Jump to content
MAINOS

Suomalaisten lahjoituksilla ostetaan ambulansseja


OldOne

Meneekö rahat mielestäsi oikeaan kohteeseen?  

29 ääntä

  1. 1. Meneekö rahat mielestäsi oikeaan kohteeseen?

    • Kyllä
      13
    • Ei
      20
    • En osaa sanoa
      8


Recommended Posts

SPR on päättänyt ostaa suomalaisten lahjoittamilla rahoilla ambulansseja tsunamin vaurioittamille Phuketin ja Phanga Ngan alueille, kirjoittaa Ilta-Sanomat. SPR:n talous- ja hallintodelegaatti Timo Korhonen kertoo lehdessä että sairaankuljetuskalusto on siellä usein todella heikkoa. Ihmisiä kuljetetaan sairaaloihin avolavoilla, joille eivät välttämättä sovi edes kaikkien jalat, vaan niitä pitää roikottaa perässä, jatkaa Korhonen.

Lue koko juttu: IS arkisto

edit: linkki korjattu

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Niin, eihän sairaankuljetusta voi suorittaa ilman kalustoa, mutta tarvitaan joku ajamaan niitä (ja hoitamaan potilasta). Toivottavasti joku palkkaa lahjoitusvaroista miehistöjä autoihin, muuten hienot autot seisovat käyttämättöminä sairaalan vieressä.

A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof was to underestimate the ingenuity of complete fools.

- Douglas Adams

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ei ne seisomaan jää. Ne toimivat pakettiautoina, takseina yms. Tämä vaara on aina olemassa ellei avustuksia hoideta kokonaisuuksina. Saattaisi olla hyvä paikka viedä suomalaista ensihoidon osaamistakin. Autokauppoihin taitaa olla suomalaisilla kohtalaiset mahdollisuudet. :o

Tähän vielä kertomus ruotsalaisten marttojen traktoreista afrikassa. Ruotsalainen porukka oli tutustumassa afrikkalaiseen kylään. Huomasivat että naisilla on raskasta kun joutuvat kuokkimaan peltoa, miesten ryypätessä varjossa. Paikallisen sanonnan mukaan miehet "tekivät aikaa". Kotiin palattuaan ruotsalaiset päättivät tahdä asialle jotain. Ruotsalaiset hommasivatkin rahat pariin traktoriin, jotka lahjoitettiin kylään. Vuoden päästä matkusti valtuuskunta jälleen kylään katsomaan avustuksensa vaikutusta kyläläisten elämään. Naiset kuokkivat peltoa kuten ennenkin. Miehet olivat kadonneet. Miehet olivat ajaneet traktoreilla naapurikylään "tekemään aikaa".

Zen ja moottoripyörän kunnossapito: tutkimusmatka arvojen maailmaan. (valitettavasti Zen ei ymmärrä mitään moottorikelkkojen sielunelämästä)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jotenkin kyllä tuntuu siltä, että rahaa tarvitaan siellä kiperimmin normaalin elämän jatkamiseen, eli kaikkiin korjauksiin ja ihan peruspalveluihin. Tietenkin prehospitaalinen hoito on tärkeä osa peruspalveluita (ainakin täällä meillä päin), mutta ehkä olisi hyvä saada talojakin pystyyn ensin. Sitä kautta turvataan paikallisten jokapäiväinen elämä (kun he saavat kotinsa ja työpaikkansa taas pystyyn).

Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi. Meillä teoria ja käytäntö ovat sekoittuneet siten, että mikään ei toimi ja kukaan ei tiedä miksi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

EU oli ostanut Afganistaniin ambulanssesja. Yllättäen niissä baaripaikat oli muutettu istuimiksi. Auto oli kyllä edelleen sairaalan käytössä ja kyllä he sitä lanssikisi kutsuivat, vaikka vahvasti epäilen että sitä käytettiin ihan muuhun. Satsattaisiin enemmän koulutukseen, se tuo enemmän pitkäaikaista hyötyä. Toki perustarpeet on tyydytettävä ensin ja sitten kysyttävä paikallisilta mitä he todella tarvitsevat.

No comments

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Niin, no... Eiköhän tuosta avustussummasta kuitenkin suurin osa mene ihan juuri siihen arkisten perusasioiden turvaamiseen ja ylläpitämiseen. SPR kun on suunnittelemassa avustustoimintaa kerätyillä rahoilla noin kymmeneksi vuodeksi. Eli ei todellakaan pelkästään ambulansseja, vaan aivan jotain muuta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...