Jump to content
MAINOS

Rasvan laadulla ja Omega-3:lla ei vaikutusta sydäntautiriskiin


Reportteri

Recommended Posts

Cambridgen yliopiston tutkijat ovat selvittäneet laajassa tiedekatsauksessa, ettei kovilla rasvoilla ja sydäntautiriskillä ole yhteyttä. Tutkijat eivät löytäneet eroja sydäntautiin sairastuneissa, kun he tutkivat sairastuneiden rasvojen käyttöä. Huonojen ja hyvien rasvojen nauttijoille oli samanlainen riski sairastua sepelvaltimotautiin. Tutkijat keräsivät laajaan katsaukseensa tietoa 72 tutkimuksesta 18 maasta. Näihin osallistui 600 000 ihmistä. Tutkimus on julkaistu Annals of Internal Medicine –tiedelehdessä. Lisäksi tutkijat osoittivat, että suosituilla omega3 ja omega6-tableteilla ei ole minkäänlaista käytännön vaikutusta sydäntautiriskiin.

 

http://www.cambridge-news.co.uk/Health/Health-news/Saturated-fat-and-heart-disease-may-not-be-linked-after-all-according-to-Cambridge-University-research-20140318073045.htm

http://annals.org/article.aspx?articleid=1846638

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288666749953.html

Link to comment
Share on other sites

Tämä 600 000 potilaan tiedekatsaus ei vakuuta, Suomen akateemiset ravintotieteilijät ja THL pystyy sanomaan "selvitykseen tutustumatta" että ei voida soveltaa Suomeen. Yllättyneitä??

 http://www.hs.fi/terveys/Brittitutkijat+pehmeät+rasvat+eivät+estä+sydäntautia/a1395115080050

Katsauksen on koonnut tutkijaryhmä Englannista, Hollannista ja Yhdysvalloista. Mukana oli tutkijoita mm. Cambridgen, Oxfordin ja Harvardin yliopistoista, ja rahoittajana toimi mm. Britannian Sydänsäätiö. Katsauksen tulokset ovat pääosin yhteneväisiä myös kahden aikaisemman vastaavan tiedekatsauksen kanssa. Toinen katsauksista viittaa kuitenkin kertatyydyttymättömän rasvan olevan hyödyllistä sepelvaltimotaudin ehkäisyssä. 

http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2014/03/18/taas-uusi-tiedekatsaus-rasvan-laadulla-ei-merkitysta-sydanriskiin/

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...