Jump to content
MAINOS

Sh pistolupa


to be

Recommended Posts

MAINOS

Riippuu työpaikasta. Monella organisaatiolla on nykyään LOVE-tentti käytössä, eli tehdään tietokoneella monivalintakoe ja mahdollisesti annetaan jotain näyttöjä vaikka lääkkeen käyttökuntoon saattamisesta tai antamisesta potilaalle. Lainsäädäntö ei juurikaan ohjaa lääkkeen antamista potilaalle, vaikka lääkkeen määräämisestä onkin melko tarkasti laissa säädetty. On siis hyvin työnantajakohtaista, mitä lupia tai testauksia tarvitaan ja millaiseen lääkehoitoon mikäkin ammattikunta osallistuu.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meillä kirjallinen lääkelupa, joka sisältää myös pistoluvan on käytössä lähihoitajilla. Sairaanhoitajilta ei ole edellytetty moista. LOVE -testi on pakollinen kaikille osastonhoitajasta lähäriin. 

Lääkeluvan saa kun jakaa yhden dosetin, tarjottimen sekä antaa injektion s.c ja i.m. sairaanhoitajan katsoessa sivusta. Samalla sairaanhoitajan pitäisi varmistua että (lähi)hoitajan lääketietämys on riittävällä tasolla. Lääkeluvan allekirjoittaa sh ja lääkäri. Tämä siis vain kerran, voimassa toistaiseksi. Eli suoritetaan töihin tullessa perehdytyksessä. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...