Jump to content
MAINOS

Lukio-opinnot hoitotieteessä


Vieras: Emilia

Recommended Posts

Hei! 

 

Kovasti kiinnostaisi jatko-opinnot hoitotieteiden parissa. Pääsykokeisiin menossa ekaa kertaa ja lukiessa alkoi mietityttämään, että onko täällä ketään, joka opiskelisi hoitotieteitä ilman lukiotaustaa? 

Entä olisiko jo opiskelevilla vinkata miten paljon lukio-opinnoilla sitten on hyötyä itse opiskelussa? Käyn aikuislukiota ja mietin mitä kursseja kannattaisi ottaa, ainakin tilastomatematiikkaa täytyisi ymmärtää tutkimuksia tehdessä. 🤔

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 4 viikkoa myöhemmin...
Vieras: Melkein ilman lukiota

Hei!

En ole aivan kohdeyleisöä, eli opiskelen hoitotiedettä mutaa kävin lukion, tosin hyvin vähäisellä kiinnostuksella ja melko heikolla menestyksellä. Innostus opiskeluun heräsi vasta myöhemmin, 15 vuotta lukion jälkeen. :) En siis tiedä, miten paljon lukiosta on ollut apua. Esimerkiksi tilastotieteen kertasin ja opiskelin kyllä melko alusta AMK:ssa ja 5 vuotta myöhemmin yliopisto-opinnoissa. Ruotsin olen opiskellut muiden opintojen ohella ja kovalla työllä sekin näyttää (toivottavasti) menevän läpi. Joten älä sen suhteen hätäile, kyllä ne asiat oppii, jotka tarvitsee, jos kiinnostusta ja jaksamista riittää!

Ammattikoulututkinto antaa kuitenkin saman oikeuden hakea yliopistoon, kuin lukioon, ei se lukio mielestäni lopulta mikään erityinen ole, etenkin jos on monta vuotta lukion ja yliopiston välillä. Toinen asia on usean yliopiston vaatimus opisto- tai AMK -taustaisesta tutkinnosta hoitotieteen suhteen, mutta muita terveystieteiden aloja voi kyllä opiskella ammattikoulututkinnolla! :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...