhteydessä, ja sanoivat että ei ole nyt toimittu lainmukaisesti. Miten on..  tietääkö joku mitä sanktioita on nyt työnantajalle tulossa? Kyse kunnallisesta työpaikasta

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

Ei kai noista ihmeellisiä sanktioita yleensä tule, ehkä jotain sakkoja ja oikeudenkäyntikuluja lähinnä. Kunnan on helppo päättää mitä lystää, koska kirstu ei ihan heti tyhjene ja toisaalta henkilökohtaisella tasolla virkavastuu ei käytännössä kovin helposti konkretisoidu. 

Vääryyttä kokeneelle hakijalle sinänsä hyvä tilanne, että oikeuden päätöksellä työnantaja joutunee korvaamaan ansionmenetyksiä melko runsaskätisesti, kun on näinkin selkeä tapaus. Mihinkään sen kummemmin väitettäni perustamatta veikkaan, että liiton kanssa haetaan kahden vuoden palkkaa ja 12-18 kk palkkaa vastaava summa maksetaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jupet

Jos vaan ko. työntekijä ei jänistä ja hyväksy kohtaloaan. Työntekijäähän saa vaikka hakata jos tämä itse siihen suostuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...