Jump to content
MAINOS

Sairaanhoitaja näytteenottajana


Vapaa

Recommended Posts

Moikika kollegat... Pieni kyssärin poikanen teille. Voitteko kertoa, että antaako tämän päivän sairaanhoitajakoulutus riittävät valmiudet ottaa itsenäisesti suoniverinäytteitä? Lisäksi olisin kiinnostunut, että missä päin Suomen maata työnantaja vaatii laillistetulle sairaanhoitajalle jotain työpaikkakoulutusta suoniverinäytteen ottamisesta, ennen kuin hän voi itsenäisesti ottaa niitä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

 

Kyllä antaa riittävän pohjan tavallisten laskimonäytteiden ottamiseen. Jokainen järkevä työnantaja silti kouluttaa jatkuvasti työntekijöitään ja perehdyttää nämä tehtäviinsä (ja tämä koskee myös bioanalyytikoita).

Link to comment
Share on other sites

Se näytteen saaminen sinne putkeen tuskin on ongelma... Eiköhän sitä toimipaikkakoulutusta tarvita nimenomaan siihen laadukkaan ja onnistuneen näytteen ottamiseen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähis

Otan itsenäisesti paljon laskimoverinäytteitä lähihoitajan koulutuksella palvelutalossa (lasten ja nuorten koulutusohjelma takana). Kaikki tarvittavat tiedot näytteenottoon saatu näytteenottokoulutuksesta vuoden työkokemuksen jälkeen. Koen omaavani myös riittävät valmiudet tähän, ei se pelkkä ottaminen ja siihen tarvittava teoria mitään rakettitiedettä ole, jos vaan noudattaa ohjeita ja määräyksiä?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ehkä oma ammattini on aika isona syypäänä mielipiteeseeni ja tietämättömyyteni siitä, että paljon sairaanhoitajien koulutus nykyään edes sisältää laskimonäytteiden ottoa, mutta näillä tiedoilla vastaisin että ei. Työpaikkakoulutut, varsinkin labran kouluttamat, sairaanhoitajat&lähihoitajat ovat yksi parhaita näytteenottajakaartia mutta tosiaan näillä onkin enemmän koulutusta kuin mitä koulu tarjoaa. Verinäytteenotto on muutakin kuin suoneen osuminen ja veren saaminen putkeen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...