Jump to content
MAINOS

Ajokortiton sairaanhoitajaksi, onko ongelma?


verkkareissa

Recommended Posts

Elikkäs  sh-opinnot pitäisi aloittaa pian päiväopintoina, valitettavasti mulla ei ole lähihoitajataustaa. Toivoisin saavani hoitoalalta jotain työtä jo viimestään ensi kesänä, opintojen oheen yms. koska pelkkä opiskelu ei taloudellisesti ole mahdollista. Kerroin tuon että ei lh-taustaa siksi, että se rajaa varmasti sitä minkä verran voisin hoitoalalta kesä/yms. töitä saada, kuitenkin ollen kuullut että kotihoito työllistää hyvin esim. kesätöihin sh-opiskelijoita. Ja muutkin tahot, kuten vanhainkodit ja tk:t.

 

Tässä astuukin kuvaan tuo otsikon ongelma, eli ajokortin puute. Sitä ei ole ollut kerta kaikkiaan varaa hankkia tähän mennessä. Nyt olen jonkun verran ollut yhteydessä rekryfirmoihin yms. alan mahdollisiin työllistäjiin, ja sen tiesinkin jo etukäteen että kotihoitoon ei ole ilman korttia asiaa. Osaatteko sanoa, kuinka suuri ongelma tämä nyt on ja kannattaisiko minun teidän mielestä satsata rahaa ja aikaa siihen että sen kortin hommaisi nyt? Asun Helsingissä. Aikoinaan kun olin siivoojana töissä toisessa kaupungissa, siihenkin kuului paljon siirtymisiä ja hoidin ne pyörällä, mutta onko tämä sitten Helsingissä missään hoitoalan paikoissa edes kesäisin mahdollista?

 

No varmasti riippuu että mihin suuntautuu tai haluaa töihin, ei kai sairaalassa tai vanhainkodissa ajaa tarvitse. MUTTA voivatko sielläkin katsoa puutteeksi sen, ettei työnhakijalla ole ajokorttia? Entä harjoittelut? Ja miten yleisesti neuvoisitte tilanteessani -- hankinko ajokortin nyt, joskus myöhemmin opintojen ohessa, eli kuinka akuuttia tarvetta sille on? Armottoman kalliita nimittäin ovat, ja ärsyttäisi hankkia turhaan. Ottaen siis huomioon, että kaipaan kipeästi töitä hoitoalalta jo opintojen ajaksi. Ja kotihoito itseäni jopa kiinnostaisi.

 

Iso kiitos, jos joku vaivautui koko sepistuksen lukeen ja vastaamaan!

 

Edit: toivottavasti tämä tuli oikeaan alueeseen, ajattelin että liittyy hoitoalaan yleisesti. Saa siirtää, jos katsoo parhaaksi!

Link to comment
Share on other sites

Jos asuu hesassa, on sh:n paperit taskussa niin on vaikea kuvitella että olis työnsaannin kanssa ongelmia ajokortin puuttumisen vuoksi. Tietysti ensihoidon puolella ja kotisairaanhoidossa voi tämäkin asia olla työnsaannin esteenä.

Link to comment
Share on other sites

Ei Helsingissä ajokorttia tarvitse. Pitkäaikaisosastoille ja vanhainkoteihin pääsee hyvin ensimmäisenä kesänä perushoitajaksi, kun 60 op täynnä (olikohan se se raja vai 40, kuka muistaa?). Kotihoidossakin kantakaupungissa kaverit ovat liikkuneet pyörällä.

Tsemppiä!

Link to comment
Share on other sites

Laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön (esim. sh) sijaisena voi toimia tilapäisesti, kun opinnoista on suoritettu 2/3. Nimikesuojatulla ammattihenkilöllä (esim. lh) asetus terveydenhuollon ammattihenkilöistä 564/1994 (muutettu usealla asetuksella) 3 - 3f § ei tällaista vaatimusta ole, vaan työnantaja voi vaatia esimerkiksi 60 opintopisteen suorittamista ennen lh-sijaisuuden tekemistä. Toki terveydenhuollon erilaisia avustavia tehtäviä voi tehdä, samoin työnantaja voi arvioida ja perehdyttää keikkatyöläistä muutenkin. Toisin sanoen kannattaa kysellä vinkkejä paikoista ja tehtävistä, joita voisi päästä tekemään turvallisesti jo ensimmäisen opintovuoden aikana.

 

Aiheesta linkki Finlexin sivuille: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19940564?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=Asetus%20terveydenhuollon%20ammattihenkil%C3%B6ist%C3%A4.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...