Jump to content
MAINOS

Lääkeyritykset estävät kopiolääkkeiden tuloa sopimuksin?


Pöllö

Recommended Posts

Helsingin Sanomien pääkirjoitus 21.7.2013 otsikoi "Köyhien lääkkeet päätyivät roskakoriin". HS:n mukaan isot lääkeyhtiöt jopa tuhoavat lääke-eriä, etteivät markkinahinnat laskisi. Yhtiöt myös maksavat kopiolääkkeitä markkinoiville yrityksille, että ne lykkäisivät kopiolääkkeiden markkinoilletuloa tai lopettaisivat kopiolääkkeen myynnin. EU:n komissio on määrännyt lääkevalmistaja Lundbeckille 94 miljoonan euron sakkomaksun väittäen Lundbeckin kymmenen vuotta sitten sopineen muiden yritysten kanssa kopiolääkkeiden markkinoilletulon lykkäämisestä. HS:n mukaan Lundbeck olisi myös ostanut rinnakkaislääke-erät ja tuhonnut ne. Komissio on sakottanut myös rinnakkaislääkkeiden valmistajia yli 52 miljoonan euron sakoilla. Komissio on tutkinut myös tapausta, jossa ranskalaisyhtiön epäillään estäneen verenpainelääkkeen halpaversion tulon markkinoille.

 

Lääkeyritys Lundbeck on HS:n tietojen mukaan kiistänyt syytteet pitäen muiden yritysten kanssa tehtyjä sopimuksia laillisina. HS:n mukaan eurooppalaiset lääkeyhtiöt ovat sijoittaneet tuotekehitykseensä lähes 30 miljardia euroa vuodessa ja toteaa yritysten myös kantavan riskit hukkainvestoinneista. HS toteaa rinnakkaislääkkeiden olevan keskimäärin 40 % halvempia kuin merkkilääkkeiden. Lundbeckin tapauksessa rinnakkaislääke oli Britannian markkinoille lopulta tullessaan jopa 90 % halvempi.

 

Lue lisää Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta 21.3.2013: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/K%C3%B6yhien+l%C3%A4%C3%A4kkeet+p%C3%A4%C3%A4tyiv%C3%A4t+roskakoriin/a1374292951812.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...