Jump to content
pekka

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN KATSAUS 17.10.2014: Pula työvoimasta näyttäisi kuitenkin olevan hieman helpottumassa sosiaali- ja terveysalalla

Recommended Posts

pekka

Työ- ja elinkeinoministeriön on 17.10.2014 julkaissut uusimman ammattibarometrin. Työ- ja elinkeinotoimistoissa on syys - lokakuun vaihteessa tehty arvio noin 200 ammatin kysynnän ja tarjonnan suhteista lähitulevaisuudessa.

 

Ammatit, joissa arvioiden mukaan on yleisimmin ongelmia, ovat tänä tarkasteluaikana painottuneet selvästi sosiaali- ja terveysalan ammatteihin. Uusimmassa arvioinnissakin niiden ammattien lista, joissa on yleisimmin pulaa työvoimasta, muodostuu suurelta osin terveydenhuollon ammateista.

 

Pula työvoimasta näyttäisi kuitenkin olevan hieman helpottumassa sosiaali- ja terveysalalla. Kun aikaisemmin esimerkiksi sairaanhoitajista oli pulaa koko maassa, on nyt tullut esille alueita, joissa sairaanhoitajista on näköpiirissä jopa ylitarjontaa.

 

http://www.tem.fi/files/41190/Ammattibarometri_lokakuu_2014.pdf 

 

Jos Tehy toimisi kuten Lääkäriliitto, se jarruttaisi nyt sairaanhoitajien lisäkoulutusta ja vaatisi aloituspaikkojen rajua vähentämistä. Tätä tuskin on odotettavissa....  Tehy -lehti tosin uutisoi tästä numerossaan 14/2014, 4.11.2014.

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kahvikuppi_

Tehyn lehessähän oli käppyrät sairaanhoitajien ja lähihoitajien tilastoista. Ainakin pohjois-savossa lähihoitajia oli yli tarjonnan (paljon liikaa hakijoita) ja sen kyllä huomaa kun katselee mollin tarjoamia työpaikkoja.. 4 on lähihoitajan vakansseja 38 ilmoituksesta. Muut on sitten hierojaa, henkilökohtaista avustajaa, haetaan yrittäjää -ilmoituksia. Se kuka tulee mulle täällä valittamaan hoitajapulasta niin vedän kuuppaan.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Kerde

Heh, voihan sen nähdä noinkin, mutta kyllä se enemmänkin on sitä, että toimia jäädytetään, sijaisia ei saa käyttää, joten pula on työpaikoista, siksi tekijöitä nyt riittää. (Koskee oikeastaan muuta Suomea, ei pääkaupunkiseutua.)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kahvikuppi_

Juuh. Pulahan ei ole työntekijöistä vaan siitä ettei ole rahaa palkata työntekijöitä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
G.Focker

Sepä se, potilasmäärät lisääntyy ja vanhukset on entistä sairaampia ja vaikeahoitoisempia. Päivystyspoliklinikat natisee liitoksissaan kun vuodeosastoja lakkautetaan. Vanhukset "kuntoutetaan" väkisin kotiin kaatumaan. Lisää henkilökuntaa vaan ei ole varaa palkata ja joka vuoden lopussa sijaiskieltoja jaellaan sinne sun tänne, että pysytään budjetissa. Se on sitä nykypäivää Eskoseni. Itseasiassa sama meininki on vähän joka puolella eurooppaa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...