Jump to content
MAINOS

YLE: TYKSin sädehoitojonoja saatu jonkin verran purettua


Pöllö

Recommended Posts

TYKSin sädehoitojonot olivat keväällä 9 - 10 viikkoa, mutta ylitöillä jono on saatu noin seitsemään viikkoon, kirjoittaa YLE Uutiset. Optimiaika leikkauksen jälkeiselle sädehoidolle olisi noin neljä viikkoa, koska leikkaushaavojen täytyy parantua ennen sädehoitoa. Sädehoidon odottelu on henkisesti raskasta. Myös seitsemän viikkoa on Suomen onkologiayhdistyksen puheenjohtaja Heikki Joensuun mukaan vähän liian pitkä aika.

 

Toisaalla tietoa ylimääräisen odottelun vaikutuksista potilaisiin ei ole, koska olisi epäeettistä tehdä tutkimus, jossa osa potilaista pääsee ajoissa sädehoitoon ja osa ei. Joensuun mukaan on kuitenkin vahvohja viitteitä, että pidempään odotettaessa syöpä kasvaa suuremmaksi ja hoitotulos huononee. TYKSissä pohdiskellaan yt-neuvotteluiden ja mahdollisten pakkolomien vaikutusta syöpähoitoon. YLE Uutisten mukaan Lounais-Suomen aluehalintovirasto on määrännyt TYKSille syöpähoitojonojen vuoksi 400 000 euron uhkasakon, joka laukeaa ensi vuoden alussa. Syöpäklinikalta kuitenkin uskotaan, että hoitojonoja saadaan lyhenemään ennen määräaikaa.

 

Lue lisää otsikolla "Syöpälääkäreiden puheenjohtaja: Hoidon odottelu henkisesti rankkaa" YLE Uutisten verkkosivuilta 30.8.2013: http://yle.fi/uutiset/syopalaakareiden_puheenjohtaja_hoidon_odottelu_henkisesti_rankkaa/6805684.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...