Jump to content
Vieras: J-Anni

Kouluterveydenhoitajan ajan käyttö

Recommended Posts

Vieras: J-Anni

Kouluterveydenhoitajan vastaanotolle ohjataan hyvin paljon oppilaita jotka ovat oksentaneet koulussa, opettaja pyytää "tutkimaan tarkemmin ja juttelemaan onko pahoinvointiin ehkä jokin syy". Oppilas siinä tuolilla sitten yökkii ympäriinsä. Vanhemmat tuovat kuumeisen ja yskivän lapsensa määräaikaistarkastukseen vaikka lapsi on ollut sairautensa vuoksi koulusta pois. Ei lapsi jaksa sairaana yli tunnin tarkastusta eikä siitä ole mitään hyötyä edes kellekään. Paljon tulee niin opettajilta kuin vanhemmiltakin mitä ihmeellisimpiä tutkimuspyyntöjä (lähinnä kaikki mahdolliset sisäelimet, astmatutkimukset, allergiatestit ja verikokeita), voitko ensin tutkia nämä pyydetyt ja arvioida kannattaako varata aikaa lääkäriin.

Miten muualla, miten olette saaneet vedettyä rajan siihen, mikä on se terveydenhoitajan tehtävä siellä koulussa, milloin ja missä kunnossa vastaanotolle ei tulla? Onko jossain jotain virallisisa ohjeistuksia olemassa? Tämä vie tuhottomasti aikaa lakisääteiseltä työltä kun se terveyskeskus olisi vallan ihan siinä vieressä jonne lapsi kuuluu sairaana viedä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Kunkku

Ehkäpä se kouluterveydenhuollon rooli ei vanhemmille sitten ole ollenkaan selvää? Onko heitä mitenkään ohjeistettu mitä tarkoitusta tuo palvelee?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×