Jump to content
MAINOS

Ensihoitouudistus nosti menoja mutta vauhditti ambulanssin tuloa


OldOne

Recommended Posts

http://www.hs.fi/kotimaa/a1424263406202

 

"Hoito on huomattavasti tehokkaampaa kuin ennen", sanoo Lapin sairaanhoitopiirin päivystyksen ja ensihoidon ylilääkäri Antti Saari.

"Potilaiden nopea tavoittaminen koheni dramaattisesti."

Samaa sanoo Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin päivystyskeskuksen toiminta-aluejohtaja, ylilääkäri Jari Nihtilä: "Muutos säästää ihmishenkiä."

 

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Tällä hetkellä eletään maassa historiallista ajanjaksoa ensihoidon suhteen. Varallaolo on muuttunut säännöstä poikkeukseksi. Yksiköiden määrä on pysynyt ainakin osassa valtakuntaa ihan järkevänä. Kerran tässäkin maassa joku vahtii mitä tehdään ja kuka tekee. On olemassa toimintaohjeet. On jotain lakipohjaakin minkä varaan voidaan palvelu toteuttaa.

 

Kaikilla järjestelmässä mukana olleilla on oikeus olla ylpeitä siitä, että heillä oli mahdollisuus toteuttaa ensihoitopalvelua laadukkaasti. Sitä ylpeyttä jokainen voi kantaa mukanaan vielä silloinkin, kun sote-uudistus pistää kaiken paskaksi ja palamaan. Nimittäin ketään ei kiinnosta TYKS:n ylimmässä kerroksessa miten pomarkkulainen maajussi tai siikaislainen juoppo saa ambulanssinsa, kun tulee hätä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Saattaa olla että suunta kääntyy ikävä kyllä takaisin. Kuntien rahat on loppu, paljon enemmän maksaa kuin ennen ja palvelut = lue yksiköt hävinneet.

Kuntien jousto ei riitä siihen, että maksavat olemattomasta.. sääli

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...