Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Pöllö

Sähköinen potilastietoarkisto pääosin käyttöön ensi vuonna

Recommended Posts

Pöllö

Mediuutiset kirjoittaa 9.8.2013, että suurin osa julkisesta terveydenhuollosta ottaa käyttöönsä kansallisen sähköisen potilastietoarkiston (Kanta) viimeistään ensi syksyyn mennessä. Asiakastietolaissa on määritelty käyttöönotolle aikatakaraja, joka on julkiselle terveydenhuollolle 1.9.2014. Arkistoon tallennetaan mm. potilaan reseptit, diagnoosit, hoitosuunnitelmat, suostumukset, tahdonilmaisut ja riskitiedot. Myöhemmin Kanta -potilastietoarkistoon viedään myös mm. todistukset, tarkkailulähetteet, rokotukset, röntgenkuvat, muut erilaiset kuvantamis- ja mittaustulokset sekä suun hoitoa koskevat asiakirjat.

 

Haasteena on sovittaa erilaiset potilastietojärjestelmät Kanta -järjestelmään, kirjoittaa Mediuutiset. Yksittäisissä sairaanhoitopiireissä on testattu mm. Pegasos- ja Effica -potilastietojärjestelmien toimivuutta arkiston kanssa. Toimiessaan potilastietoarkisto kokoaa eri lähteistä esimerkiksi lääkärin käyttöön tiedot kokonaisvaltaisesti, mikä nopeuttaa työskentelyä, kun tietoja ei tarvitse erikseen etsiä ja hankkia useista eri lähteistä.

 

Lue lisää Mediuutisten verkkosivulta: http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/sahkoinen+potilasarkisto+tulee+vihdoin/a919709. Asiakastietolaki eli tarkemmin sosiaali- ja terveysministeriön asetus terveydenhuollon valtakunnallisista tietojärjestelmäpalveluista 11.4.2012/165 löytyy Finlex-palvelusta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120165.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...