Jump to content
MAINOS

Henkilökohtainen Avustaja


Vieras: Lounas ja muut ateriat

Recommended Posts

Vieras: Lounas ja muut ateriat

Te-Keskuksen avoimissa paikoissa on haussa avustajan tuuraaja jonka pitää mm asua auttevan luona kun tuuraus on.Saa käyttöönsä huoneen ja ateriat kuuluu.Avustettava on monisairas ja tarvii myöskin öisin apua. Palkka n 12 e h ja lisät.

Ilmoitus laitettu 5.2. Ilmoitus oli jotenkin outo ja epäselvä. Mitä ajattelette että avustettavan luona pitää yöpyä ja tai olla muuten saatavilla yöllä jos tarvetta on?

Entäs omat erikoisruokavaliot.Jos pyttipannu ei maistu eikä käy.

Mietin että minkälainen soppari tuollaisesta kirjoitetaan ja saako sellaisen korvauksen joka kuuluu.

Olen ymmärtänyt että varaollokorvaus on 50 % tuntipalkasta. Jos yön aikana joutuu heräämään pikku sopesta vaikka kertaa kaksi ja lääkitä avustettavaa niin miten aktiivitunnit silloin menee ja entä yötyölisät.

Itse tipuin kärryiltä.

Joskus itse mietin perhehoitajan tuurausta vantaan kaupungilla mutta yövuoro vammmaisen luona olisi tuonut kertapalkkion joka oli noin 100 e miinus verot.Ei lisiä eikä mitään muutakaan.

Avatkaa asiaa ne joilla on tietoa / kokemusta.

Kiitos

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Silloin ei ole kyse vapaamuotoisesta varallaolosta jos pitää olla työnantajan tiloissa jatkuvasti käytettävissä vaan se on työaikaa ja siitä kuuluu asianmukaiset yölisät ja ylityökorvaukset ja vuorokausi- ja viikkolevosta on huolehdittava.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: eijaksakirjautua

kuten jupet kertoikin niin kyseessä on työtä täydellä palkalla koska pitää olla työpaikalla, se mitä tulee tuohon että työnantaja tarjoaa ruuat niin se on työsuhde-etu eli jos se pyttipannu ei maistu tai ei käy niin sitten otat omat eväät mutta mitään korvausta siitä et saa koska mitään velvollisuuttahan työantajalla ei ole kustantaa sinun ruokaasi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Ylityöt paukkuu

Kiitos vastaajille. Jos kerran yksi työrupeama on 24 h niin luulisi että silloin paukkuu kaikki ylityöt ym ja jos ja kun maksajana on esim kaupunki niin voiko tuollaista työrupeamaa edes tehdä. Tietty jos asiakas maksaa omasta pussista mutta en vieläkään syty tuolle kuviolle koska mun mielestä liikkutaan harmaalla alueella.Onhan tuo paikka kuitenkin haussa

Te -keskuksen sivuilla mutta kuitenkin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Työaikalaki on sama maksajasta riippumatta. Kunnalle voi siis ihan yhtälailla tehdä röyhkeän pitkiä ylitöitä jos työnantaja ja työntekijä siitä sopivat eikä mennä yli lain maksimirajojen.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Keikkalainen!

 

Työnantajana toimii; ANONYYMI, on yksityinen yrittäjä.  Heillä on haku henkilökohtaisista avustajista ympäri Suomenmaata välillä MOL:ssa.

Heillä pitäisi olla omat kotisivut....itselleni outo firma.....

Kunta ei ole työnantajana ja myös siitä huomaa heillä  noudatetaan JHL-sopimusta.  Työpaikka on Helsingissä.

Kunnalla on ihan toinen, mitä he noudattavat. Lisäksi kunta noudattaa eräitä lakipykäliä tässä asiassa eli työntekijöiden/ henkilön yksityissuoja, harva suosii työntekijä asuu työpaikalla. Palkka vaihtelee 8-11€ riippuen kunnasta. Työvuorot ovat taatusti normaalinrajalla ei 24h työpäiviä varsinkaan henkilökohtaisilla avustajilla.  Lisäksi Helsingin Kaupunki ei maksa henkilökohtaisille avustajille moista palkkaa  n.11€ ja kunnat ilmoittavat sen reilusti aina ja seuraavat päivittäin eli aina asiakkaan allekirjoitus.  Noudattavat ihan toista työaikaa eli normi. Kaverini on ollut kunnalla henkilökohtaisena avustajan, ei viihtynyt.  Työ ei vastannut yhtään koulutusta vaan oli enemmän " piikana" ja juoksutyttönä olemista.

Lisäksi ihmettelen miksi ei palkata  heti 4 hoitajaa eli kaikkiin työvuoroihin. Niin kuin HHP:n tai neliraajavammaisille palkataan oma 4.hoitajan rinki. Joskus sh on vetovastuussa hoidosta tai avohoito/ sairaala vastaa.  Oma huone yövuorossa ollessa tai ruokailu omassa rauhassa jne.   Olen itse työskennellyt juuri näiden asiakaskunnan kanssa ja meitä oli oma rinki. Työajat korkeintain 12h ja työntekijän suostumus asiaan.

Jos, kyseessä olisi mihin ei kulje julkinen liikenne, niin ymmärtäisin asunnon tarve.

C-pad laite yöksi eli normi laite. Ei kukaan voi olla pelkkänä " turvana" , jos jotakin sattuu.... se periaate tuli ensin mieleen, kun luen työpaikkailmoituksen., Entä sitten jos toinen ei tulekaan työvuoroon tai sairastut kesken työvuoron....  Aika riskipeliä............jos, joutuu sairaalaan, niin olet tyhjän päällä.....kysymyksiä vaan nousee....

  Helsingin Kaupungissa kulkee julkinen liikenne läpi vuorokauden ja taksa on sama kuin päivällä....

Toivottavasti myös liitot, te:n virkailijat ym. tahot lukevat näitä työpaikkailmoituksia ja toimivat työnhakijoiden puolesta.  On välillä niin outoja työpaikkailmoituksia ja hakuajat eivät  välillä täsmää yhtään..... tulisi joku tolkku ...

TE;n kun ilmoitat niin puuttuvat kyllä ikäsyrjintää nykyisin, se on ollut jo kielossa pitkään missä päin asut, suosittelijat, liito eli näitä ei tarvitse mainita työtä hakiessa. Kysytään jatkuvasti tai oletko hakenut muualle... Viisas johtaja ymmärtää järkevä työnhakija hakee myös muualle töihin.... heidän firma ei ole ainoa koskaan vaan yksi yritys muiden joukossa. Aina  pitää olla varasuunnitelma olemassa....

 Ei, vaan mene perille hoitoalan johtajille ja lähiesimiehille millään.   Rektyt elävät  väärää vuosisataa jatkuvasti.  

Tasavertaisuuslaki taisi olla nimeltä eli kaikki ollaan yhdenvertaisia työtä hakiessa.

 

.

 

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Eikö näitä vuodatuksia saisi mitenkään blokattua pois?  Kenenkään ei toki oleteta kommunikoivan täydellisellä suomen kielellä, mutta jos edes jonkinlainen punainen lanka vaadittaisiin keskustelussa/vastauksissa. Liekö sama keikkalainen, joka avautuu aiheesta kuin aiheesta?

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...