Jump to content
MAINOS

Filippiläinen lh on Is-lehdessä ja hyvä palkkaa saa?


Vieras: Koulutus on turhaa!

Recommended Posts

Vieras: Koulutus on turhaa!

Lukekaa IS-lehdestä 17.09.-17.

Filippiläinen sh työskentelee lähihoitajana kokemus 3v., Hoivakoti Tikankontti, Puolagolla.  Verojen jälkeen palkkaa jää käteen 1700€ ja lähettää lapsille ja hoitavalle äidille parhaimmillaan 1000€/kk.  Maksaako hän veroja Suomeen ja mikä on peruspalkka näillä kuuluisilla Filippiläisillä? Kenellä Suomalaisella on laittaa omat lapset yksityiskouluun ja maksaa äidille omien lapsien hoidosta..... Kysymyksiä nousi  paljon, miten eriarvoisia Suomalaiset hoitajat ovat Suomessa.

Puolangolla  elää n.700€ /kk. Onko Puolagolla lähihoitajan palkat/verotus ihan eri luokkaa kuin täällä Etelä-Suomessa?  Itselle ei koskaan jää verotuksen jälkeen käteen 1700€/kk ja kokemusta on yli 10v. 

 Asunto ja muu kulut olivat tekstin mukaan  olemattomat näillä Filippiläisillä. Maksaako työnantaja näistä osan........

 Lukekaa ja sieltä pääsee Kodin Kuvalehden sivuille, missä on enemmän juttua asiasta..... 

 

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

No kai tuon verran käteen jää jos yhtään tulee vuorolisiä. Kunnan veroäyri jotain toki vaikuttaa, mutta en usko että satasia. 

En minä ainakaan nähnyt artikkelissa mitään mistä pitäisi olla kateellinen. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Itsellä jää käteen verojen jälkeen vähintään tuon verran. Keskimäärin vähä vajaat pari tonnia. Eka kokemuslisä, jnkv pyhiä ja teen toisinaan kohtalaisen paljon yövuoroja. Siksi tuo ei kuulosta lainkaan erikoselta. 

Tuo taitaa olla kunnan laitos, joten palkkatiedot on julkisia, soita ja kysy millasta liksaa siä maksetaan. Myös verotiedot on julkisia, jos ne kiinnostaa. 

Puolanka on niitä kuntia mistä saat jonkun pienen yksiöluukun muutamalla satasella kuussa, ja jos syöt vähän ja halvasti niin jutussa ei ole mitään erikoista. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Lähihoitajan peruspalkka tuolta https://www.superliitto.fi/site/assets/files/4599/super_vahimmaispalkat_10_2016.pdf ~2000€

Veroprosentti tuolta (syötin oman syntymävuoteni ja laitoin että kaksi lasta ja vakuutettu muualla kuin suomessa, ei kuulu kirkkoon, kotikunta puolanka) https://prosentti.vero.fi/VPL2017/Sivut/Aloitus.aspx?kieli=fi-FI 14% +7,75% muita maksuja = 21,75%

Käteen jää ilman mitään lisiä 2000-(0,2175*2000)=1565€

Jos asuu solukämpässä tms, syö pelkkää riisiä, saa lähihoitajan peruspalkkaa ja hiukan lisiä ja asuu puolangalla niin no problem tienata käteen 1700€ ja lähettää tonni kotiin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Niin mikä tässä oli ongelmana? Peruspalkka vaihtelee kaikissa ammateissa jonkin verran, lisät riippuvat vuoroista ja itsestä ja perhetilanteesta riippuu se riippuu paljollako tulee toimeen ja kenelle rahansa lähettää. Yksityiskoulusta nitisemistä en ymmärtänyt ollenkaan, koska meillä niitä ei tarvita ja hintataso kahden täysin erilaisen maan välillä ei ole vertailtavissa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Pitäisi kirjoittajan mennä ennemmin puolangalle töihin kun kitistä omasta pienestä palkastaan.  Sillä siitä selviää 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Puolanka on varmaan myös niitä mestoja missä maksetaan palkanlisää siitä että oot sattunu sinne tulemaan jostain mielenhäiriöstä töihin.

e. Ja puolangalta rivitalokaksio hinta 14000, siitä lainanlyhennys 100e kuussa 15v laina-ajalla ja yhtiövastiket 100e. Hyvin elelee ja jää vielä 500e muuhun turhuuteen kuukaudessa. :P

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 vuosi myöhemmin...

Itselläkin jää n. 1700e luokkaa attendolla kk-palkasta käteen kuten charityllä. Kyseinen työpaikka taitaa olla attendon omistama.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...