Jump to content
Pöllö

Kainuun keskussairaala varautuu vähenevään työvoimaan

Recommended Posts

Pöllö

Kainuun keskussairaalaa Kajaanissa aiotaan uudistaa tavalla, jossa huomioidaan vähenevä työvoima, tiukentuva talous ja hoidontarpeen kasvu. Uusituissa tiloissa pitää tulla toimeen pienemmällä henkilökunnalla. Lisäksi tiloissa täytyy saada organisointi ja johtaminen toimimaan ja potilaiden kulku yksinkertaiseksi. Sairaalaan tulee erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystys, sen ympärillä toimiva akuuttisairaala ja kiireettömän hoidon alue, missä ovat erikoisalojen poliklinikat, elektiivinen leikkaustoiminta, päiväsairaala ja vuodeosastot.

 

Henkilökunnan osalta jäykkä klinikkakohtainen resurssijako on mennyttä, ja jatkossa henkilökunnan yhteiskäyttö ja joustava toiminta helpottuu. Myös vuodeosastoilla hoitajien tarvitsee kävellä vähemmän kuin ennen, esimerkiksi röntgen ja päivystys sijoitetaan lähelle toisiaan ja konsultointi helpottuu. Harkinnassa on myös hoitajien rajattu läheteoikeus erikoislääkärille ja etäpoliklinikkatoiminnan soveltaminen. Uuden sairaalan rakennustyöt alkanevat vuonna 2015. Yksi kolmasosa uudesta sairaalasta peruskorjataan vanhasta ja kaksi kolmasosaa on uudisrakennuksia.

 

Lue lisää Suomen Lääkärilehden sivuilta 16.8.2013 "Kainuun uusi sairaala kaataa raja-aitoja": http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=13690/type=1.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.