Jump to content
MAINOS

Kupari yhteydessä Alzheimerin tautiin kaniinikokeissa


Pöllö

Recommended Posts

Kolesteroli ja kupari ovat tärkeitä aivojen toiminnolle. Kupari on välttämätön mm. sidekudoksissa, luissa ja hormonitoiminnassa. Kolesteroli on tärkeää solun toiminnoille, hermostolle ja synapsien muokkatuvuudelle. Molemmat vaikuttavat myös Alzheimerin sairauden syntyyn. Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat kaniineilla tehdyssä kokeessa havainneet mahdollisen mekanismin kuparin vaikutukselle sairauden syntyyn.

 

Kun kuparia lisättiin kolesterolipitoisella ruokavaliolla ravittujen kaniinien juomaveteen, se voi lisätä beta-amyloidin lisääntymistä ja plakkien muodostusta kaniinien aivoissa. Juomaveden kupari voi vaikuttaa beta-amyloidin poistamiseen aivoista veren ja aivoverenkiertorakennelmien välillä, ja korkean kolesterolin ohella olla avaintekijöitä beta-amyloidin kertymiselle aivoihin. Beta-amyloidi saattaa olla kehon aines, joka sitoo ylimääräistä kuparia ja sinkkiä kehossa. Kuparin sitomista muilla keinoin kehossa ollaan aiemmin esitetty mahdolliseksi Alzheimerin sairauden hoitomuodoksi. 

 

Artikkeli Sparks, D. Larry ja Schreurs, Bernard G: Trace amounts of copper in water induce β-amyloid plaques and learning deficits in a rabbit model of Alzheimer's disease on julkaistu PNAS-lehdessä (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America) vol. 100 no. 19, 11065 - 11069. Lue aiheesta lisää PNAS:n verkkosivuilla: http://www.pnas.org/content/100/19/11065.full?sid=b37613a2-60ce-4b4e-a493-5c056334a150. Suomeksi aiheesta on kirjoitettu Tiede -lehdessä: http://www.tiede.fi/uutiset/5126/kupari_altistaa_alzheimerin_taudille.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...