Jump to content
MAINOS

Potilaan lääkehoidon suunnitelma?


Terveydenhoitajaopiskel

Recommended Posts

Hei,

Mitä kaikkea oleellista täytyy sisältää ja kuinka laaja potilaan lääkehoidon suunnitelman pitää teistä olla? Minulla on opiskelussa kotihoidon harjoittelussa tehtävä, jossa pitää tehdä lääkehoidon suunnitelma tietyn potilaan lääkkeistä. Mitä kaikkea oleellista siihen kannattaa laittaa? Riittääkö Pharmaca Fennicasta otetut lääkkeiden säilytykseen yms. liittyvät tiedot vai pitäisikö sen olla vielä laajempi? Kun olen aiemmin opiskellut Metropoliassa ei ole ikinä tällaisia potilaskohtaisia lääkehoitosuunnitelmia tehty, nyt toiseen kouluun siirryttyäni tuli tällainen tehtävä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Osaisiko joku auttaa; mitä tähän potilaan henkilökohtaiseen lääkehoidon suunnitelmaan kannattaisi sisällyttää? Löytyisikö jostain (esim. netistä) esimerkkejä? En tarkoita siis osaston lääkehoidon suunnitelmaa vaan potilaan lääkehoidon suunnitelmaa. Entä onko teillä muilla lääkehoidon kurssilla tai muuten koulussa käyty läpi potilaan lääkehoidon suunnitelman tekoa?

Link to comment
Share on other sites

Lähtisin liikkeelle lääkelistasta ja koska päivitetty. Aluksi lääkkeiden säilytys missä ja miten. Lääkkeiden käsittely ja hankinta. Kuka antaa ja mitkä (esim s.c, im) Lääkkeen vaikutuksen seuranta..tarvitaanko esim. kontrollilabraa pitoisuuden seurantaan. Lääke ja ruokavalio. Lääkkeen ottoajan  merkitys imeytymisen kannalta. jne. Ja jos oikein saivartelisin niin iskisin vielä potilaan hoitomyöntyvyyden tarkasteluun ja taloudellisen näkökulman (onko joku rinnakkaisvalmiste edullisempi, heh). Et silleen. Ihan maalaisjärjellä etenet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Th-opiskelija

Nyt on melkein lääkehoitosuunnitelma valmis. Esimerkkipotilaalla on mm. Parkinsonlääke (requip depot), somac 40 mg, verenpainelääke, kolesterolilääke, insuliini 2. Tyypin diabetekseen (lantus ja novorapid), pari mielialalääkettä (escitalopram Orion 5mg ja ketipinor 25 mg) ja perusvoide. Mitä teidän mielestä näiden lääkkeiden osalta olisi keskeistä potilaan lääkehoidon suunnitelmassa? Olen ottanut aika lailla Pharmaca fennicasta tähän mennessä. Tuleeko teillä mieleen jotain erityistä näihin lääkkeisiin liittyen?

 

Link to comment
Share on other sites

Potilaan lääkehoidon suunnitelmasta taitaa tulla näillä näkymin aika laaja. Tehtävän ohjeessa luki että tehtävän pituus 5-10 sivua mutta minulla taitaa tulla kyllä paljon enemmän, kun lääkehoidon suunnitelma on vain osa tehtävää. En muuten löytänyt mistään onko noilla lääkkeillä yhteisvaikutuksia joidenkin ruokien tai juomien kanssa (paitsi alkoholi)?

Link to comment
Share on other sites

Harjoittelu loppui jo... Sfinxiin ei kai pääse kotoa? Harjoittelun aikana ei saanut käyttää tehtävän tekemiseen aikaa. Tuleeko teillä kuitenkin mieleen jotain oleellista noista lääkkeistä? Jos ei kellään tule niin pitää yrittää päästä Sfinxiin...

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän sulla on koulun puolesta pääsy tietokantoihin, kuten esimerkiksi Terveysportti. Sieltä löydät kaipaamasi vastaukset, eiköstä niin.

Link to comment
Share on other sites

Onpa erikoinen oppilaitos jos ei tietokantoihin ole pääsyä. Oletko nyt ihan varma ettet pääse Terveysporttiin ja sieltä kohtaan lääkeinteraktiot ja -haitat? Vähän suuremmalla työllä sitten lukemaan ko. lääkkeiden lääkepakkausten selosteita, niissä lukee keskeisimmät asiat. Senhän toki nyt varmaan tiesitkin. Turhaan nyt yhdestä tehtävästä noin suurta mörköä teet. Jos teille ei ole annettu ohjeita kuinka laaja tehtävän tulee olla, niin teet semmoisen kun itse katsot asialliseksi. Ainakin omiin opintojen harjoitteluihin liittyneet tehtävät ovat olleet luokkaa 1-2 sivua. Tietty varmaan eri oppilaitoksissa (ja opettajilla) eri painotuksia ja vaatimuksia, mutta eihän niitä voi tietää muuten kuin siltä omalta ohjaavalta opettajalta kysymällä jos epäselvyyksiä.

Link to comment
Share on other sites

Säästö se on pienikin säästö, ja oppilaitokset on ensisijassa voittoa tavoittelevia liikelaitoksia nykyään. En kamalasti hämmästyisi jos tällaisista on karsittu :P

Link to comment
Share on other sites

Ei muuta kuin lääkelista käteen ja apteekkiin kysymään neuvoa oman mummin lääkitykseen, että onko näissä pahoja interaktioita :)

Link to comment
Share on other sites

Lääkelistan tarkistus / lääkehoidon arviointi on maksullinen palvelu, toki haittavaikutukset tms saa lääkkeen oston yhteydessä mutta muuten, maksullinen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...