Jump to content
MAINOS

THL: Syömishäiriöt piinaavat nuoria naisia.


Pöllö

Recommended Posts

Kuusi prosenttia nuorista suomalaisnaisista on kärsinyt syömishäiriöistä jossain vaiheessa, ja kaksi prosenttia nuorista naisista potee syömishäiriötä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). THL on selvittänyt, kuinka yleisiä syömishäiriöt olivat 20 - 34 -vuotiailla naisilla vuosina 2003 - 2005. Syömishäiriön sairastaneilla kolmasosalla oli anoreksia eli laihuushäiriö, kolmasosalla bulimia eli ahmimishäiriö ja kolmasosalla tarkemmin määrittämätön syömishäiriö, jossa voi olla piirteitä anoreksiasta ja bulimiasta.

 

Syömishäiriöön sairastuneilla on yleensä keskimääräistä parempi koulutus. Syömishäiriöön liittyy usein muuta psyykkistä oireilua, yleisimmin masennus- tai ahdistuneisuushäiriö. Syömishäiriö on nuorten naisten neljänneksi yleisin mielenterveyden häiriö masennushäiriöiden, ahdistuneisuushäiriöiden ja päihdeongelmien jälkeen. Syömishäiriön sairastaneista lähes neljä viidesta oli jossain vaiheessa ollut hoidossa, mutta haastatteluhetkellä vain kolmasosa syömishäiriötä sairastavista sai hoitoa. Haastatteluhetkellä kaksi kolmasosaa syömishäiriön sairastaneista oli toipunut sairaudesta.

 

Lue lisää THL:n tiedotteesta "Syömishäiriöt piinaavat nuoria naisia" 30.8.2013: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=34171.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...