Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

Huumekokeilut yleistyneet Suomessa

Recommended Posts

Reportteri
Suomalaisten huumausaineiden käyttöä on kartoitettu säännöllisesti 90-luvun alusta lähtien. Tutkimusten mukaan kannabiksen käyttö on lisääntynyt ja siitä on tullut suosittua erityisesti nuorten miesten keskuudessa. Pitkällä aikavälillä myös monien muiden aineiden käyttö on lisääntynyt ja käyttöön on tullut uusia aineita. Amfetaminia ja kokaiinia joskus elämässään käyttäneitä on 2–3 prosenttia väestöstä ja uusista huumeista suosituimman eli ekstaasin käyttö on noussut samalle tasolle.  
 
Väestöstä 17 prosenttia on ainakin kerran elämässään kokeillut jotakin laitonta huumetta. Vuoden aikana käyttäneitä oli 5 prosenttia ja kuukauden aikana käyttäneitä 1 prosentti väestöstä. Suurin osa huumeiden käytöstä on yhteen tai muutamaan käyttökertaan rajoittuvaa kokeilua.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5UP3RN47UR4L

Kokeilujen lisääntyminen johtuu varmasti osaltaan siitä että huumeita on melko helppo saada. Atk-taitoiselle se ei tuota ongelmia. KVG. Ei taida olla soveliasta sanoa tässä, onko omakohtaisia kokemuksia huumeista, mutta sanotaanko nyt vaikka näin että rahansa voi amatööri kuluttaa paremminkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...