Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

OldOne

Suomalaisten lahjoituksilla ostetaan ambulansseja

Meneekö rahat mielestäsi oikeaan kohteeseen?  

29 members have voted

 1. 1. Meneekö rahat mielestäsi oikeaan kohteeseen?

  • Kyllä
   13
  • Ei
   20
  • En osaa sanoa
   8


Recommended Posts

OldOne

SPR on päättänyt ostaa suomalaisten lahjoittamilla rahoilla ambulansseja tsunamin vaurioittamille Phuketin ja Phanga Ngan alueille, kirjoittaa Ilta-Sanomat. SPR:n talous- ja hallintodelegaatti Timo Korhonen kertoo lehdessä että sairaankuljetuskalusto on siellä usein todella heikkoa. Ihmisiä kuljetetaan sairaaloihin avolavoilla, joille eivät välttämättä sovi edes kaikkien jalat, vaan niitä pitää roikottaa perässä, jatkaa Korhonen.

Lue koko juttu: IS arkisto

edit: linkki korjattu

Share this post


Link to post
Share on other sites
MaHa

Niin, eihän sairaankuljetusta voi suorittaa ilman kalustoa, mutta tarvitaan joku ajamaan niitä (ja hoitamaan potilasta). Toivottavasti joku palkkaa lahjoitusvaroista miehistöjä autoihin, muuten hienot autot seisovat käyttämättöminä sairaalan vieressä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
otto

Ei ne seisomaan jää. Ne toimivat pakettiautoina, takseina yms. Tämä vaara on aina olemassa ellei avustuksia hoideta kokonaisuuksina. Saattaisi olla hyvä paikka viedä suomalaista ensihoidon osaamistakin. Autokauppoihin taitaa olla suomalaisilla kohtalaiset mahdollisuudet. :o

Tähän vielä kertomus ruotsalaisten marttojen traktoreista afrikassa. Ruotsalainen porukka oli tutustumassa afrikkalaiseen kylään. Huomasivat että naisilla on raskasta kun joutuvat kuokkimaan peltoa, miesten ryypätessä varjossa. Paikallisen sanonnan mukaan miehet "tekivät aikaa". Kotiin palattuaan ruotsalaiset päättivät tahdä asialle jotain. Ruotsalaiset hommasivatkin rahat pariin traktoriin, jotka lahjoitettiin kylään. Vuoden päästä matkusti valtuuskunta jälleen kylään katsomaan avustuksensa vaikutusta kyläläisten elämään. Naiset kuokkivat peltoa kuten ennenkin. Miehet olivat kadonneet. Miehet olivat ajaneet traktoreilla naapurikylään "tekemään aikaa".

Share this post


Link to post
Share on other sites
eh-neito

Jotenkin kyllä tuntuu siltä, että rahaa tarvitaan siellä kiperimmin normaalin elämän jatkamiseen, eli kaikkiin korjauksiin ja ihan peruspalveluihin. Tietenkin prehospitaalinen hoito on tärkeä osa peruspalveluita (ainakin täällä meillä päin), mutta ehkä olisi hyvä saada talojakin pystyyn ensin. Sitä kautta turvataan paikallisten jokapäiväinen elämä (kun he saavat kotinsa ja työpaikkansa taas pystyyn).

Share this post


Link to post
Share on other sites
pile

EU oli ostanut Afganistaniin ambulanssesja. Yllättäen niissä baaripaikat oli muutettu istuimiksi. Auto oli kyllä edelleen sairaalan käytössä ja kyllä he sitä lanssikisi kutsuivat, vaikka vahvasti epäilen että sitä käytettiin ihan muuhun. Satsattaisiin enemmän koulutukseen, se tuo enemmän pitkäaikaista hyötyä. Toki perustarpeet on tyydytettävä ensin ja sitten kysyttävä paikallisilta mitä he todella tarvitsevat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jone03

Niin, no... Eiköhän tuosta avustussummasta kuitenkin suurin osa mene ihan juuri siihen arkisten perusasioiden turvaamiseen ja ylläpitämiseen. SPR kun on suunnittelemassa avustustoimintaa kerätyillä rahoilla noin kymmeneksi vuodeksi. Eli ei todellakaan pelkästään ambulansseja, vaan aivan jotain muuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...