Jump to content
MAINOS

Furesis nostaa verenpainetta?


Kunkku

Recommended Posts

Hei.

Lähtökohtaisesti iv-furesis laskee aina verenpaineita, jopa aika huomattavastikkin. Jossain tapauksissa olen sen havainnut myös nostavan verepaineita jonkinverran tai verenpaineet eivät ole laskeneet nimeksikään.

Onko muut havainneet tämmöistä ja mistä silloin on kyse?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Joo joskus paineet muuttuu ja joskus ei. Verenpaineen säätely on niin monimutkainen ja monisyinen asia ettei syyhyn taida olla yhtään hyvää vastausta. Tähänhän vaikuttaa ainakin nestestatus (hiemankin hypovoleemisella varmasti notkahtaa helpommin, hypervoleemisella sydänsairaalla tilanne muuttuu parempaan ja paineet voi nousta...), elektrolyyttitasapaino (reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmä, sileän lihaksen supistukseen tarvittava Ca2+ jne), muut lääkkeet (betasalpaus, Ca-salpaus yms joka estää autoregulaatiota)...

Kaikenlaisia tutkimuksia myös löytyy joissa epäillään että furosemidilla voisi olla suoraan vaikutusta sileään lihaksen (ja siten mm. perifeeriseen vastukseen) mutta en löytänyt nyt suorilta yhtään jossa vaikutus olisi saatu todennettua (negatiivinen tulos esim https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19759873).

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...