Jump to content
Reportteri

Iäkkäiden lääkityksen tietokanta on nyt Lääke75+

Recommended Posts

Reportteri

Iäkkäiden lääkityksen tietokannan tunnistat jatkossa uudesta Lääke75+-tunnuksesta. Lääke75+-tunnusta hyödynnetään tietokannan viestinnässä ja linkittämisessä.

 

Lääke75+-tietokannan tarkoituksena on tukea 75 vuotta täyttäneiden lääkehoitoa koskevaa kliinistä päätöksentekoa ja parantaa lääkitysturvallisuutta perusterveydenhuollossa. Tietokannan lääkeaineet on luokiteltu myös muista terveydenhuollon tietokannoista tuttuihin A-, B-, C- ja D-luokkiin. Luokka kuvaa lääkeaineen soveltuvuutta 75 vuotta täyttäneiden käyttöön. Uusi Lääke75+-tunnus tuo esille tietokannan ABCD-luokittelussa käytetyt värit.

 

Tietokanta on tarkoitettu ensisijaisesti lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Tietokantaa päivittää iäkkäiden lääkehoidon asiantuntijoista koostuva työryhmä, joka tarkistaa jokaisen lääkeaineen luokan ja selitetekstin.

 

Tällä hetkellä tietokantaan on päivitetty noin 250 lääkettä ja päivityksiä tehdään lisää kevään 2015 aikana. Päivityskierroksen valmistuttua tietokanta sisältää luokittelun ja suosituksen lähes 500 lääkeaineen tai niiden yhdistelmien käytöstä iäkkäillä.

 

Tulevan syksyn aikana Lääke75+-tietokanta julkaistaan myös ruotsin- ja englanninkielisenä. Lisäksi tietokannalle luodaan syksyn aikana www-sivut, jotka tarjoavat entistä monipuolisemmin tietoa iäkkäiden lääkehoidosta terveydenhuollon ammattilaisille.

 

Lue lisää:

Iäkkäiden lääkityksen tietokanta

Muokattu - Reportteri

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...