Jump to content
Pöllö

THL: Syömishäiriöt piinaavat nuoria naisia.

Recommended Posts

Pöllö

Kuusi prosenttia nuorista suomalaisnaisista on kärsinyt syömishäiriöistä jossain vaiheessa, ja kaksi prosenttia nuorista naisista potee syömishäiriötä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). THL on selvittänyt, kuinka yleisiä syömishäiriöt olivat 20 - 34 -vuotiailla naisilla vuosina 2003 - 2005. Syömishäiriön sairastaneilla kolmasosalla oli anoreksia eli laihuushäiriö, kolmasosalla bulimia eli ahmimishäiriö ja kolmasosalla tarkemmin määrittämätön syömishäiriö, jossa voi olla piirteitä anoreksiasta ja bulimiasta.

 

Syömishäiriöön sairastuneilla on yleensä keskimääräistä parempi koulutus. Syömishäiriöön liittyy usein muuta psyykkistä oireilua, yleisimmin masennus- tai ahdistuneisuushäiriö. Syömishäiriö on nuorten naisten neljänneksi yleisin mielenterveyden häiriö masennushäiriöiden, ahdistuneisuushäiriöiden ja päihdeongelmien jälkeen. Syömishäiriön sairastaneista lähes neljä viidesta oli jossain vaiheessa ollut hoidossa, mutta haastatteluhetkellä vain kolmasosa syömishäiriötä sairastavista sai hoitoa. Haastatteluhetkellä kaksi kolmasosaa syömishäiriön sairastaneista oli toipunut sairaudesta.

 

Lue lisää THL:n tiedotteesta "Syömishäiriöt piinaavat nuoria naisia" 30.8.2013: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=34171.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.