Jump to content
 
Hoitajat.net

Hoitohenkilöstön päihdeongelmiin puututaan yhä useammin

Recommended Posts

Hoitajat.net

Terveydenhuollon valvontalautakunnassa käsiteltyjen tapausten määrä on kolmessa vuodessa lähes kaksinkertaistunut. Ylilääkärit ja muut esimiehet eivät enää hyväksy sellaista, mitä vielä 15–20 vuotta sitten katsottiin sormien läpi. Vakavimmat tapaukset päätyvät terveydenhuollon valvontalautakuntaan, jossa pohditaan ammatinharjoittamisoikeuksia. Yleisin syy lääkärin- tai hoitajan oikeuksien menettämiseen ovat nimenomaan päihdeongelmat.

Suurin kasvu on kohdentunut erityisesti lähihoitajiin ja jossain määrin sairaanhoitajiin, mutta tuoreimmat luvut viittaavat siihen, että nimenomaan lääkäreihin kohdentuneita ammattioikeuksien kokonaan poistoja tai rajoittamisia tehtiin enemmän kuin edellisenä vuonna. Ongelmat ammatinharjoittamisessa huomaa yleensä esimies, epäasiallisen lääkereseptien kirjoittelun puolestaan apteekki tai Kela.

Aiheesta lisää YLE:n sivuilla http://yle.fi/uutiset/terveydenhuollon_tyontekijoiden_paihdeongelmiin_puututaan_yha_useammin__1520_vuotta_sitten_katsottiin_sormien_lapi/7389475

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×