Jump to content
MAINOS

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN KATSAUS 17.10.2014: Pula työvoimasta näyttäisi kuitenkin olevan hieman helpottumassa sosiaali- ja terveysalalla


pekka

Recommended Posts

Työ- ja elinkeinoministeriön on 17.10.2014 julkaissut uusimman ammattibarometrin. Työ- ja elinkeinotoimistoissa on syys - lokakuun vaihteessa tehty arvio noin 200 ammatin kysynnän ja tarjonnan suhteista lähitulevaisuudessa.

 

Ammatit, joissa arvioiden mukaan on yleisimmin ongelmia, ovat tänä tarkasteluaikana painottuneet selvästi sosiaali- ja terveysalan ammatteihin. Uusimmassa arvioinnissakin niiden ammattien lista, joissa on yleisimmin pulaa työvoimasta, muodostuu suurelta osin terveydenhuollon ammateista.

 

Pula työvoimasta näyttäisi kuitenkin olevan hieman helpottumassa sosiaali- ja terveysalalla. Kun aikaisemmin esimerkiksi sairaanhoitajista oli pulaa koko maassa, on nyt tullut esille alueita, joissa sairaanhoitajista on näköpiirissä jopa ylitarjontaa.

 

http://www.tem.fi/files/41190/Ammattibarometri_lokakuu_2014.pdf 

 

Jos Tehy toimisi kuten Lääkäriliitto, se jarruttaisi nyt sairaanhoitajien lisäkoulutusta ja vaatisi aloituspaikkojen rajua vähentämistä. Tätä tuskin on odotettavissa....  Tehy -lehti tosin uutisoi tästä numerossaan 14/2014, 4.11.2014.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tehyn lehessähän oli käppyrät sairaanhoitajien ja lähihoitajien tilastoista. Ainakin pohjois-savossa lähihoitajia oli yli tarjonnan (paljon liikaa hakijoita) ja sen kyllä huomaa kun katselee mollin tarjoamia työpaikkoja.. 4 on lähihoitajan vakansseja 38 ilmoituksesta. Muut on sitten hierojaa, henkilökohtaista avustajaa, haetaan yrittäjää -ilmoituksia. Se kuka tulee mulle täällä valittamaan hoitajapulasta niin vedän kuuppaan.

Link to comment
Share on other sites

Heh, voihan sen nähdä noinkin, mutta kyllä se enemmänkin on sitä, että toimia jäädytetään, sijaisia ei saa käyttää, joten pula on työpaikoista, siksi tekijöitä nyt riittää. (Koskee oikeastaan muuta Suomea, ei pääkaupunkiseutua.)

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

Sepä se, potilasmäärät lisääntyy ja vanhukset on entistä sairaampia ja vaikeahoitoisempia. Päivystyspoliklinikat natisee liitoksissaan kun vuodeosastoja lakkautetaan. Vanhukset "kuntoutetaan" väkisin kotiin kaatumaan. Lisää henkilökuntaa vaan ei ole varaa palkata ja joka vuoden lopussa sijaiskieltoja jaellaan sinne sun tänne, että pysytään budjetissa. Se on sitä nykypäivää Eskoseni. Itseasiassa sama meininki on vähän joka puolella eurooppaa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...