Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

Pelastaja ei osannut käyttää EKG-laitetta - potilas kuoli sairaalassa

Recommended Posts

Reportteri

Tamperelainen pelastaja oli ollut ensihoitotehtävällä, syynä potilaan rintakivut. Pelastaja ja hänen työparinsa saapuivat rintakivuista kärsineen miehen luo noin kahdeksan minuuttia hälytyksestä. Kohteessa potilaasta ei otettu EKG-rekisteröintiä, eikä lääkintäesimiestä konsultoitu. Mies kuljetettiin hoitoon Hatanpään sairaalaan. Sairaalassa potilaalla todettiin sydäninfarkti ja hänet toimitettiin Taysiin, missä hän myöhemmin menehtyi.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että pelastaja oli rikkonut virkavelvollisuuttaan, koska potilasta ei ollut kunnolla tutkittu eikä hoidosta konsultoitu. Pelastaja kiisti syytteet ja haki ratkaisuun muutosta hovioikeudesta. Todistelusta kävi ilmi, että EKG-laite oli juuri otettu käyttöön, ja koulutus laitteen käyttämiseksi oli ollut vähäistä ja puutteellista. Hovioikeus hylkäsi virkavelvollisuuden rikkomissyytteen, mutta palomies joutui maksamaan oikeudenkäyntikuluja yli 2000 euroa.

Asiasta kertoi Aamulehti.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Makro

Kannattaa pyytää kunnon perehdytys niihin laitteisiin  :-/

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
-VF-

Olisiko jollain tarkempaa tietoa tästä tapauksesta? Hovioikeuden päätöstä tms? Olisi mielenkiintoista tietää otettiinko oikeudessa kantaa työnantajan perehdytysvelvollisuuteen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
coco

Olisi tosiaan mielenkiitoista tietää tarkemmin oikeuden kanta perehdyttämiseen. Itse työskentelen uutena työntekijänä ison sairaalan leikkausosastolla sairaanhoitajana ja meillä perehdytystä ei juurikaan ole. Asia on nyt noussut puheenaihheksi kun meitä uusia on monta ja lääkärit ovat tehneet valituksia meistä, kun emme osaa toimia instrumenttihoitajina kun kukaan ei ole opettanut tai ehdi neuvoa. Aiemmin väkeä on kyseisen ongelman vuoksi ilmeisesti lähtenytkin muualle.

Saas nähdä tuleeko meillä tilanteeseen pikaista muutosta, vai äänestänkö/äänestämmekö jaloillamme...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
koati
... Itse työskentelen uutena työntekijänä ison sairaalan leikkausosastolla sairaanhoitajana ja meillä perehdytystä ei juurikaan ole. Asia on nyt noussut puheenaihheksi kun meitä uusia on monta ja lääkärit ovat tehneet valituksia meistä, kun emme osaa toimia instrumenttihoitajina kun kukaan ei ole opettanut tai ehdi neuvoa. Aiemmin väkeä on kyseisen ongelman vuoksi ilmeisesti lähtenytkin muualle.

...

Aivan kasittamatonta. Eiko niille vanhoille leikkaussalihoitajille tule mieleen, etta jonakin paivana he itse tai heidan laheisensa voi maata siina poydalla?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×