Jump to content
MAINOS

Oikeus osittaiseen hoitovapaaseen


marihannele

Recommended Posts

Onko jollain tietoa voiko työnantaja määritellä (laillisesti) että osittaista hoitovapaata saa hakea vasta kun on ollut vuoden (12kk) työsuhteessa työnantajaan?

Olen selannut nettiä ja etsinyt tietoa perhevapaista ja löytänyt toistuvasti määritelmän että oikeus osittaiseen hoitovapaaseen on jos on alle tokaluokkalainen lapsi ja on ollut 6kk työsuhteessa työnantajaan viimeisen 12kk aikana.

Eli voiko työnantaja itse määritellä "korkeamman" ehdon vapaan hakemiselle?

Link to comment
Share on other sites

Osittaisen hoitovapaan saamisen edellytyksenä on, että työntekijä on ollut saman työnantajan palveluksessa viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana vähintään kuusi kuukautta.

Työnantaja ei voi kieltäytyä sopimasta työntekijän kanssa osittaisesta hoitovapaasta ilman painavaa syytä. Painava syy voi olla vain osittaisesta hoitovapaasta työnantajalle tai liikkeen, laitoksen taikka viraston toiminnalle aiheutuva vakava haitta, jota ei voida välttää kohtuullisilla työn järjestelyillä.

Vakavaa haittaa voisi aiheutua esim. silloin, jos ei mistään löydy ketään tekemään niitä tunteja, jotka sinulta vapautuu osittaisen hoitovapaan takia.

Jos olet liittynyt liittoon, soita luottamusmiehellesi.

Lähteet

http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma-ja-vapaat/Documents/perhevapaataulukko-30-10-2014.pdf

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L4P4

http://d1aq5jbsszuf44.cloudfront.net/materials/Perhevapaaopas_a84b.pdf

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...