Jump to content
Vapaa

Sairaanhoitaja näytteenottajana

Recommended Posts

Vapaa

Moikika kollegat... Pieni kyssärin poikanen teille. Voitteko kertoa, että antaako tämän päivän sairaanhoitajakoulutus riittävät valmiudet ottaa itsenäisesti suoniverinäytteitä? Lisäksi olisin kiinnostunut, että missä päin Suomen maata työnantaja vaatii laillistetulle sairaanhoitajalle jotain työpaikkakoulutusta suoniverinäytteen ottamisesta, ennen kuin hän voi itsenäisesti ottaa niitä?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
jupet

 

Kyllä antaa riittävän pohjan tavallisten laskimonäytteiden ottamiseen. Jokainen järkevä työnantaja silti kouluttaa jatkuvasti työntekijöitään ja perehdyttää nämä tehtäviinsä (ja tämä koskee myös bioanalyytikoita).

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Kunkku

Se näytteen saaminen sinne putkeen tuskin on ongelma... Eiköhän sitä toimipaikkakoulutusta tarvita nimenomaan siihen laadukkaan ja onnistuneen näytteen ottamiseen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Lähis

Otan itsenäisesti paljon laskimoverinäytteitä lähihoitajan koulutuksella palvelutalossa (lasten ja nuorten koulutusohjelma takana). Kaikki tarvittavat tiedot näytteenottoon saatu näytteenottokoulutuksesta vuoden työkokemuksen jälkeen. Koen omaavani myös riittävät valmiudet tähän, ei se pelkkä ottaminen ja siihen tarvittava teoria mitään rakettitiedettä ole, jos vaan noudattaa ohjeita ja määräyksiä?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kpl

Ehkä oma ammattini on aika isona syypäänä mielipiteeseeni ja tietämättömyyteni siitä, että paljon sairaanhoitajien koulutus nykyään edes sisältää laskimonäytteiden ottoa, mutta näillä tiedoilla vastaisin että ei. Työpaikkakoulutut, varsinkin labran kouluttamat, sairaanhoitajat&lähihoitajat ovat yksi parhaita näytteenottajakaartia mutta tosiaan näillä onkin enemmän koulutusta kuin mitä koulu tarjoaa. Verinäytteenotto on muutakin kuin suoneen osuminen ja veren saaminen putkeen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...