Jump to content
MAINOS

kielen oppimisen lisääminen


kirsi76

Recommended Posts

Ulkomailla kiinnostaisi työskennellä, perus englanti hallussa mutta sairaalasanastoa pitäsi saada lisää?

Osaatteko neuvoa miten sitä saisi? Lukemalla tietty, mutta mitä?

Voiko saudi-arabiaan esimerkiksi lähteä lapsen kanssa?

Link to comment
Share on other sites

Jos lukemalla haluaa oppia terveydenhuollon englantia, niin yhtä oikeaa kirjaa ei ole. Aina löytyy jotain spesifiä termistöä tai ihan käytännön kieltä, jota kirjasta ei helposti opi, eikä englanti ole yksi kieli. Termistö voi vaihdella alueittain tai vaikka terveydenhuollon yksiköittäinkin. En osaa sanoa, mikä olisi kysyjälle tehokkain tapa opiskella englantia, mutta netistä voi helposti vaikka Yhdistyneistä Kuningaskunnista esim. Amazonilta tilata varsin helposti ja toisinaan aika edullisestikin jonkin englanninkielisen oppikirjan.

 

Aiheeksi suosittelen vaikka jotain mukavan tasoista ja ehkä aavistuksen verran vaativaakin oppikirjaa englanniksi. Aihealue voisi olla jokin, mikä kiinnostaa paljon, jota itse tekee työkseen ja/tai sitten aihealueelta, jolla aikoo ulkomailla työskennellä. Mitä kiinnostuneempi on lukemaan aihetta, sitä innostuneemmin sitten saattaa kirjan oikeasti käydä läpi ja penkoa sanojen merkitystä. Jos sitten aikoo hieman puhuakin, voi vaikka ääneen höpistä jotain fraaseja mallia "voisitko ystävällisesti laittaa potilaalle iv-kanyylin, kiitos"...

 

Osassa Amazonin kirjoja taitaa olla mahdollisuus katsoa kirjan alkua ts. sisällysluetteloa ja kieliasua ihan netissä, niin saa hieman käsitystä, millainen teos ehkä on. Toki esim. Akateemisessa kirjakaupassa löytyy jonkin verran englanninkielistä kirjallisuutta ja paikan päällä voi teoksia selailla, valikoima toki suppeampi ja ehkä englanninkielistä edullisempaa, jos silti kohtuulaatuista kirjallisuutta on vähemmän.

 

Hih, takavuosina meillä oli pari kurssikirjaa englanniksi, ja koulussa myös mm. pidettiin advanced -kursseilla puolen tunnin esitelmä englanniksi, talossa kun kävi ulkomaalaisia tutkijoita vetämässä kursseja. Oli ihan avaavaa verrattuna pelkkään kotimaiseen opetusaineistoon, toki erilaisia esitelmiä ja opparia varten sai kyllä käyttää kansainvälistäkin aineistoa, ja käytettiinkin.

 

Reclaimer: Tämä ei ole Amazonin sponssaama mainos.  :)

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...