Jump to content
MAINOS

Kainuun keskussairaala varautuu vähenevään työvoimaan


Pöllö

Recommended Posts

Kainuun keskussairaalaa Kajaanissa aiotaan uudistaa tavalla, jossa huomioidaan vähenevä työvoima, tiukentuva talous ja hoidontarpeen kasvu. Uusituissa tiloissa pitää tulla toimeen pienemmällä henkilökunnalla. Lisäksi tiloissa täytyy saada organisointi ja johtaminen toimimaan ja potilaiden kulku yksinkertaiseksi. Sairaalaan tulee erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystys, sen ympärillä toimiva akuuttisairaala ja kiireettömän hoidon alue, missä ovat erikoisalojen poliklinikat, elektiivinen leikkaustoiminta, päiväsairaala ja vuodeosastot.

 

Henkilökunnan osalta jäykkä klinikkakohtainen resurssijako on mennyttä, ja jatkossa henkilökunnan yhteiskäyttö ja joustava toiminta helpottuu. Myös vuodeosastoilla hoitajien tarvitsee kävellä vähemmän kuin ennen, esimerkiksi röntgen ja päivystys sijoitetaan lähelle toisiaan ja konsultointi helpottuu. Harkinnassa on myös hoitajien rajattu läheteoikeus erikoislääkärille ja etäpoliklinikkatoiminnan soveltaminen. Uuden sairaalan rakennustyöt alkanevat vuonna 2015. Yksi kolmasosa uudesta sairaalasta peruskorjataan vanhasta ja kaksi kolmasosaa on uudisrakennuksia.

 

Lue lisää Suomen Lääkärilehden sivuilta 16.8.2013 "Kainuun uusi sairaala kaataa raja-aitoja": http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=13690/type=1.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...