Jump to content
Sign in to follow this  
RRR

Missä kannattaisi opiskella lähihoitajaksi (pk-seutu)? Edit: Omnia vai Stadin aikuisopisto?

Recommended Posts

RRR

Hei!

Mietin lähihoitajan opintoihin hakua. Tällä hetkellä olen työttömänä (ja opintotuet käytetty aikoinaan toiselle alalle, oon 40v ja päiväkoti-ikäisen äiti). 
Amiedulla näyttäisi olevan työvoimakoulutuksena tuota (se olis sijainniltaan mulle paras). Sitten olen katsellut esim Omniaa, Stadin aikuisopistoa ja Diakoniaopistoa. Toisaalta nopea valmistuminen olisi hyvä, mutta vähän hurjalta kuulostaa jos kaikki on ihan suoraan putkeen ilman lomia.

Pikaisella guuglailulla tuntuu, että Amiedua ja Omniaa haukutaan ja Stadin aikuisopistoa ja Diakoniaopistoa kehutaan. Millaisia kokemuksia?

Pystyykö alan töitä tekemään silloin kun opinnot on vielä kesken?

Edited by RRR

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Omnia

Itse opiskelin Omniassa eikä oikeasti nyt kovin paljon pahaa sanottavaa. Varmaan paljon riippuu myös suuntaumislinjasta, että minkälaisia opettajia sattuu vastaan.

Se varmaan mistä se valittamisen aihe syntyy on, että moni ei tunnu tajuavan mitä aikuisopiskelu tarkoittaa...vaikka ollaan ns. aikuisia. Lähiopetustunnilla käydään asioita läpi, mutta järjettömästi jää oman lukemisen varaan ja tiedon hakuun. Opiskelu ei varmaan enää ole missään sellaista kuin kultaisella 80- ja 90-luvulla...kalvosulkeista toisensa perään.

Kun tätä ei ymmärrä niin sitten ruvetaan inisemään, että eihän täällä mitään opi.

Tai kaikkein paras juttu, kun aikuiset ihmiset itki sitä, että ei saa edes kynää koulusta...

Share this post


Link to post
Share on other sites
RRR

Kiitos vastauksesta! Niin joo, Variakin on vielä.

Lapsiin ja nuoriin olisi mietteissä suuntautua.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Getsina

Mulla on kokemusta aikuisopiskelusta Stadin aikuisopistossa. Itselläni on vain noin 10 vuotta aikaa edellisistä opinnoista, joten en kokenut mitään sokkia kouluun paluun myötä. Mutta valtaosa porukasta oli 45-55-vuotiaita, pitkään työelämässä olleita, ja voi sitä itkun ja valituksen määrää joko 1) Liian suuresta tehtävämäärästä 2) "Ei täällä edes opi mitään" 3) Liian suuresta koealueesta. 

 

Stadin aikuisopisto on ihan tavallinen, ok koulu, mutta toki jokainen opettaja on oma tapauksensa. Ei sille mitään mahda, jyviä sekä akanoita lötyy. Ryhmässämme oli 2 henkilöä, jotka olivat vaihtaneet kesken opintojen Ominaista Stadiin, koska kyllästyivät Omnian "touhuun". Ei ihan valjennut, mikä se varsinainen ongelma siellä oli, mutta jos kaksi espoolaista koululaisten vanhempaa alkaa kulkea Helsingissä asti koulussa, syy lienee painava... 

 

Omaa jaksamista suosittelen todellakin pohtimaan. Jos koulumatkoihin kuluu tolkuttomasti aikaa, niin missä välissä ne tehtävät ja lukemisen ehtii hoitaa? Suuntautumisvaiheessa ainakin Stadin aikuisopistossa oli onneksi tavallisesti 4-päiväinen kouluviikko. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Smurffiina

