Jump to content
MAINOS

D-vitamiinivalmisteita takaisin apteekkiin


Reportteri

Recommended Posts

MAINOS
  • 2 weeks later...

Eviran tiedote yritysten omavalvonnan riittävyydestä: http://www.evira.fi/...aista/?bid=3200 kertoo, että yritysten omavalvonta on riittävää, ja yritykset ovat lähettäneet omavalvonnassa näytteitä liki systemaattisesti ilmeisen hyvätasoiseen, ulkopuoliseen laboratorioon. Yhdessä näytteessä D-vitamiinia oli sallittua vähemmän.

Positiviista, lisäravinnemaailma on tuntunut villiltä, ja jos yritykset ovat lähettäneet rehellisesti tuotteen luotettavaan laboratorioon, tulos on yllättävänkin hyvä. Tällöin häiriö olisi todellakin yliopiston tutkimusmenetelmässä. Siitähän on väläytelty esim. ns. matriisiongelmaa eli tutkimustulokseen vaikuttaisi ainekokonaisuus, jossa vitamiini on. Joskus edellisessä elämässä törmättiin itse asiassa erään näytteemme kohdalla tällaiseen ongelmaan. Kokenut, akkreditoitu laboratorio kilautteli näytteestämme ja kyseli, mitähän siinä saattaisi olla. Olivat lisänneet sisäisen standardin erääseen näytteistä, ja standardista oli kyetty mittaamaan huikea n. 2 %:n osuus lisätystä... Noh, emme tienneet, mikä ko. matriisissa sitoi analysoitavaa ainetta tai muulla tavoin häiritsi esim. uuttamista tai detektiomenetelmää, mutta mahdollisesti siellä oli mm. useiden liuotinaineiden jäämiä mukana... Ja monta muuta häiritsevää asiaa. Labraparka... :)

Nooh, oppia ikä kaikki, joskus ehkä tosiaan kannattaa miettiä, ennenkuin ainakaan laajaan julkisuuteen pläjäyttää vahvoja johtopäätöksiä. Itse kun vielä siihen pystyisi.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...