Jump to content
MAINOS

Gaius-säätiö,millainen työpaikka?


ST72

Recommended Posts

Kenelläkään tietoa tästä paikasta, että millainen paikka mahtaa olla?

Ainakin lähtöpalkka on ihan ok.. ;)

" Vaikeuksien kohdatessa saa huomata, kuinka rikas sitä on monella tapaa ollut. "

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 vuosi myöhemmin...
MAINOS

Kellään kokemusta ko. säätiöiden yksiköistä ajatellen keikkatyötä?Tai onko keikkalaisille edes tarvetta ko. paikoissa?Lähinnä ajattelen yövuoroja.

Kiitti.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 kuukausi myöhemmin...

Olen tavannut työntekijöitä työpaikkamessuilla viime syksynä ja he vaikutttivat ihan hyviltä ja osaaminen oli hanskassa. Tosin Gaius säätiö pääsi iltiksen lööppeihin jos joku huomasi kirjoituksen hoitajan laiminlyönnistä. Oliko se nyt juouminen tms.

Satu

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 vuosi myöhemmin...

VAROKAA, VAROKAA TODELLA TÄTÄ PAIKKAA. POTILASTYÖSSÄ RÄIKEITÄ LAIMINLYÖNTEJÄ JA HENKILÖSTÖPOLITIIKKA 60-LUVULTA.

Allekirjoittanut aloitti keikalla laitoksessa viimevuoden puolella, keikkalaisille vain kuuden tunnin vuorot ja harvojen vakituisten työntekijöiden suhtautuminen keikkalaisiin pääsääntöiseti kovin nuivaa. Tein kahden ja puolen kuukauden määräyskirjan osastolle ja totuus alkoi paljastua hiljalleen. Paastosääntöä rikotaan osastolla Kanerva (neljäs kerros) räikeästi. Osastolla vain kaksi hoitajaa per pääty ja toimenkuva on erittäin laaja, tiskit, ruoat, hoitotyö ja kirjaaminen. Päivällinen tulee 17.00-17.30 ja aamiainen tarjotaan aamulla klo 9.00. Vanhukset ovat ilman ruokaa 15 tuntia. Tämä on todistettavissa kirjaamisen kautta, yöhoitajat eivät anna iltapalaa kuin joillekin DM-tapauksille, jos näillekään. Aseptiikka huipussaan kun tulet vaipanvaihdosta suoraan ruokailuun syöttämään potilasta.

En kertaakaan, kysyttäessäkään, saanut vastausta potilalaan raha-asioiden hoidosta vaikka näin että potilaalla olis tarve esim. uusiin kenkiin. Ainut vastaus oli: En halua alkaa riitelemään omaisen kanssa..... Jokaiselle vanhukselle kuuluu tietty osuus eläkkeesta taikka muista varoista jolla voi hankkia tarpeellisia tavaroita taikka palveluita.

Työtapaturmaan suhtauduttiin nuivasti eikä talon lähiesimies taikka työsuojeluvaltuutettu ottanut mitään yhteyttä asian tiimoilta.

Palkat myöhässä ja jokaisessa palkkanauhassa tili laskettu väärin. Talossa on käytössä "kulunvalvontajärjestelmä" jonka tarkoitus on kytätä työntekijöiden tuloa ja menoa. Jos tulet vuoroon 15 min aikaisemmin, se ei anna oikeutta leimata itseäsi ulos esim minuuttia ennenkuin vuoro päättyy. Vähennetään palkasta.

Talon johtajatar on entinen askasteluohjaaja joka on jollain ilveellä päässyt nykyiseen asemaansa. Henkilöstöjohtaminen on ala-arvoista, eikä johtajan kyvyt siihen riitäkään. Johtajan lapsia on talossa töissä kaksin kappalein, toimistosihteereitä yms. Nepotiittistä touhua. Johtajalla on muutamia agentteja henkilöstön joukossa, näiden harteille jää raportointi henkilökunnan touhuista osastoilla.

Lääniin tehty kantelu henkilöstön vähyydestä, paastosohjeistuksen laiminlyönnistä ja hoitotyön ammattilaisuuden puutteesta.

Palkkaturvaan omista saamatta jääneistä palkoista.

Helsingin Kaupunki/Vanhuspalvelut, kantelu samoin kuin lääniin.

Viimekädessä tutkintapyyntö poliisille huonosta hoidosta ja laiminlyönneistä jotka johtavat potilaiden kunnon selvään huonontumiseen ainakin ao. osastolla.

Ja vielä: Gaius-säätiö jakaa optioita johtajilleen kun oikein pystyy säästämään vanhustenhoidossa. Markku Ahlgren toissa vuonna n. 100 000e!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hyvin säästetty.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

VAROITUS, VAROITUS

Jättivät kolmen viikon työtapaturmasta tulleen sairausloman maksamatta. Uhkailivat poliisilla jos lähetän ao. asiaan liittyviä sms-viestejä osastonhoitajalle. Johtajatar menetti malttinsa puhelimessa ja uhkaili lakimiehillä jne. Lääni, Helsingin Vanhuspalvelut, ja liitto saa tarkat tiedot koko casesta.