Jos tähän keskusteluun saa yhtyä, niin ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan, pk-seutu, kesi-uusimaa aina Hyvinkäälle asti. Keudan kohdalla osakkeet eivät ole korkealla, olen opiskellut toista alaa samassa oppilaitoksessa. Ja kelpaa siis aikuispuoli, sekä YO-pohjainen. Lähinnä perusvaatimuksena olisi se, että tiedonkulku toimisi esim.lukujärjestyksiä ym. muutoksia opintoihin ei tehtäisi ihan mielivaltaisesti ekstempore lyhyellä varoitusajalla, eli tietäisi edellisenä päivänä onko huomenna koulua vai ei :D  Ja aina on plussaa, jos opettajat ovat motivoituneita ja orientoituneita, eikä pidä opiskelijoita lähtökohtaisesti pahansuopina tyhminä 15-vuotiaina :D  Olisin kiinnostunut, jos on kokemuksia Seurakuntaopistolta tai HDO:lta ! Muita kokemuksia ja vinkkejä otetaan myös vastaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites
pocis

Mä oon valmistunut aikanaan (2009) Helsingin Diakoniaopistolta. Koulu oli ihan ok, sen sai ainakin silloin aikuiskoulutuksena sovitettua muuhun elämään ja joustoa löytyi. Paljon oli siinäkin itseopiskelua ja ryhmätöitäkin, mutta sehän on ajan linja. 

Edited by pocis
virhe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mahdollisuudet

Ensin voi olla tarpeen pyrkiä työkokeiluun tms esim. avustavana työntekijänä (varsinkin pääkaupunkiseudulla); hakijoita alalle kuin alalle on sen verran, että (riittävän tuore) työkokemus tai/ja vastaava lienee välttämätön (ehkä oma lapsi kattaa jotain); ja jos ei tule esim. palkatuksi jatkoon, niin hakee opiskelemaan (suosituksin työpaikalta), ja myös muualle päin Suomea; esim. pääkaupunkiseudulta Lahteen on junalinja; tosin on parempi vuokrata kämppä, kuin mennä täältä Lahteen asti junalla. Esim. opiskelija-asunto, joita saa myös aikuiset, varsinkin jaettuna, mutta myös yksiöitä jne. lienee, ja siten myös muualta Suomesta. Soveltuvuudesta tms. on myös parempi olla paperi, mikäli ei testata hakiessa. Etukäteen on syytä opiskella jonkin verran, ja usealla alalla tai/ja opiskelupaikalla on myös koe, joka voi mitata tietoa tai/ja taitoa, ja muutenkin esiluku helpottaa opintoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites
RRR

Nyt olen päässyt sekä Omniaan että Stadin aikuisopistoon (aikuispuolelle molempiin) ja kauhea jahkaaminen niiden välillä. Kertokaa lisää kokemuksia jos on :) 

Edited by RRR

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest OmKe

Lähtisin siihen opinahjoon mihin on lyhyempi ja halvempi matkustaa. On se oma aikakin rahanarvoista. Ei noissa kouluissa kuitenkaan niin suurta eroa ole. Ja loppujen lopuksi koulussa ei kaikkea opeteta vaan paljon jää oman lukemisen varaan. Eli muista, että se mitä siellä opetetaan on se ns. minimi, mutta kukaan ei kiellä kirjastosta ottamasta mukaan myös sitä viereistä kirjaa ja lukemasta. Tämä tuntuu unohtuvan monelta.

Esimerkkinä: Ensimmäisessä harjoittelussa, ensimmäisenä syksynä parin kuukauden opiskelun jälkeen sairaanhoitaja nykäisi minua hihasta harjoittelupaikassa ja pyysi koneelle jossa oli labravastaukset. Pyysi, että kerron mitä ne tulokset oli, eli siis selvennän lyhenteet. Noh, tein työtä käskettyä ja hän ihmetteli, että mistä tiedän ne noin hyvin (ei kaikki oikein mennyt) kun ei valmiitkaan hoitajat aina tunnu niitä tietävän. Sanoin, että luin kirjasta vaikka se nyt ei varsinaisena näyttövaatimuksene edes ole ilmeisesti oikein missään kohdassa lähärin tutkintoa.

