Jump to content
Sign in to follow this  
Ano

Työpaikka suhteilla?

Recommended Posts

Ano

Tein tätä aihetta varten uuden tunnuksen, koska en sattuneesta syystä halua että tätä minuun onnistutaan yhdistämään, pahoittelut tästä jos se jonkun mieltä kaihertaa. :)

Eli asiaan. Tilanne on tämä: Vakituinen paikka oli haussa, paikkaan oli runsaasti hakijoita, ja haastatteluunkin kutsuttiin suhteellisen paljon ihmisiä.

Paikka kuitenkin meni lähes vastavalmistuneelle, jolla työkokemusta huomattavasti vähemmän kuin valtaosalla hakijoista - mutta suhteita päättävään tahoon. Menikö ihan oikein? En millään kykene uskomaan, ettäkö tällä valitulla henkilöllä mitään niin voittamatonta taitoa olisi, jonka perusteella juuri hän olisi peitonnut valtaosan muista hakijoista, joista osalla työkokemusta yli 10 vuotta, varmasti enemmän tietoja ja taitoja kuin toimeen valitulla. Työpaikalla ei ole luottamusmiestä jolta voisi tästä asiasta kysellä, joten nyt tässä kohtaa tiedustelen ensin teiltä, olenko vain herkkähipiäinen huono häviäjä, jonka olisi syytä vain niellä kiukkunsa vai onko tässä nyt jotain tehtävissä asialle? Painotan, että niinkään en sen takia nikottele että en itse tullut valituksi, vaan koska tiedän että hakijoissa oli montakin huomattavasti pätevämpää, jolle tuon paikan olisin suonut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
jupet

Ei työpaikkoja tarvitse jakaa kokemusvuosien perusteella. Joskus ratkaisee esimerkiksi asenne yms henkilökohtaiset ominaisuudet aika paljonkin.

Suhteilla ei ole mitenkään kestävää jakaa paikkoja mutta tietysti sitäkin tapahtuu. Monesti on kovin helpp kuitenkin perustella näennäisesti jollain henkilökohtaisella ominaisuudella mikä vaan valinta kunhan muodollisesti täyttää haussa annetut kriteerit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Eipä tuohon kai mitään lakia tai sääntöä löydy, etteikö työnantaja voi valita kenet haluaa. Valintaperusteet kai olisi mahd.hyvin täytettävä... Tuota, ikävä kyllä, tapahtuu kaikkialla. Suhteilla ja hyvällä verkostolla on hyötynsä. :-/Kannattaisi varmaan kysäistä ammattiliiton mielipidettä ja neuvoa asiassa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
dino
12 minuuttia sitten, Vieras kirjoitti:

Eipä tuohon kai mitään lakia tai sääntöä löydy, etteikö työnantaja voi valita kenet haluaa. Valintaperusteet kai olisi mahd.hyvin täytettävä...

Toimeen ja työsuhteeseen voi työnantaja valita käytännössä ihan kenet vaan joka täyttää duunin kelpoisuusehdot. Virkavalinnoissa on sitten astetta tarkempaa ja valittaminen voi joskus muuttaa päätöksiä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

Toisaalta verkostoitumiseen on jokaisella oikeus ja työnantajanhan on helppoa palkata joku entuudestaan tuttu. Harva kai haluaa palkata täystuhoa tahallaan, niin voidaan olettaa suhteilla päässeen työntekijänkin olevan ihan hyvä tehtävään.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Suosittelen nielemään kiukun. Työnantaja saa valita toimeen kenet haluaa, kunhan pätevyysvaatimuksia terveydenhuoltoalalla ei rikota. Pätevyys ei ole lainkaan ainut kriteeri millä henkilöstöä valitaan. Joskun vaakakupissa nuoren henkilön kohdalla painaa uudistushalu, kehittymismyönteisyys, yhteistyökyvyt jne. Itsekään en valitse läheskään aina sitä muodollisesti pätevintä, vaan työyhteisöön ja sen sen tuleviin haasteisiin sopivimman. Joskus myös on hyvä huomata, ettei talossa sijaisena ollut valittu. Tuolloin suosittelen käymään kehityskeskustelun valitsijan kanssa, olisiko kenties jotain tarvetta muuttaa hakijan toiminnassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Hoitajat.net

    Osallistu keskusteluun

×
×
  • Create New...