Jump to content
Maailman vahvin tyttö

Ambulansseja ei saa vähentää Pirkanmaalta

Recommended Posts

Maailman vahvin tyttö

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus esittää valtuustolle viiden (5) ambulanssin vähentämistä Pirkanmaan alueelta. Ambulanssit vähennettäisiin Lempäälä-Vesilahdesta, Kangasala-Sahalahdesta, Kuhmoisista, Mänttä-Vilppulasta ja Tampereelta.

 

Me adressin allekirjoittaneet vaadimme, että leikkauksiin ei lähdetä ensihoidon kustannuksella, vaan säästökohteet on etsittävä jostain muualta, missä ne eivät suoraan vaikuta ihmisten terveyteen, henkeen ja turvallisuuteen. Adressi suljetaan 29.9. ja luovutetaan samana päivänä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa.

 

Vain yhdeksässä Pirkanmaan 23:sta kunnasta voimassa oleva palvelutaso toteutui täysin tai lähes täysin palvelutasopäätöksen mukaisesti. Nykyisellä ambulanssimäärällä 14 kuntaa jäi alle tavoitteen. On vastoin terveydenhuoltolakia, että järjestelmällisesti pyritään asettamaan ihmiset eriarvoiseen asemaan. Kuntien valtuuttamat luottamushenkilöt eivät voi heikentää kuntalaisten ensihoitoa entisestään ja näin kärjistää kuntien välisiä eroja jättämättä huomiotta terveydenhuoltolain ja sosiaali- ja terveysministeriön ensihoitoasetuksen edellyttämän tasavertaisuusperiaatteen.

 

Yhdenkin ambulanssin vähentäminen heikentää samalla myös naapurikuntien ensihoitovalmiutta. Korvaavat yksiköt kuormittuvat enemmän ja ovat myös useammin ja pidempään poissa omalta alueeltaan hoitaessaan poistetun yksikön alueen tehtäviä. Tehtäväaikojen ja kuljetusmatkojen pidentyessä yksiköt ovat aiempaa enemmän varattuina.

Päivystyspisteiden keskittäminen vie terveydenhuollon kiireelliset palvelut kauemmaksi kansalaisista - esimerkiksi synnytysyksiköitä vähennetään, jolloin matkasynnytykset lisääntyvät. Näiden päätösten yhteydessä ensihoidon merkitystä palvelujen turvaamisessa on nimenomaisesti korostettu, joten ensihoitoon kohdistuvat leikkaukset ovat ristiriidassa sosiaali- ja terveysalan valtakunnallisen kehityksen kanssa.

 

Nyt haettu säästö on 1.3 miljoonaa euroa eli alle 3€ vuodessa jokaista pirkanmaalaista veronmaksajaa kohti. Säästöpäätöksiä tehtäessä pitää muistaa, että hätätilapotilaan hoito aloitetaan jo tapahtumapaikalla ja mikäli varsinainen hoito tai kuljetus viivästyy, ei kalleimmallakaan tehohoidolla voida korjata syntyneitä vaurioita.

 

Adressin ovat laatineet pirkanmaalaiset ensihoitajat

 

Henri Backman
Antti Hietala
Sanna Kauppinen
Erik Lydén
Mikael Nyholm
Minna Soukkio
Katri Tuhkanen
Janne Välimaa
Taru Välimaa

 

http://www.adressit.com/ambulanssitpirkanmaa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maailman vahvin tyttö

Sehän meni sitten niinkuin pitikin - tehtiin taas Pirkanmaat :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

tehtiin taas Pirkanmaat :-)

Ei olis muutama vuos sitte uskonu että ton voi sanoo positiivisessa mielessä! :D

Hyvää kampanjointia kaikilta jotka mukana oli! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hoplaa

Sehän meni sitten niinkuin pitikin - tehtiin taas Pirkanmaat :-)

Kerran täällä kysyinkin, että onko adressit.comin yksikään adressi koskaan vaikuttanut mihinkään - ja tässä sen ensimmäistä kertaa todistan :-) Hieno juttu, jee!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...