Ja ei, en ottanut tuota kiusauksena tai edes yrityksenä nolata. Kyseinen hoitaja oli mukava tyyppi ja hänen tarkoituksenaan oli vain opettaa, mutta osasin jo asian suurinpiirtein. Kun otin kirjastosta sen viereisenkin kirjan mitä kukaan ei erikseen käskenyt lukea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Pirjon lemmikki

Stadin aikuisopisto on hyvä. Näyttötutkintoa ajatellen, siellä on yksi asiaton opettaja. Amatsoni joka tottelee Pirjo nimeä. opettaa sosiaali puolta. Sen hampaisiin jos joudut,  jos on näyttötutkinnon vastaanottaja ja jos pärstä ei miellytä, varaudu pitkään loppukeskusteluun -  jonka hän ajaa todennäköisesti mahdollisimman alas. Kertoo naurettavaa paskaa että näyttö oli piirua vaille kolme. Mikä helvetin piirua vaille kolme? kaksihan se silloin on on. Häijy perhana, jolla ei pitäis olla mitään tekemistä näyttötutkintojen vastaanotossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest valonkantaja

Näyttää tuo nauta valitsevan aina inhokkinsa, vuodesta toiseen. Sanon sen verran että määrätietoisesti ajaa alas, jos et miellytä ja myös näyttää sen.  Todellakaan ei kelvollinen näyttötutkintoa arvioivaksi opettajaksi. Sukunimi hänellä on Tainamo, jos yhtään ollaan samassa henkilössä. Uskonpa että ollaan. Palautetta annoin hänestä aikanaa, toivottavasti muutkin tekevät sen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sh vm 83

Suosittelen perehtymään näyttötutkinnon suorittamisen kriteereihin, ennen kuin lähdetään täällä arvostelemaan opettajia nimeltä asiattomasti, nimimerkin takaa.

kuitenkin opettajat joutuvat toiminaan näyttötutkinnon kriteerien mukaisesti. Jos osaaminen ei ole 3:! Luokkaa, mikä tässä on ongelma? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest anti sh vm 83
8/12/2018 klo 11.53, sh vm 83 kirjoitti:

Suosittelen perehtymään näyttötutkinnon suorittamisen kriteereihin, ennen kuin lähdetään täällä arvostelemaan opettajia nimeltä asiattomasti, nimimerkin takaa.

kuitenkin opettajat joutuvat toiminaan näyttötutkinnon kriteerien mukaisesti. Jos osaaminen ei ole 3:! Luokkaa, mikä tässä on ongelma? 

Varmaankaan valmistuneelle ei tarvitse suositella perehtymistä kriteereihin "sh vm 83".  Viisi näyttötutkintoa on takana, joista jokainen, yhtä lukuunottamatta hoitui asiallisesti. (arvosanat sivuseikka mutta opettajan ei ole asiallista selittää että "piirua vaille jotakin" , näyttötutkinokeskustelussa),  joten kasarihoitsun ei tarvinne länkyttää.

Asiaton suhtautuminen opettajalta ei jäänyt huomaamatta,  myöskään näytön vastaanottajalta joka myös otti vastaan kyseenalaistuksen taidoistaan.

Arvostelunsa nimellään, ei todellakaan ollut asiatonta. Viisi eri opettajaa, joista yhden toiminta on asiatonta, eikä ensimmäistä kertaa, ansaitsee arvonsa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sh vm 83

Länkyttää?? Voi hyvää päivää. No toisaalta taitaa viestin aloittajassakin olla jotain vikaa, kun pitää 5 näyttötutkintoa suorittaa. Eikö löydy omaa alaa vai ongelmia muuten elämässä, pitääkö yrittää päteä tutkinnoille, millä ei työllisty ja tulla tänne sitten valittamaan että saa vääriä arviointeja näytöissä?

Näyttötutkinnossa kun ei voi lähteä selittämään että  olin melko hyvä, mutta se ei riitä. Jos näyttötilaisuudessa tulee yksikin virhe, se on siinä. Vai voiko vanhukselle esim. Antaa lääkkeet ja huomata vasta lääkkeen annoin jälkeen että on annettu väärät lääkkeet? Tässä on kyse siitä että arviointikriteereitä pitää noudattaa tarkalleen. Eikä opettajan liehttelykään auta yhtään sitä asiaa jos ei vaan osaa ja ole kriteerien arvoinen?

