Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Pöllö

Kansalaiset uskovat sote-uudistuksen heikentävän palveluitaan

Recommended Posts

Pöllö

Enemmistö suomalaisista eli 59 % uskoo kunta- sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoalueuudistusten huonontavan palveluita nykyisestä. Näin uutisoi HS 17.7.2013 Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Vain 16 % uskoo palveluiden paranevan. Toisaalla enemmistön mielestä terveydenhoito Suomessa on hyvää, kunhan hoitoon pääsee. Nuoret ikäluokat luottavat enemmän yksityisen hoidon hyvyyteen, kun taas ikääntyneet uskovat julkisen hoidon hyvyyteen. Sote-uudistus sai tutkimuksessa vastanneista kouluarvosanaksi 5,7. Tutkimuksessa havaittiin myös, että 39 % suomalaisista voisi haluta kuntaliitosta omaan kuntaansa.

 

Tuloksia esiteltiin Suomi-areenan keskustelussa, jossa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko sekä SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta muistuttivat, ettei sote-uudistuksen tarkoituksena ole säästää rahaa. Feldt-Rannan mielestä Suomessa ei ole myöskään liian suuri ja kallis julkinen sektori, sillä Suomi käyttää sote-palveluihin vähemmän rahaa kuin muut pohjoismaat, mutta tuottaa vastaavat palvelut. Keskustelussa huomautettiin kunta- ja soteuudistuksen olevan helppoa verrattuna palveluiden rahoitukseen. Keskustelussa mietittiin mm. elintason pitämistä velkarahalla korkeampana kuin mihin yhteiskunnalla on varaa.

 

Lue lisää aiheesta Helsingin Sanomien verkkosivuilta: http://www.hs.fi/kotimaa/Usko+palveluihin+v%C3%A4henee/a1373948050748. Keskusteluun osallistuneiden poliitikkojen videohaastattelut löytyvät Kunnallisalan kehittämissäätiön sivuilta: http://www.kaks.fi/node/6710 ja keskustelusta voi lukea lisää säätiön sivuilta: http://www.kaks.fi/node/6709.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...