Jump to content
MAINOS

Sh pistolupa


to be

Recommended Posts

Tarviseeko sairaanhoitajan saada kirjallinen pisto- tms. lupa uudessa työpaikassa? Ei siis kyseessä iv-lääkitys. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Riippuu työpaikasta. Monella organisaatiolla on nykyään LOVE-tentti käytössä, eli tehdään tietokoneella monivalintakoe ja mahdollisesti annetaan jotain näyttöjä vaikka lääkkeen käyttökuntoon saattamisesta tai antamisesta potilaalle. Lainsäädäntö ei juurikaan ohjaa lääkkeen antamista potilaalle, vaikka lääkkeen määräämisestä onkin melko tarkasti laissa säädetty. On siis hyvin työnantajakohtaista, mitä lupia tai testauksia tarvitaan ja millaiseen lääkehoitoon mikäkin ammattikunta osallistuu.

Link to comment
Share on other sites

Meillä kirjallinen lääkelupa, joka sisältää myös pistoluvan on käytössä lähihoitajilla. Sairaanhoitajilta ei ole edellytetty moista. LOVE -testi on pakollinen kaikille osastonhoitajasta lähäriin. 

Lääkeluvan saa kun jakaa yhden dosetin, tarjottimen sekä antaa injektion s.c ja i.m. sairaanhoitajan katsoessa sivusta. Samalla sairaanhoitajan pitäisi varmistua että (lähi)hoitajan lääketietämys on riittävällä tasolla. Lääkeluvan allekirjoittaa sh ja lääkäri. Tämä siis vain kerran, voimassa toistaiseksi. Eli suoritetaan töihin tullessa perehdytyksessä. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...