Jump to content
Pöllö

MRSA-epidemia Järvi-Pohjanmaalla

Recommended Posts

Pöllö

Järvi-Pohjanmaan alueella eli Alajärven, Vimpelin ja Soinin alueiden terveydenhuoltoyksiköistä on löydetty 25.7.2013 mennessä 31 uutta MRSA-kantajaa, kirjoittaa uutissivuillaan YLE. Eniten tapauksia on todettu terveyskeskuksen vuodeosastoilla, mutta kantajia löytyy muistakin yksiköistä. Suuri osa on YLE:n mukaan kotona asuvia kuntalaisia.

 

Laajoja seulontoja aiotaan tehdä alueella vielä viikkoja. Epidemia löydettiin terveyskeskuksen rutiinitesteissä, eikä infektioon sairastuneita ole havaittu. Myös yleisön vierailu vuodeosastoilla on edelleen sallittu. Vierailijoita toki ohjataan tehostettuun käsihygieniaan. MRSA-kantajuus ei vaikuta terveen ihmisen tavalliseen arkeen, mutta leviämisen ehkäisemiseksi tulee huolehtia hyvästä käsienpesusta ja desinfioinnista. Vuosittain Suomessa todetaan uusia MRSA-tapauksia noin 1300.

 

MRSA voi aiheuttaa sairaalainfektioita lähinnä vaikeasti sairailla ja iäkkäillä potilailla. MRSA on stafylokokkibakteeri, joka on kehittänyt kyvyn vastustaa tavallisten antibioottien mikrobia tuhoavaa vaikutusta. MRSA-bakteerin kantaja on oireeton, mutta voi läheisessä kosketuksessa levittää bakteeria toiseen ihmiseen.

 

Lue lisää aiheesta YLE:n verkkosivuilta 26.7.2013: http://yle.fi/uutiset/jarvi-pohjanmaan_terveyskeskuksessa_mrsa-epidemia_-_erillista_mrsa-osastoa_harkitaan/6749797 ja http://yle.fi/uutiset/jarvi-pohjanmaan_yhteistoiminta-alueella_todettu_mrsa-bakteerin_kantajia/6749326.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.