Jump to content
MAINOS

Virus tarttui kamelista ihmiseen?


Pöllö

Recommended Posts

Eläinten ja ihmisten vuorovaikutuksessa ihmisille sairauksia aiheuttavat virukset ovat päässeet otsikoihin mm. lintu- ja sikainfluenssien myötä. Hollantilaisten tutkijoiden mukaan kameli saattaa olla Saudi-Arabiassa ihmisiä sairastuttaneen koronaviruksen lähde, kirjoittaa The Lancet Infectious Diseases -lehti. Tutkijat löysivät MERS-viruksen vasta-aineita kameleista etsittyään niitä myös lampaista, vuohista ja naudoista. MERS- eli Middle East Respiratory Syndrome -virus on tarttunut ainakin 94 ihmiseen lähinnä Saudi-Arabiassa. Heistä lähes joka toinen on menehtynyt. Todellinen kuolleisuus hengitystieinfektioita aiheuttavaan virukseen on mahdollisesti pienempi, koska kaikki sairastuneet eivät ole esimerkiksi tarvinneet sairaalahoitoa, ja useat menehtyneet ovat sairastaneet vaikeaa perussairautta.

 

Artikkeli Reusken et al: "Middle East respiratory syndrome coronavirus neutralising serum antibodies in dromedary camels: a comparative serological study" on julkaistu The Lancet Infectious Diseases -lehdessä, Early Online Publications, 9.8.2013. Artikkelin abstrakti löytyy osoitteesta: http://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(13)70164-6/fulltext. Aiheesta on uutisoinut suomeksi Helsingin Sanomat: http://www.hs.fi/ulkomaat/Vaikean+taudin+aiheuttava+virus+hypp%C3%A4si+kameleista+ihmisiin/a1376012242083.

 

 

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kameli-influenssa?

 

Kosto ihmiskunnalle kun ns. tykätään kyttyrää?!!  :shock:

 

Toivottavasti tuota sairautta ei nähdä laajalti tulevaisuudessa lehtiotsikoissa! Noh, ei ihminen nyt kuitenkaan niin vieraantunut luonnosta ole tai mitenkään muista eläinlajeista huikean poikkeavan erityinen ole - ainakaan erilaisten virusten mukaan. Kyllähän noita mikrobeja ajoittain on pomppinut ihmiseen siasta, kanoista, apinoista - ja ainakin apinoista löytynyttä ebolavirusta on etsitty myös mm. lepakoista.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...