Jump to content
kääk

voiko kieltäytyä kotihoidossa menemästä asiakkaalle

Recommended Posts

kääk

Hei ! 

Kysyisin saako kieltäytyä menemästä erään aasiakkaan luokse kotihoidossa? Ahdistelee seksuaalisesti ja se ahdistaa erästä hoitajaa. Hänellä on kamalia kokemuksia tällä saralla ja häntä ahdistaa todella mennä asiakkaan luokse. Pomo ei tunnu kuitenkaan ymmärtävän ja hän ei halua pomolle mielellään kertoa ettei halua mennä ollenkaan ellei ole pakko. Onko mahdllista siis kieltäytyä menemöstä ?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

Jos pomo ei halua ymmärtää asiaa niin kai siinä aika vähän on tekemistä. Toki jostain työsuojelun kautta on ainakin mahdollista saada painavampi kehotus siitä, että kohteessa ei käydä yksin tms. Olisi hyvää pelisilmää tuossa tilanteessa ottaa tämmöinen huomioon käyntejä suunnitellessa, mutta ei siitä mitään lakia taida olla.

Tämä kaikki lähtee kuitenkin siitä, että sen työntekijän pitää pomolle sanoa, ettei halua sinne kohteeseen mennä. Työnjohtoa ei voi velvoittaa arvaamaan tämmöistä asiaa. Uskoisin kyllä tuon olevan sovittavissa oman organisaation sisällä. Harvoin työnantajapuolella on halua sotkea asioihin kauheasti ulkopuolisia kyttäämään heidän tekemisiään.

Ja jos siellä kohteessa ilmenee jotain uhkaavaa käytöstä tai jopa koskemattomuuden loukkaamista niin sieltä pitää poistua. Rikosilmoituksen lisäksi tehdään toki organisaation käytännön mukaiset uhka- ja vaaratilanneraportit yms. Tuskin se potilas rikosoikeudelliseen vastuuseen joutuu, etenkään, jos jotain muistisairautta on taustalla. Kyseisistä ilmoituksista on kuitenkin huomattava hyöty myöhemmin, kun mietitään miten ja missä sitä hankalaa potilasta hoidetaan. Ja ne ilmoitukset tietenkin tehdään vaikka joka käynnin jälkeen tarpeen mukaan.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Kunkku

Työsuojelulaki:

28 §

Häirintä

Jos työssä esiintyy työntekijään kohdistuvaa hänen terveydelleen haittaa tai vaaraa aiheuttavaa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, työnantajan on asiasta tiedon saatuaan käytettävissään olevin keinoin ryhdyttävä toimiin epäkohdan poistamiseksi.

Työsuojeluun siis seuraavaksi yhteyttä. Työnataja ei oikein voi vain viitata kintaalla tuollaiselle.

Muokattu - Kunkku

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
K.U. Sijainen

Aihetta sivuten.... Googlailin Ylen sivuilta uutista, josta sain vinkin; Helsingin kotihoito (erityisesti itäinen) on joutunut AVI:n "tarkkailulistalle". Työn epäillään vaarantavan työntekijöiden terveyden. Tieto AVIin on tullut työsuojelun kautta. Eli kannattaa avata suunsa. Se hampaiden kiristely ei aina auta.

Ohessa linkki (1.6.17) https://yle.fi/uutiset/3-9644466

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...