Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Pöllö

THL: Syömishäiriöt piinaavat nuoria naisia.

Recommended Posts

Pöllö

Kuusi prosenttia nuorista suomalaisnaisista on kärsinyt syömishäiriöistä jossain vaiheessa, ja kaksi prosenttia nuorista naisista potee syömishäiriötä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). THL on selvittänyt, kuinka yleisiä syömishäiriöt olivat 20 - 34 -vuotiailla naisilla vuosina 2003 - 2005. Syömishäiriön sairastaneilla kolmasosalla oli anoreksia eli laihuushäiriö, kolmasosalla bulimia eli ahmimishäiriö ja kolmasosalla tarkemmin määrittämätön syömishäiriö, jossa voi olla piirteitä anoreksiasta ja bulimiasta.

 

Syömishäiriöön sairastuneilla on yleensä keskimääräistä parempi koulutus. Syömishäiriöön liittyy usein muuta psyykkistä oireilua, yleisimmin masennus- tai ahdistuneisuushäiriö. Syömishäiriö on nuorten naisten neljänneksi yleisin mielenterveyden häiriö masennushäiriöiden, ahdistuneisuushäiriöiden ja päihdeongelmien jälkeen. Syömishäiriön sairastaneista lähes neljä viidesta oli jossain vaiheessa ollut hoidossa, mutta haastatteluhetkellä vain kolmasosa syömishäiriötä sairastavista sai hoitoa. Haastatteluhetkellä kaksi kolmasosaa syömishäiriön sairastaneista oli toipunut sairaudesta.

 

Lue lisää THL:n tiedotteesta "Syömishäiriöt piinaavat nuoria naisia" 30.8.2013: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=34171.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×