Jump to content
MAINOS

Kansallinen rokotusohjelma on kansanterveystyön menestystarina


Reportteri

Recommended Posts

Kansallinen rokotusohjelma on vaikuttava, terveydenhuollon kustannuksia säästävä ja oikeudenmukainen keino ennaltaehkäistä infektiotauteja. Tämä johtuu rokotusohjelman erinomaisesta kattavuudesta (yli 95 % pikkulapsista), ohjelmaan otettavien uusien rokotteiden kustannusten ja hyötyjen huolellisesta arvioinnista sekä rokotteiden keskitetystä hankinnasta.

 

Tänä vuonna kansallisen rokotusohjelman hankintamääräraha on 23 miljoonaa euroa. Sillä pikkulapset saavat suojan 13 tautia vastaan. Uusimmat, imeväisille annettavat pneumokokki- ja rotavirusrokotukset säästävät jälleen terveydenhuollon kustannuksia; rokotusten vaikuttavuus on ollut odotettu ja rokotteet hankittiin kilpailutuksella oletettua edullisemmin.

 

Myös vuonna 2013 alkaneen papilloomavirusrokotusohjelman on arvioitu säästävän pitkällä aikavälillä terveydenhuollon kustannuksia.

Yleiset, koko väestölle annettavat rokotukset aloitettiin 1950-luvulla kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää ja poliota vastaan. Myöhemmin rokotusohjelmaa laajennettiin muun muassa tuhkarokkorokotteella. Nämä tappavia tauteja ehkäisevät rokotukset ovat terveydenhuollon kustannuksia säästäviä. Säästöt pelkästään tuhkarokon aiheuttamissa terveydenhuollon kustannuksissa ovat noin 5 miljoonaa euroa vuosittain.

 

Lue lisää:

http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/organisaatio/rakenne/yksikot/terveys_ja_sosiaalitalous/optimi/2014/rokotus

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...