Jump to content
MAINOS

Työvuorolistat


Guest Emy

Recommended Posts

Voiko työnantaja suunnitella vajaita listoja ja jälkikäteen lisätä tunteja? 

Voiko työnantaja suunnitella listaan samalle jaksolle pidennyksiä ja lyhennyksiä? Esim. viikonloppuihin lyhennyksiä ja muihin vuoroihin pidennyksiä, kuitenkin niin että tunnit täsmäävät. Noudatamme sos.tessia

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Tunti sitten, Vieras: Emy kirjoitti:

Voiko työnantaja suunnitella vajaita listoja ja jälkikäteen lisätä tunteja? 

Mun näkemyksen mukaan ei. Mä en oo sosiaalipuolella, mutta meillä pitää ainakin listat suunnitella tasan tarkkaan sen tietyn tuntimäärän mukaan.  

EKG NERD

Link to comment
Share on other sites

Vajaita listojahan melkeen missä vaan TESsissä saa suunnitella mutta se peruspalkka pitää kuitenkin maksaa 100% tuntien mukaan. Tässähän siis annetaan käytännössä palkallista vapaata työntekijälle. TESsistä riippuu sitten miten listoja voidaan muuttaa jälkikäteen. Yleisesti sen pitää tapahtua hyvissä ajoin ennen vuoroa ja sopia myös työntekijälle eli ei onnistuihan noin vaan.

Link to comment
Share on other sites

Guest noviisi

Olen ymmärtänyt ettei lainkaan puitteissa työvuorolistaan saa tehdä muutoksia ilman työntekijän suostumusta sen jälkeen kun työvuorolista julkaistu/ tullut seinälle?! 

Ja säästöhän tuossa tulee ensimmäiseksi mieleen kun kirjoitat pidennyksistä/lyhennyksistä, la-su ilmeisesti lyhemmät vuorot, koska paremmat lisät? En tiedä miten esim. liitossa tuohon reagoitaisiin, kannattaa kysäistä. 

Link to comment
Share on other sites

KVTES esim tietyissä tilanteissa sallii jo julkaistun listan muuttamisen työntekijän suostumuksesta riippumatta. Tämä on tietääkseni ihan oikeudessa asti testattu ja on laillista. En käsitä miten tämmöinen on TESsiin hyväksytty ammattiliittojen puolesta...

Link to comment
Share on other sites

Guest Voi niin tehdä

Ainoastaan jos työvuoro on jo alkanut, ei työnantaja voi muuttaa työvuoroa.

Link to comment
Share on other sites

Työvuorolista on virallinen dokumentti ja sitä ei voi työantaja yksipuolisesti mennä muuttamaan julkaisun jälkeen. Työantajan puolelta tuleviin työvuoromuutoksiin täytyy aina olla myös työntekijän suostumus.

Jos työnantaja suunnittelee vajaita listoja niin se on hänen mokansa. Palkka täytyy saada kuitenkin täyden listan mukaan. Listan julkaisun jälkeen ei sinne jälkikäteen muutoksia saa enää tehdä vaikka olisi 60h vajaata.

Link to comment
Share on other sites

Olet ikävä kyllä väärässä. Työvuoroluetteloa saa tietyissä olosuhteissa tietyissä TESseissä muuttaa ilman työntekijän suostumusta. Yksi esimerkki on KVTES. KVTES III luku 30 § 2 momentti.

"Työvuoroluettelo on saatettava kirjallisesti viranhaltijoiden/työntekijöiden tietoon hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen siinä tarkoitetun ajanjakson alkamista. Tämän jälkeen työvuoroluetteloa saa muuttaa vain viranhaltijan/työntekijän suostumuksella tai perustellusta syystä. Työtuntien muodostuminen ylityöksi tai vahvistetun työvuoroluettelon työtuntien alittuminen ei sinänsä ole tässä tarkoitettu perusteltu syy."

"Perusteltu syy" saadaan helposti kasaan esim samalle ajanjaksolle osuvasta sairaslomasta. Tätä on myös tosiaan oikeudessa asti käsittääkseni testailtu.

Tämähän on täysin perseestä mutta näin vaan on ammattiliitot ja työnantajat sopineet.

Link to comment
Share on other sites

No joo. Tottahan tuo mutta perustelluksi syyksi ei kyllä vajaaksi suunnitellut listat riitä.

Ainakin on testattu työtuomioistuimen TT:2014-26 päätöksessä joka koski työvuoron muuttamista pitemmäksi kun töihin on jo saavuttu. Muistaakseni tehy voitti tämän kiistan.

Link to comment
Share on other sites

Juu listan täyttö ei ole kelpo syy (mikä lukee tuolla KVTESsissä nykyään ihan suoraan) eikä alkanutta vuoroa saa sorkkia (ilman suostumusta) mutta mukapäteviä tekosyitähän on mailma täynnä valitettavasti. Pätevä syy on ollut esim "ennakoimaton työvoiman tarve" tai "listalla on virhe joka korjataan näin" :/

Tuossahan ei sanota että perustelun pitää olla hyvä :D

Link to comment
Share on other sites

Itse siirryin KVTES:in alaisuuteen tässä taannoin. Ao. kohta kyllä hämmästyttää ja kummeksuttaa aivan täysillä:

"Perusteltu syy työvuoroluettelon muuttamiseen on aina silloin, kun luettelo on laadittu virheellisesti. Muutoksesta on joka tapauksessa ilmoitettava mahdollisimman pian sille, jota muutos koskee".

Tämähän antanee työnantajalle luvan suunnitella työvuorolista ns. vasemmalla kädellä ja sitten muutella mielensä mukaan listaa, kun ko. työpäivä alkaa olla käsillä?

 

Link to comment
Share on other sites

Sehän on suorastaan etu työnantajalle tehdä lista tarkoituksella ihan päin helvettiä... Sitten on vapaat kädet muuttaa kaikkien vuoroja tarpeen mukaan pelkällä ilmoituksella.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...