Jump to content
MAINOS

Korkea verensokeri?


Pipana

Recommended Posts

Mietin tässä, että jos verensokeri on yli 20 mmol/l niin eikö tuossa ole jo riski (ellei jo parhaillaan ole) ketoasidoosiin? Ja eikö kaiken järjen mukaan tuollaista arvoa pitäisi pyrkiä laskemaan? Itse olen törmännyt tilanteeseen jolloin tuollainen sokeriarvo on ollut, eikä sitä ole fiksattu ollenkaan ja jäin miettimään, että onko toimittu oikein...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Korkea sokeri ei itsessään aiheuta ketoasidoosia. Karkeasti sanottuna ketoasidoosiin ajaudutaan jos sokeria ei saada otettua käyttöön. Tyypillisesti ketoasidoosiin liittyy korkea sokeri koska sitä käyttämätöntä sokeria on veressä runsaasti, mutta se että sokeri on koholla ei todista etteikö kuitenkin sokeriaineenvaihdunta toimisi sen verran ettei ketoasidoosia synny.

http://www.anaesthetist.com/icu/organs/endocr/dm/Findex.htm#dka.htm

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Lähtökohtaisesti yli 20 sokereihin pitää tottakai puuttua ja niitä pyrkiä laskemaan. Monissa paikoissa on tapana, että yötä vasten ei pikainsuliinejä pistetä, mutta kyllä 20 sokerit ovat liian korkeat. Se novorapid jne. pitää vain pistää pienempänä annoksena.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Toisaalta on sekin kotona asuva mutta saattohoidossa oleva potilas tullut nähtyä jolla mittari näyttää "HI" (oliskohan ko. mittarin yläraja 28,5 mmol/l) ja kun en potilaan sanaa meinannut uskoa niin piti oikeen lääkärillekin soitella että eikö tälle pitäisi mitään tehdä. Ei tehty.

Mutta siis joo kaikki 20 lähestyvät ja ylimenevät on yksiselitteisesti haitallista. Tapauksesta riippuen ei silti välttämättä ole mielekästä hoitaa erityisen aggressiivisesti.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...