Niinkuin sanottu, hoitoalan heikoin lenkkki, varmasti.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Allekirjoitan, kaikki mitä on tapahtunut Gaius-säätiöllä. Tein sijaisuutta siellä n. 3 viikkoa, se riitti. Tappelin myös palkasta, sain ne. Mutta postista tuli viesti, olin saanut liikkaa, voisitko palauttaa. Iso, mutta huomasin, puuttuu kaikki kokemuslisät maksamatta. Sain, ne kyllä. Selityksiä, tuli johdolta. Ensim. päivänä näin painajaisia sieltä, asiakatietoja ei annettu, ei mitään ohjausta. Vakituinen hoitaja totesi; mitä täällä teet? Joka päivä tultiin itkemään olkapäätäni vasten, näiden muutaman vakituisen käytöstä. Työmotivaatio pelkkä nolla vakituisilla. Tultiin töihin, miten satuttiin, osastolla ei pysytty, hoito oli mitä oli jne. Ei, mitään hyvää sanottavaa. Tämän kokemuksen jälkeen, olen todella varuillani. Missä työskentelen eli luottamus meni vanhusten hoitoon pahasti.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Muistuttaisimme taas tässä vaiheessa, että vaikka täällä on lupa puhua ikävistäkin asioista, niin muistakaa pysyä totuudessa ja varjelkaa potilaiden tietosuojaa. Lait ja asetukset pätevät täälläkin. Emme nyt väitä, että nimenomaan tässä aiheessa on lakia rikottu (sen selvittää tarvittaessa viranomaiset), mutta tämä kannattaa muistaa kun kieli poskella näitä juttuja kirjoittelee. Suosittelemme lukemaan sääntöjemme kohdan "Suomen lait, asetukset ja kirjoittajan vastuu". http://hoitajat.net/säännöt . Foorumin historian aikana samantyyppisistä kirjoituksista on tehty useita tutkintapyyntöjä ja jos poliisi pyytää, autamme kirjoittajan henkilöllisyyden selvittämisessä kuten säännöissämme sanotaan. Jos pysyy totuudessa ja ei riko tietosuojaa, asia on tietysti ihan ok. Huonoista työoloista jne pitääkin kertoa, ilman muuta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että asiallinen argumentointi on paljon uskottavampaa kuin capslock pohjassa huutaminen.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Itsehän olen kyseisessä paikassa töissä ja mielestäni asiat ei ihan noin ole. Palkkani olen aina saanut ajallaan ja hyvin viihtynyt puoltoista vuotta. Tietenkin jotain asioita on, mitkä hieman ihmetyttävät, mutta tuskin on ainut paikka missä kaikki asiat ei ole täysin kunnossa. Joka paikasta löytyy jotain.

Meillä henkilökunta on ainakin ammattitaitoista ja mukavaa ja asukkaita hoidetaan kunnolla ja heitä kunnioittaen. Omaisten palautteetkin ovat olleet pelkkää positiivista.

Ei saa yleistää koko paikkaa yhden osaston tai työntekijän takia, se on väärin muita kohtaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Näin. Talon johtaja on kuulemma tehnyt tutkintaptyynnön poliisille koskien kirjoittamaani. Hyvä niin, vastaan mielelläni kaikkiin yksityiskohtaisesti viranomaisillle salassapitosääntöjä noudattaen. Lääni on samaten kovin kiinnostunut, kantelu tehty sinne ja julkisuuden myötä toivottavasti asiat paranevat potilaiden/asiakkaiden kannalta. Itseni lisäksi on kolme talon vanhaa työntekijää luvannut olla prosessissa mukana. Jos ei ole salattavaa, ei työnantaja reagoisi näin voimakkaasti.....

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Aikamoista touhua. Tsemppiä Buprelle prosessiin. Se voi olla hankala, mutta jos kaikki tuo on totta, you gonna win! Itse en aio edes haaveilla meneväni töihin Gaius-säätiöön, viidakkorumpu on paukkunut jo aiemmin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

ei ne rosikset kannata.ite kävin firmaa vastaan pari vuotta oikeutta ja voitin raastuvassa,no iso firma valittaa hoviin ja ja voittaa siellä.Tehy sanoi et nyt on se 11800euroa käytetty ja valituslupaa korkeimmasta ei haeta.jäi 5000 e itelle maksettavaa.

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Minäkin haluan lusikkani tähän soppaan laittaa. Nimimerkki Burbe mitä teet tiedolla potilaiden rahoista ne ei tietääkseni kuulu hoitajan toimenkuvaan. Omaisena ja hoitoalan ammattilaisena pidän erikoisena sitä että hoitaja alkaa kyselemään potilaan varoista ja rahoista. Omaiset tai edunvalvoja hoitavat sellaiset asiat. Hoitaja voi kyllä omaiselle esittää mitä potilas tarvitsee ei muuta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ymmärtääkseni kysymys on ollut asukkaan omien varojen käytöstä esim. aamutossujen hankintaan. Ammattilaisena tiedän, että vastuuhoitahjan/omahoitajan tehtäviin kuuluu myös tämänkaltaisten asioiden hoitaminen. Ainakin itse kun olen toiminut vastuuhoitajana, minulla oli oikeus hakea laitoksen kassasta pieni summa rahaa jolla ostokset tein. Tämän jälkeen vein kuitit ja loppurahat kassanhoitajalle. Jokaisella vanhuksella on oikeus käyttää sitä joskus pientä osuutta mikä hoitomaksujen jälkeen jää, tämänkaltaisiin toimiin. Edunvalvojan kanssa homma pelaa samalla lailla. Omaisten kanssa voi hankauksia tulla, mutta jos katsoo asiaa lakien näkökulmasta, on omaisten toimista ilmoitetteva edunvalvontaan. Vaikkei asiakasta olisi edunvalvontaan määrättykään. Kysymys on kuitenkin asukkaaasta/potilaasta joka ei välttämättä itse kykene itse tämänlaatuisia asioita hoitamaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 11 kuukautta myöhemmin...
MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...