Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Pöllö

SS: Kuopion yhteispäivystys takkuaa

Recommended Posts

Pöllö

Savon Sanomat kirjoittaa 28.8.2013 Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) ja Kuopion kaupungin edustajien neuvottelevan yhteispäivystyksestä, joka ruuhkautuu pahoin erityisesti viikonlopulla ja yöaikaan. Toisinaan odotusajat ovat useita tunteja. Päivystysalueen ylilääkärin Harri Hyppölän mukaan keskimääräiset ajat pysyvät alle valtakunnallisten suositusten, mutta yksittäiset potilaat odottavat joskus tuntikausiakin.

 

Suurin osa negatiivisesta palautteesta koskee jo kymmenen vuotta samalla miehityksellä toiminutta yleislääkäripäivystystä, jonka työvoima tulee Kuopion kaupungilta. Yleislääkäreitä on arkisin päivällä ja illalla kaksi, maanantaisin yksi enemmän klo 16 - 19, kuten viikonloppuisin klo 12 - 15. Öisin päivystää vain yksi yleislääkäri arkisin ja viikonloppuisin. SS:n mukaan kaupungista puuttuu yhdeksältä omalääkärialueeltakin lääkäri, joten rekrytointi on vaikeaa. Päivystyksen ruuhkiin vaikuttavat yhä vanhemmat ja huonokuntoisemmat potilaat, vastuuväestön määrän kasvu sekä yliopistosairaalan päivystykseen kuulumattomat potilaat. Ratkaisuksi ehdotetaan parempaa rekrytointia, lisääntyviä kotikäyntejä, terävämpää hoidon tarpeen arviointia ja laajempaa työnjakoa päivystyksen hoidossa.

 

Myöhemmin 28.8.2013 Savon Sanomat uutisoi, että päivystyksen sujuvuutta pyritään parantamaan aloittamalla viikonloppuisin uusi sairaanhoitajapäivystys, jossa voitaisiin hoitaa mm. pienemmät vammat ja flunssapotilaat. Kuopion kaupungin lääkäreiden pääluottamusmies Outi Nykäsen mukaan myös lääkäriresursseja voitaisiin lisätä ruuhkanpurkuapuna.

 

Lue lisää Savon Sanomien verkkosivuilta: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/kuopion-yhteispaivystys-takkuaa-viikonloppuisin/1367841  ja http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/yhteispaivystyksen-ruuhkiin-etsitaan-helpotusta-sairaanhoitajapaivystyksella/1368315.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...