Jump to content
MAINOS

Metsätähti?


Guest Keikkalainen

Recommended Posts

Guest Keikkalainen

Milloin työnantaja oikein on Metsätähti?

Tein työsopimuksen heille ja yksi keikka on tullut 3kk:n sisällä.  Lupasivat soittaa, mutta näköjään eivät osaa käyttää puhelinta. Joudun kieltäytymään, kun en suostunut jäämään hoteliin yöksi tai taksilla. Palkka ei ole niin suuri. En, aio maksaa kun tulen työnantajalle töihin. Palkka pitää jotakin kattaa myös.

Pyysin päästä 10min aikaisemmin työstä, kun bussi lähtee kotiinpäin. EI, mitään vastausta tullut vieläkään mistään. Tiedän entuudestaan tämän työpaikan ja siellä toimii ns. kuppikunta.  Ei, jousteta missään asiassa. Ovat hakeneet tähän firmaan todella monesti työntekijöitä, mutta ei mene jakeluun vika on siellä päässä.  Ei, keikkalaisissa, vaan eräät ovat todella joustamattomia työntekijöitä.   Lisäksi on Ruotsinkielinen vanhustenpaikka ja oikeasti puhutaan Suomea paremmin siellä.   Ruotsinkieliset vanhusten hoitopaikat ovat jostakin oudolta planeetalta elävät ihan eri maailmassa kuin Suomalaiset osastot. Vierasmaalainen myös Suomalaiset hoitajat, ketkä puhuvat/ymmärtävät Ruotsinkieltä todella tuntevat itsensä ulkopuoliseksi, heidän oman eriomaisuutensa takia ja osaavat tuoda sen esiin joka asiassa.

Kuulin Ruotsin oikeasta tilanteesta päiväkodissa / vanhusten hoidosta jos Suomi menee samaa mukaan, Ei hyvää seuraa. Tilanne on todella huono Ruotsissa.  Sukulaiset ovat Ruotsin kansalaisia pienestä pitäen. 

   Aina lehdet kirjoittavat Suomalaisista vanhusten hoitopaikoista, mutta kokemus kertoo Ruotsinkielisten vanhustenhoitokulttuuri on yksi naurun aihe täällä  bussipysäkillä. Kokeilkaa ja järkytys voi olla hirveä. Itse tein niin jo opiskelun aikana. En kerro koskaan että ymmärrän/ puhun Ruotsia siis en mainosta koskaan sitä.  Pidettiin melkein "vähäjärkisenä" hoitajien puolelta, ilman perehdystä, ei mitään esittelyä taloon. Suoraan kylmilttäin työhön ja itse selvität kaiken.  Uskalsin todeta täällä on oma toimisia asukkaita, kun koskaan ei kirjata mitään päiväntapahtumista, niin miksi pitää olla monta illassa? Kirjaaminen oli jätetty tekemättä monelta päivältä.... Meni suu kiinni nopeasti ja sekään ei auttanut.  Illan tein, ilman mitään tietoa mistään asukkaista. Asukkaat kertoivat, kuka mitäkin tarvitsi. Loppujen lopuksi 8:sta asukkaasta ketä hoidin  1 oli vain Ruotsinkielinen ja hänkin puhui hyvin Suomea.  Ruotsinkieliset hoitajat pitävät itsestään turhaa kovaa ääntä eriomaisuudestaan, vaan teot puhuvat.  Jäin kiinni, kun selvisi keskustelin asukkaiden kanssa Ruotsiksi. Ei anteeksipyyntöä tullut miten kohtelivat koko iltavuoron aikana. Adjö ei edes tullut, kun lähdin till hemma.

  Eräät lähtivät kotiin aikaisemmin, omin luvin.  Yksikään vakituinen ei sanonut mitään, mutta keikkalainen vaikka oli lupa johtajalta lähteä, jos tilanne sallii. Palkka tulee siihen asti, kerro pomolle vakituiset hoitajat estivät kotiinlähdön kylmästi heti. Pitää alkaa  valehdella kaikista asioista nykyisin ja nuoleskella toisia hoitajia ei pelkästään lähiesimiestä.

Sitten kelpaa työhön, myös metsätähteen.  Tähänkö ollaan menty, työnarvostus on nolla. Työntekijät sanelevat, valikoivat keskenään naamakerroin  kuka tulee töihin ja mihinkä työvuoroon. Ei, se kenellä on pätevyys siihen työhön.

Uusi haku on taas päällä, mutta töitä ei edes tarjota entisille työnhakijoille ja vastausta et saa edes gmail: n kautta. Oli taas eri pomon nimi haussa.... se kertoo jotakin .... Onko tämä nykyisin Metsätähden toimintaa... huono maku jäi suuhun.... Lopetan keikat, heti kun on asiallinen, pidetään kaikkia työntekijöitä edes jossakin arvossa. Ei, mieliskelijöitä. En, edes halua he hoitavat minua koskaan, olen kurkua myöten näitä matelijoita työnpuolesta nähnyt.  Raja on ollut vastaan tässä asiassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
MAINOS
‎23‎.‎3‎.‎2017 klo 14.35, Vieras: Keikkalainen kirjoitti:

 Raja on ollut vastaan tässä asiassa.

Se on huomattu.

Vaikka moni ei välttämättä osaa arvostaa näitä vuodatuksia, komppaavat kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

Guest Tuiki tähti tuiki

Metsätähtihän on hoitajien perustama vai oliko sittenkään?

Link to comment
Share on other sites

Guest Money talks
Tunti sitten, Vieras: Tuiki tähti tuiki kirjoitti:

Metsätähtihän on hoitajien perustama vai oliko sittenkään?

Oli hoitajien perustama. Nykyäänhän se on osa Mehiläistä. Ilmeisesti hämäystarkoituksessa edelleen pitävät vanhaa nimeä.

Ja joo, on sielläkin hiukka erikoinen meininki, sen enempiä kertoilematta. Ketään ei vaan oikeasti kiinnosta asiakkaiden hyvinvointi vaan se tärkein on raha. Kas kummaa...

Varmaan ihan hyvä tulevaisuuden sote palveluiden tuottaja. Asenne on jo valmiiksi kohdallaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tein noin kahdeksan vuotta sitten tøitä Metsätähdelle Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Jäi hyvät muistot itse työpaikoista. Firman kanssa yhteydenpito oli hyvin pintapuolista, mutta asiat hoituivat.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...