Jump to content
MAINOS

Sähköinen potilastietoarkisto pääosin käyttöön ensi vuonna


Pöllö

Recommended Posts

Mediuutiset kirjoittaa 9.8.2013, että suurin osa julkisesta terveydenhuollosta ottaa käyttöönsä kansallisen sähköisen potilastietoarkiston (Kanta) viimeistään ensi syksyyn mennessä. Asiakastietolaissa on määritelty käyttöönotolle aikatakaraja, joka on julkiselle terveydenhuollolle 1.9.2014. Arkistoon tallennetaan mm. potilaan reseptit, diagnoosit, hoitosuunnitelmat, suostumukset, tahdonilmaisut ja riskitiedot. Myöhemmin Kanta -potilastietoarkistoon viedään myös mm. todistukset, tarkkailulähetteet, rokotukset, röntgenkuvat, muut erilaiset kuvantamis- ja mittaustulokset sekä suun hoitoa koskevat asiakirjat.

 

Haasteena on sovittaa erilaiset potilastietojärjestelmät Kanta -järjestelmään, kirjoittaa Mediuutiset. Yksittäisissä sairaanhoitopiireissä on testattu mm. Pegasos- ja Effica -potilastietojärjestelmien toimivuutta arkiston kanssa. Toimiessaan potilastietoarkisto kokoaa eri lähteistä esimerkiksi lääkärin käyttöön tiedot kokonaisvaltaisesti, mikä nopeuttaa työskentelyä, kun tietoja ei tarvitse erikseen etsiä ja hankkia useista eri lähteistä.

 

Lue lisää Mediuutisten verkkosivulta: http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/sahkoinen+potilasarkisto+tulee+vihdoin/a919709. Asiakastietolaki eli tarkemmin sosiaali- ja terveysministeriön asetus terveydenhuollon valtakunnallisista tietojärjestelmäpalveluista 11.4.2012/165 löytyy Finlex-palvelusta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120165.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...