Jump to content
 
Reportteri

Kansallinen rokotusohjelma on kansanterveystyön menestystarina

Recommended Posts

Reportteri

Kansallinen rokotusohjelma on vaikuttava, terveydenhuollon kustannuksia säästävä ja oikeudenmukainen keino ennaltaehkäistä infektiotauteja. Tämä johtuu rokotusohjelman erinomaisesta kattavuudesta (yli 95 % pikkulapsista), ohjelmaan otettavien uusien rokotteiden kustannusten ja hyötyjen huolellisesta arvioinnista sekä rokotteiden keskitetystä hankinnasta.

 

Tänä vuonna kansallisen rokotusohjelman hankintamääräraha on 23 miljoonaa euroa. Sillä pikkulapset saavat suojan 13 tautia vastaan. Uusimmat, imeväisille annettavat pneumokokki- ja rotavirusrokotukset säästävät jälleen terveydenhuollon kustannuksia; rokotusten vaikuttavuus on ollut odotettu ja rokotteet hankittiin kilpailutuksella oletettua edullisemmin.

 

Myös vuonna 2013 alkaneen papilloomavirusrokotusohjelman on arvioitu säästävän pitkällä aikavälillä terveydenhuollon kustannuksia.

Yleiset, koko väestölle annettavat rokotukset aloitettiin 1950-luvulla kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää ja poliota vastaan. Myöhemmin rokotusohjelmaa laajennettiin muun muassa tuhkarokkorokotteella. Nämä tappavia tauteja ehkäisevät rokotukset ovat terveydenhuollon kustannuksia säästäviä. Säästöt pelkästään tuhkarokon aiheuttamissa terveydenhuollon kustannuksissa ovat noin 5 miljoonaa euroa vuosittain.

 

Lue lisää:

http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/organisaatio/rakenne/yksikot/terveys_ja_sosiaalitalous/optimi/2014/rokotus

Muokattu - Reportteri

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×