Jump to content
Pöllö

Terveydenhuolto on investointi, mutta uusiin potilasjärjestelmiin menee liikaa rahaa

Recommended Posts

Pöllö

Terveystaloustieteilijä Pirjo Koivukangas muistuttaa JHL:n uutisessa terveydenhuollon saavan aikaan mm. taloudellista kasvua, kun ihmiset palaavat töihin. Koivukangas harmittelee, että terveydenhuollon kustannuksia korostetaan, terveydenhuolto nähdään vain kuluna ja terveydenhuoltoa käyttävät ihmiset syyllistävät itseään - vanhuksista puhutaan kuin he olisivat ongelmajätettä. Koivukangas näkee maamme ikäjakauman voimavarana ja terveydenhuollon myös investointina. Terveydenhuollossa tuhlausta Koivukangas näkee uusissa potilastietojärjestelmissä - niihin käytetään liikaa rahaa.

 

Lue lisää JHL:n uutisesta 24.6.2013 osoitteesta http://www.jhl.fi/portal/fi/jhl-tieto/uutisarkisto/?bid=3002. Koivukankaan haastattelu julkaistaan 26.6. Motiivi -lehdessä 7/2013.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pöllö

Diid, tänään tuli sivusta seurattua, miten eräs ohjelmisto tahmoi joko ohjelmiston rakenteen tai alimitoitetun serveri- tai keskuskonejärjestelmän vuoksi. Samoja toimintoja kun sitten tehdään hitaasti lukuisia kertoja päivässä, niin kyllähän tuota aikaa tietojärjestelmien vieressä tuskailemiseen varmasti menee.

 

Vertailun vuoksi - jos työntekijä säästäisi päivässä edes 1 %:n tehokkaasta 7,5 tunnin työajastaan - eli 4,5 minuuttia - tietojärjestelmien toimiessa tehokkaasti koko terveydenhuollossa, tulisi säästöä kaiken kaikkiaan yli 170 miljoonaa euroa vuodessa. Luku on laskettu suoraan terveydenhuollon kokonaiskustannuksista vuonna 2011.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.