Jump to content

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

OldOne

Suomalaisten lahjoituksilla ostetaan ambulansseja

Meneekö rahat mielestäsi oikeaan kohteeseen?  

29 ääntä

 1. 1. Meneekö rahat mielestäsi oikeaan kohteeseen?

  • Kyllä
   13
  • Ei
   20
  • En osaa sanoa
   8


Recommended Posts

OldOne

SPR on päättänyt ostaa suomalaisten lahjoittamilla rahoilla ambulansseja tsunamin vaurioittamille Phuketin ja Phanga Ngan alueille, kirjoittaa Ilta-Sanomat. SPR:n talous- ja hallintodelegaatti Timo Korhonen kertoo lehdessä että sairaankuljetuskalusto on siellä usein todella heikkoa. Ihmisiä kuljetetaan sairaaloihin avolavoilla, joille eivät välttämättä sovi edes kaikkien jalat, vaan niitä pitää roikottaa perässä, jatkaa Korhonen.

Lue koko juttu: IS arkisto

edit: linkki korjattu

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
MaHa

Niin, eihän sairaankuljetusta voi suorittaa ilman kalustoa, mutta tarvitaan joku ajamaan niitä (ja hoitamaan potilasta). Toivottavasti joku palkkaa lahjoitusvaroista miehistöjä autoihin, muuten hienot autot seisovat käyttämättöminä sairaalan vieressä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
otto

Ei ne seisomaan jää. Ne toimivat pakettiautoina, takseina yms. Tämä vaara on aina olemassa ellei avustuksia hoideta kokonaisuuksina. Saattaisi olla hyvä paikka viedä suomalaista ensihoidon osaamistakin. Autokauppoihin taitaa olla suomalaisilla kohtalaiset mahdollisuudet. :o

Tähän vielä kertomus ruotsalaisten marttojen traktoreista afrikassa. Ruotsalainen porukka oli tutustumassa afrikkalaiseen kylään. Huomasivat että naisilla on raskasta kun joutuvat kuokkimaan peltoa, miesten ryypätessä varjossa. Paikallisen sanonnan mukaan miehet "tekivät aikaa". Kotiin palattuaan ruotsalaiset päättivät tahdä asialle jotain. Ruotsalaiset hommasivatkin rahat pariin traktoriin, jotka lahjoitettiin kylään. Vuoden päästä matkusti valtuuskunta jälleen kylään katsomaan avustuksensa vaikutusta kyläläisten elämään. Naiset kuokkivat peltoa kuten ennenkin. Miehet olivat kadonneet. Miehet olivat ajaneet traktoreilla naapurikylään "tekemään aikaa".

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
eh-neito

Jotenkin kyllä tuntuu siltä, että rahaa tarvitaan siellä kiperimmin normaalin elämän jatkamiseen, eli kaikkiin korjauksiin ja ihan peruspalveluihin. Tietenkin prehospitaalinen hoito on tärkeä osa peruspalveluita (ainakin täällä meillä päin), mutta ehkä olisi hyvä saada talojakin pystyyn ensin. Sitä kautta turvataan paikallisten jokapäiväinen elämä (kun he saavat kotinsa ja työpaikkansa taas pystyyn).

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pile

EU oli ostanut Afganistaniin ambulanssesja. Yllättäen niissä baaripaikat oli muutettu istuimiksi. Auto oli kyllä edelleen sairaalan käytössä ja kyllä he sitä lanssikisi kutsuivat, vaikka vahvasti epäilen että sitä käytettiin ihan muuhun. Satsattaisiin enemmän koulutukseen, se tuo enemmän pitkäaikaista hyötyä. Toki perustarpeet on tyydytettävä ensin ja sitten kysyttävä paikallisilta mitä he todella tarvitsevat.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Jone03

Niin, no... Eiköhän tuosta avustussummasta kuitenkin suurin osa mene ihan juuri siihen arkisten perusasioiden turvaamiseen ja ylläpitämiseen. SPR kun on suunnittelemassa avustustoimintaa kerätyillä rahoilla noin kymmeneksi vuodeksi. Eli ei todellakaan pelkästään ambulansseja, vaan aivan jotain muuta.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×
×
 • Luo uusi...