Jump to content
Pöllö

YLE: TYKSin sädehoitojonoja saatu jonkin verran purettua

Recommended Posts

Pöllö

TYKSin sädehoitojonot olivat keväällä 9 - 10 viikkoa, mutta ylitöillä jono on saatu noin seitsemään viikkoon, kirjoittaa YLE Uutiset. Optimiaika leikkauksen jälkeiselle sädehoidolle olisi noin neljä viikkoa, koska leikkaushaavojen täytyy parantua ennen sädehoitoa. Sädehoidon odottelu on henkisesti raskasta. Myös seitsemän viikkoa on Suomen onkologiayhdistyksen puheenjohtaja Heikki Joensuun mukaan vähän liian pitkä aika.

 

Toisaalla tietoa ylimääräisen odottelun vaikutuksista potilaisiin ei ole, koska olisi epäeettistä tehdä tutkimus, jossa osa potilaista pääsee ajoissa sädehoitoon ja osa ei. Joensuun mukaan on kuitenkin vahvohja viitteitä, että pidempään odotettaessa syöpä kasvaa suuremmaksi ja hoitotulos huononee. TYKSissä pohdiskellaan yt-neuvotteluiden ja mahdollisten pakkolomien vaikutusta syöpähoitoon. YLE Uutisten mukaan Lounais-Suomen aluehalintovirasto on määrännyt TYKSille syöpähoitojonojen vuoksi 400 000 euron uhkasakon, joka laukeaa ensi vuoden alussa. Syöpäklinikalta kuitenkin uskotaan, että hoitojonoja saadaan lyhenemään ennen määräaikaa.

 

Lue lisää otsikolla "Syöpälääkäreiden puheenjohtaja: Hoidon odottelu henkisesti rankkaa" YLE Uutisten verkkosivuilta 30.8.2013: http://yle.fi/uutiset/syopalaakareiden_puheenjohtaja_hoidon_odottelu_henkisesti_rankkaa/6805684.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.