Jump to content
MAINOS

Hoitohenkilöstön päihdeongelmiin puututaan yhä useammin


Hoitajat.net

Recommended Posts

Terveydenhuollon valvontalautakunnassa käsiteltyjen tapausten määrä on kolmessa vuodessa lähes kaksinkertaistunut. Ylilääkärit ja muut esimiehet eivät enää hyväksy sellaista, mitä vielä 15–20 vuotta sitten katsottiin sormien läpi. Vakavimmat tapaukset päätyvät terveydenhuollon valvontalautakuntaan, jossa pohditaan ammatinharjoittamisoikeuksia. Yleisin syy lääkärin- tai hoitajan oikeuksien menettämiseen ovat nimenomaan päihdeongelmat.

Suurin kasvu on kohdentunut erityisesti lähihoitajiin ja jossain määrin sairaanhoitajiin, mutta tuoreimmat luvut viittaavat siihen, että nimenomaan lääkäreihin kohdentuneita ammattioikeuksien kokonaan poistoja tai rajoittamisia tehtiin enemmän kuin edellisenä vuonna. Ongelmat ammatinharjoittamisessa huomaa yleensä esimies, epäasiallisen lääkereseptien kirjoittelun puolestaan apteekki tai Kela.

Aiheesta lisää YLE:n sivuilla http://yle.fi/uutiset/terveydenhuollon_tyontekijoiden_paihdeongelmiin_puututaan_yha_useammin__1520_vuotta_sitten_katsottiin_sormien_lapi/7389475

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...