Jump to content
MAINOS

MRSA-epidemia Järvi-Pohjanmaalla


Pöllö

Recommended Posts

Järvi-Pohjanmaan alueella eli Alajärven, Vimpelin ja Soinin alueiden terveydenhuoltoyksiköistä on löydetty 25.7.2013 mennessä 31 uutta MRSA-kantajaa, kirjoittaa uutissivuillaan YLE. Eniten tapauksia on todettu terveyskeskuksen vuodeosastoilla, mutta kantajia löytyy muistakin yksiköistä. Suuri osa on YLE:n mukaan kotona asuvia kuntalaisia.

 

Laajoja seulontoja aiotaan tehdä alueella vielä viikkoja. Epidemia löydettiin terveyskeskuksen rutiinitesteissä, eikä infektioon sairastuneita ole havaittu. Myös yleisön vierailu vuodeosastoilla on edelleen sallittu. Vierailijoita toki ohjataan tehostettuun käsihygieniaan. MRSA-kantajuus ei vaikuta terveen ihmisen tavalliseen arkeen, mutta leviämisen ehkäisemiseksi tulee huolehtia hyvästä käsienpesusta ja desinfioinnista. Vuosittain Suomessa todetaan uusia MRSA-tapauksia noin 1300.

 

MRSA voi aiheuttaa sairaalainfektioita lähinnä vaikeasti sairailla ja iäkkäillä potilailla. MRSA on stafylokokkibakteeri, joka on kehittänyt kyvyn vastustaa tavallisten antibioottien mikrobia tuhoavaa vaikutusta. MRSA-bakteerin kantaja on oireeton, mutta voi läheisessä kosketuksessa levittää bakteeria toiseen ihmiseen.

 

Lue lisää aiheesta YLE:n verkkosivuilta 26.7.2013: http://yle.fi/uutiset/jarvi-pohjanmaan_terveyskeskuksessa_mrsa-epidemia_-_erillista_mrsa-osastoa_harkitaan/6749797 ja http://yle.fi/uutiset/jarvi-pohjanmaan_yhteistoiminta-alueella_todettu_mrsa-bakteerin_kantajia/6749326.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...