Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Reportteri

D-vitamiinivalmisteita takaisin apteekkiin

Recommended Posts

Reportteri

Apteekkariliitto pyytää yhä selvityksiä ja analyysitodistuksia kieltolistalla olevista valmisteista.

Lue koko juttu - yle.fi

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

Tais olla savolaisilla vähän sinnepäin tutkimus. No, herättipä ainakin keskustelua..

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pöllö

Eviran tiedote yritysten omavalvonnan riittävyydestä: http://www.evira.fi/...aista/?bid=3200 kertoo, että yritysten omavalvonta on riittävää, ja yritykset ovat lähettäneet omavalvonnassa näytteitä liki systemaattisesti ilmeisen hyvätasoiseen, ulkopuoliseen laboratorioon. Yhdessä näytteessä D-vitamiinia oli sallittua vähemmän.

Positiviista, lisäravinnemaailma on tuntunut villiltä, ja jos yritykset ovat lähettäneet rehellisesti tuotteen luotettavaan laboratorioon, tulos on yllättävänkin hyvä. Tällöin häiriö olisi todellakin yliopiston tutkimusmenetelmässä. Siitähän on väläytelty esim. ns. matriisiongelmaa eli tutkimustulokseen vaikuttaisi ainekokonaisuus, jossa vitamiini on. Joskus edellisessä elämässä törmättiin itse asiassa erään näytteemme kohdalla tällaiseen ongelmaan. Kokenut, akkreditoitu laboratorio kilautteli näytteestämme ja kyseli, mitähän siinä saattaisi olla. Olivat lisänneet sisäisen standardin erääseen näytteistä, ja standardista oli kyetty mittaamaan huikea n. 2 %:n osuus lisätystä... Noh, emme tienneet, mikä ko. matriisissa sitoi analysoitavaa ainetta tai muulla tavoin häiritsi esim. uuttamista tai detektiomenetelmää, mutta mahdollisesti siellä oli mm. useiden liuotinaineiden jäämiä mukana... Ja monta muuta häiritsevää asiaa. Labraparka... :)

Nooh, oppia ikä kaikki, joskus ehkä tosiaan kannattaa miettiä, ennenkuin ainakaan laajaan julkisuuteen pläjäyttää vahvoja johtopäätöksiä. Itse kun vielä siihen pystyisi.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×