Jump to content
MAINOS

SS: Kuopion yhteispäivystys takkuaa


Pöllö

Recommended Posts

Savon Sanomat kirjoittaa 28.8.2013 Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) ja Kuopion kaupungin edustajien neuvottelevan yhteispäivystyksestä, joka ruuhkautuu pahoin erityisesti viikonlopulla ja yöaikaan. Toisinaan odotusajat ovat useita tunteja. Päivystysalueen ylilääkärin Harri Hyppölän mukaan keskimääräiset ajat pysyvät alle valtakunnallisten suositusten, mutta yksittäiset potilaat odottavat joskus tuntikausiakin.

 

Suurin osa negatiivisesta palautteesta koskee jo kymmenen vuotta samalla miehityksellä toiminutta yleislääkäripäivystystä, jonka työvoima tulee Kuopion kaupungilta. Yleislääkäreitä on arkisin päivällä ja illalla kaksi, maanantaisin yksi enemmän klo 16 - 19, kuten viikonloppuisin klo 12 - 15. Öisin päivystää vain yksi yleislääkäri arkisin ja viikonloppuisin. SS:n mukaan kaupungista puuttuu yhdeksältä omalääkärialueeltakin lääkäri, joten rekrytointi on vaikeaa. Päivystyksen ruuhkiin vaikuttavat yhä vanhemmat ja huonokuntoisemmat potilaat, vastuuväestön määrän kasvu sekä yliopistosairaalan päivystykseen kuulumattomat potilaat. Ratkaisuksi ehdotetaan parempaa rekrytointia, lisääntyviä kotikäyntejä, terävämpää hoidon tarpeen arviointia ja laajempaa työnjakoa päivystyksen hoidossa.

 

Myöhemmin 28.8.2013 Savon Sanomat uutisoi, että päivystyksen sujuvuutta pyritään parantamaan aloittamalla viikonloppuisin uusi sairaanhoitajapäivystys, jossa voitaisiin hoitaa mm. pienemmät vammat ja flunssapotilaat. Kuopion kaupungin lääkäreiden pääluottamusmies Outi Nykäsen mukaan myös lääkäriresursseja voitaisiin lisätä ruuhkanpurkuapuna.

 

Lue lisää Savon Sanomien verkkosivuilta: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/kuopion-yhteispaivystys-takkuaa-viikonloppuisin/1367841  ja http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/yhteispaivystyksen-ruuhkiin-etsitaan-helpotusta-sairaanhoitajapaivystyksella/1368315.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...