Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

Karpalomehun teho virtsatietulehduksien ehkäisijänä myytti

Recommended Posts

Reportteri

Karpalomehua on pidetty hyvänä luonnonlääkkeenä virtsatietulehduksia vastaan. Vakiintunut luottamus karpalomehusta tehoon virtsatietulehdusten estäjänä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, osoittaa 24 tutkimusta yhdistävä selonteko. Tutkimuksissa selvitettiin säännöllisesti juodun karpalomehun vaikutusta virtsateihin. Tutkimuksiin osallistui miltei 4 500 ihmistä. Monet jättivät kokeen sikseen, koska karpalomehun juominen oli liian haastavaa. Riittävän moni kuitenkin jaksoi loppuun, jotta tutkijat pitävät tuloksia pätevinä. Olettamus on ollut, että karpaloiden sisältämät sokeriaineet tai flavonoidit estävät bakteereja takertumasta virtsarakon ja -johtimen seinämiin. Siitä on saatu joitakin vähäisiä tutkimustuloksiakin, mutta uuden suuren selvityksen mukaan ne eivät riitä osoittamaan karpalon voimaa.

Lue koko juttu - yle.fi

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
adenoma

ahaa, elikkä liki 17 e maksamani karpalo -valmiste ei muka olekkaan mukamas hyvää?no olen itse ja tyttäreni kokenut saavani apua ja se siitä. ei se ainkaan asiaa pahentanut vaan päinvastoin , teki sen minkä lupasi .

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

Käypähoito siis uusiks. Puolukkahillo ja C-vitamiinikaan ei tietysti enää toimi..

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
OldOne

Minä uskon tieteelliseen tutkimukseen vankasti, mutta on hämmentävää, että jostain asioista saadaan niin erilaisia tuloksia. Mistä se johtuu?

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12121581

CONCLUSIONS:Cranberry tablets provided the most cost-effective prevention for UTI.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×