Jump to content
MAINOS

Ambulansseja ei saa vähentää Pirkanmaalta


Maailman vahvin tyttö

Recommended Posts

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus esittää valtuustolle viiden (5) ambulanssin vähentämistä Pirkanmaan alueelta. Ambulanssit vähennettäisiin Lempäälä-Vesilahdesta, Kangasala-Sahalahdesta, Kuhmoisista, Mänttä-Vilppulasta ja Tampereelta.

 

Me adressin allekirjoittaneet vaadimme, että leikkauksiin ei lähdetä ensihoidon kustannuksella, vaan säästökohteet on etsittävä jostain muualta, missä ne eivät suoraan vaikuta ihmisten terveyteen, henkeen ja turvallisuuteen. Adressi suljetaan 29.9. ja luovutetaan samana päivänä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa.

 

Vain yhdeksässä Pirkanmaan 23:sta kunnasta voimassa oleva palvelutaso toteutui täysin tai lähes täysin palvelutasopäätöksen mukaisesti. Nykyisellä ambulanssimäärällä 14 kuntaa jäi alle tavoitteen. On vastoin terveydenhuoltolakia, että järjestelmällisesti pyritään asettamaan ihmiset eriarvoiseen asemaan. Kuntien valtuuttamat luottamushenkilöt eivät voi heikentää kuntalaisten ensihoitoa entisestään ja näin kärjistää kuntien välisiä eroja jättämättä huomiotta terveydenhuoltolain ja sosiaali- ja terveysministeriön ensihoitoasetuksen edellyttämän tasavertaisuusperiaatteen.

 

Yhdenkin ambulanssin vähentäminen heikentää samalla myös naapurikuntien ensihoitovalmiutta. Korvaavat yksiköt kuormittuvat enemmän ja ovat myös useammin ja pidempään poissa omalta alueeltaan hoitaessaan poistetun yksikön alueen tehtäviä. Tehtäväaikojen ja kuljetusmatkojen pidentyessä yksiköt ovat aiempaa enemmän varattuina.

Päivystyspisteiden keskittäminen vie terveydenhuollon kiireelliset palvelut kauemmaksi kansalaisista - esimerkiksi synnytysyksiköitä vähennetään, jolloin matkasynnytykset lisääntyvät. Näiden päätösten yhteydessä ensihoidon merkitystä palvelujen turvaamisessa on nimenomaisesti korostettu, joten ensihoitoon kohdistuvat leikkaukset ovat ristiriidassa sosiaali- ja terveysalan valtakunnallisen kehityksen kanssa.

 

Nyt haettu säästö on 1.3 miljoonaa euroa eli alle 3€ vuodessa jokaista pirkanmaalaista veronmaksajaa kohti. Säästöpäätöksiä tehtäessä pitää muistaa, että hätätilapotilaan hoito aloitetaan jo tapahtumapaikalla ja mikäli varsinainen hoito tai kuljetus viivästyy, ei kalleimmallakaan tehohoidolla voida korjata syntyneitä vaurioita.

 

Adressin ovat laatineet pirkanmaalaiset ensihoitajat

 

Henri Backman
Antti Hietala
Sanna Kauppinen
Erik Lydén
Mikael Nyholm
Minna Soukkio
Katri Tuhkanen
Janne Välimaa
Taru Välimaa

 

http://www.adressit.com/ambulanssitpirkanmaa

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
MAINOS

Sehän meni sitten niinkuin pitikin - tehtiin taas Pirkanmaat :-)

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Sehän meni sitten niinkuin pitikin - tehtiin taas Pirkanmaat :-)

Kerran täällä kysyinkin, että onko adressit.comin yksikään adressi koskaan vaikuttanut mihinkään - ja tässä sen ensimmäistä kertaa todistan :-) Hieno juttu, jee!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...