Jump to content
MAINOS

Sairaanhoitajan päivää vietetään sunnuntaina 12.5


Reportteri

Recommended Posts

shpaiva.jpgSairaanhoitajan päivää vietetään jälleen 12.5.2013 ympäri maailmaa. Tänä vuonna Sairaanhoitajaliitto haluaa päivän kunniaksi kiinnittää huomiota lasten ja lapsiperheiden hyvinvointiin Suomessa.   

- Lastensuojelulaki korostaa ehkäisevän lastensuojelun ja moniammatillisen yhteistyön merkitystä lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä. Nyt on kulunut viisi vuotta lain voimaan tulosta ja on hyvä hetki muistuttaa tämän tavoitteen tärkeydestä, Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto sanoo.   

Lasten ja perheiden kanssa työskentelevät sairaanhoitajat tuntevat läheisesti lapsiperheiden arjen. He näkevät hyvin pian, miten esimerkiksi yhteiskunnalliset muutokset vaikuttavat konkreettisesti perheiden elämään.   

- Sairaanhoitajat toimivat yhteistyössä sosiaalityön, koulutoimen ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa lasten ja perheiden auttamiseksi.  Tänään lapsi- ja perhetyön haasteita Suomessa ovat erityisesti eriarvoistuminen, mielenterveysongelmat ja päihteet. Näihin haasteisiin puuttuminen vaatii nykyistä enemmän yhteistyötä ja raja-aitojen rikkomista, Merasto jatkaa.   

Sairaanhoitajanpäivän kampanja 6.5.–17.5.2013   

Sairaanhoitajan päivän kunniaksi Sairaanhoitajaliitto ja liiton alueyhdistykset toteuttavat haastekampanjan, jonka avulla tuetaan Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaa. Kampanjan avulla halutaan tuoda esiin lasten parissa toimivien ammattiryhmien yhteistyön ja ennaltaehkäisyn tärkeyttä lasten ja perheiden kanssa tehtävässä työssä.   

- Lapsen ja perheen parhaaksi työtä tekevien ammattilaisten mutkaton ja rakentava yhteistyö mahdollistaa perheiden auttamisen ajoissa. Kun onnistumme yhdessä rakentamaan varhaisia tukiverkkoja, onnistumme antamaan lapsille merkittäviä ja pitkälle tulevaisuuteen kantavia kokemuksia ja ihmissuhteita. Yksikin merkittävä ja lapsesta aidosti välittävä aikuinen voi olla se suojaava tekijä, jonka varaan lapsi voi tukeutua kasvussaan ja identiteettiään rakentaessaan, sanoo Riitta Hyytinen, lastensuojelupalveluiden johtaja Pelastakaa Lapset ry:stä. Pelastakaa Lapset ry:n tukiperheet auttavat perheitä selviytymään ja jaksamaan vaikeiden aikojen yli. Tukiperheen luona lapsi saa iloita ja nauttia huolettomista hetkistä turvallisessa ympäristössä. Samalla hän saa mahdollisuuden kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi.   

Ota sairaanhoitajan päivän haaste vastaan!

Lisätietoja ja osallistumisohjeet: http://www.sairaanhoitajaliitto.fi

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...