Jump to content
 
kirsi76

kielen oppimisen lisääminen

Recommended Posts

kirsi76

Ulkomailla kiinnostaisi työskennellä, perus englanti hallussa mutta sairaalasanastoa pitäsi saada lisää?

Osaatteko neuvoa miten sitä saisi? Lukemalla tietty, mutta mitä?

Voiko saudi-arabiaan esimerkiksi lähteä lapsen kanssa?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pöllö

Jos lukemalla haluaa oppia terveydenhuollon englantia, niin yhtä oikeaa kirjaa ei ole. Aina löytyy jotain spesifiä termistöä tai ihan käytännön kieltä, jota kirjasta ei helposti opi, eikä englanti ole yksi kieli. Termistö voi vaihdella alueittain tai vaikka terveydenhuollon yksiköittäinkin. En osaa sanoa, mikä olisi kysyjälle tehokkain tapa opiskella englantia, mutta netistä voi helposti vaikka Yhdistyneistä Kuningaskunnista esim. Amazonilta tilata varsin helposti ja toisinaan aika edullisestikin jonkin englanninkielisen oppikirjan.

 

Aiheeksi suosittelen vaikka jotain mukavan tasoista ja ehkä aavistuksen verran vaativaakin oppikirjaa englanniksi. Aihealue voisi olla jokin, mikä kiinnostaa paljon, jota itse tekee työkseen ja/tai sitten aihealueelta, jolla aikoo ulkomailla työskennellä. Mitä kiinnostuneempi on lukemaan aihetta, sitä innostuneemmin sitten saattaa kirjan oikeasti käydä läpi ja penkoa sanojen merkitystä. Jos sitten aikoo hieman puhuakin, voi vaikka ääneen höpistä jotain fraaseja mallia "voisitko ystävällisesti laittaa potilaalle iv-kanyylin, kiitos"...

 

Osassa Amazonin kirjoja taitaa olla mahdollisuus katsoa kirjan alkua ts. sisällysluetteloa ja kieliasua ihan netissä, niin saa hieman käsitystä, millainen teos ehkä on. Toki esim. Akateemisessa kirjakaupassa löytyy jonkin verran englanninkielistä kirjallisuutta ja paikan päällä voi teoksia selailla, valikoima toki suppeampi ja ehkä englanninkielistä edullisempaa, jos silti kohtuulaatuista kirjallisuutta on vähemmän.

 

Hih, takavuosina meillä oli pari kurssikirjaa englanniksi, ja koulussa myös mm. pidettiin advanced -kursseilla puolen tunnin esitelmä englanniksi, talossa kun kävi ulkomaalaisia tutkijoita vetämässä kursseja. Oli ihan avaavaa verrattuna pelkkään kotimaiseen opetusaineistoon, toki erilaisia esitelmiä ja opparia varten sai kyllä käyttää kansainvälistäkin aineistoa, ja käytettiinkin.

 

Reclaimer: Tämä ei ole Amazonin sponssaama mainos.  :)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×