 

viiden tutkinnon suorittaja, monessako työssä olet ollut? Tuskin monessa, kun olet noin paljon opiskellut.

nimim : 12 vuotta koko ajan työelämässä,2 tutkintoa suorittaneena.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest anti sh vm 83

Voi hyvä luoja, siinä on sitten sen kahden tutkinnon sh, jolla on luetun ymmärtämisessäkin ilmeisesti ongelmia :D

Tutustupa lähihoitajan koulutukseen aikuispuolella ja sen sisltöön, liittyen näyttötutkintoihin.

Toivottavasti tuolla sun vouhaamisella et ole kovin vastuullisessa toimessa. Muistapa, ensin tutkitaan, sitten hutkitaan, poloinen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest sivusta seuraaja
8 tuntia sitten, Vieras: anti sh vm 83 kirjoitti:

Voi hyvä luoja, siinä on sitten sen kahden tutkinnon sh, jolla on luetun ymmärtämisessäkin ilmeisesti ongelmia :D

Tutustupa lähihoitajan koulutukseen aikuispuolella ja sen sisltöön, liittyen näyttötutkintoihin.

Toivottavasti tuolla sun vouhaamisella et ole kovin vastuullisessa toimessa. Muistapa, ensin tutkitaan, sitten hutkitaan, poloinen ;)

Et tainnut vastata edellämainittuihin kysymyksiin mitenkään, joten lopeta vouhkaaminen ja toisen nimimerkin pilkkaaminen...

Haluaisin myös tietää mitä 5:n tutkinnon ihmelapsi tekee? Hoitaa lapsia kotona ja mies elättää?

Share this post


Link to post
Share on other sites
sh vm 83
8 tuntia sitten, Vieras: anti sh vm 83 kirjoitti:

Voi hyvä luoja, siinä on sitten sen kahden tutkinnon sh, jolla on luetun ymmärtämisessäkin ilmeisesti ongelmia :D

Tutustupa lähihoitajan koulutukseen aikuispuolella ja sen sisltöön, liittyen näyttötutkintoihin.

Toivottavasti tuolla sun vouhaamisella et ole kovin vastuullisessa toimessa. Muistapa, ensin tutkitaan, sitten hutkitaan, poloinen ;)

Itseasiassa kun asiasta nyt puhut, olen perehtynyt aikuispuolen lähihoitajan näyttötutkinnon kriteereihin , aiemmin lähihoitajaopiskelijana, nykyisin työelämässä näyttötutkinnon vastaanottajana ja viimeisimpänä työelämäarvioijana. Eli tiedän mistä puhun. Toivottavasti osaat ottaa vastuuta opiskelijana etkä vain länkytä itseäsi läpi arvioinneista.

 

Ja kuten edellämainittukin mainitsi, jätäthän nimimerkkini rauhaan. Kaikkea hyvää sinulle vslitsemallasi opintojen tiellä.

Edited by sh vm 83

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hurjaa

Mielenkiintoista keskustelua alalla, jossa pitäisi tukea toinen toistaan. Nostetaan esiin koulutuksellisia asioita kun samaan aikaan palkkauksellisesti molemmat saavat turpiinsa. Toisaalta molemmat tarvitsevat toisiaan työ-yhteisössä. Tällä hetkellä perushoitajat, lääkintävahtimestarit jne. vanhemmat koulukunnat menettävät oikeuksiaan, ihan tyhjän tähden. Kokemusta löytyy työn saralta monen kymmenen vuoden takaa valtaosalta.

Itse opiskelen lukiotaustalla ja lähihoitajakoulutuksella lääkäriksi. Epäkohtia aikuiskoulutuksessa, sekä siihen liittyvässä näyttötutkinnossa on ja toivottavasti ne saadaan kitkettyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...