Jump to content
Pöllö

Virus tarttui kamelista ihmiseen?

Recommended Posts

Pöllö

Eläinten ja ihmisten vuorovaikutuksessa ihmisille sairauksia aiheuttavat virukset ovat päässeet otsikoihin mm. lintu- ja sikainfluenssien myötä. Hollantilaisten tutkijoiden mukaan kameli saattaa olla Saudi-Arabiassa ihmisiä sairastuttaneen koronaviruksen lähde, kirjoittaa The Lancet Infectious Diseases -lehti. Tutkijat löysivät MERS-viruksen vasta-aineita kameleista etsittyään niitä myös lampaista, vuohista ja naudoista. MERS- eli Middle East Respiratory Syndrome -virus on tarttunut ainakin 94 ihmiseen lähinnä Saudi-Arabiassa. Heistä lähes joka toinen on menehtynyt. Todellinen kuolleisuus hengitystieinfektioita aiheuttavaan virukseen on mahdollisesti pienempi, koska kaikki sairastuneet eivät ole esimerkiksi tarvinneet sairaalahoitoa, ja useat menehtyneet ovat sairastaneet vaikeaa perussairautta.

 

Artikkeli Reusken et al: "Middle East respiratory syndrome coronavirus neutralising serum antibodies in dromedary camels: a comparative serological study" on julkaistu The Lancet Infectious Diseases -lehdessä, Early Online Publications, 9.8.2013. Artikkelin abstrakti löytyy osoitteesta: http://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(13)70164-6/fulltext. Aiheesta on uutisoinut suomeksi Helsingin Sanomat: http://www.hs.fi/ulkomaat/Vaikean+taudin+aiheuttava+virus+hypp%C3%A4si+kameleista+ihmisiin/a1376012242083.

 

 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Osku

Kameli-influenssa?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pöllö

Kameli-influenssa?

 

Kosto ihmiskunnalle kun ns. tykätään kyttyrää?!!  :shock:

 

Toivottavasti tuota sairautta ei nähdä laajalti tulevaisuudessa lehtiotsikoissa! Noh, ei ihminen nyt kuitenkaan niin vieraantunut luonnosta ole tai mitenkään muista eläinlajeista huikean poikkeavan erityinen ole - ainakaan erilaisten virusten mukaan. Kyllähän noita mikrobeja ajoittain on pomppinut ihmiseen siasta, kanoista, apinoista - ja ainakin apinoista löytynyttä ebolavirusta on etsitty myös mm. lepakoista.

Muokattu - Pöllö

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.