Jump to content
MAINOS

Teho-osastoilla liian meluisaa


Hoitajat.net

Recommended Posts

Teho-osastojen meluisuus on pitkään tiedetty ongelmaksi. Melu haittaa etenkin tehohoitopotilaiden unta, joka muuttuu keveäksi ja hajanaiseksi, ja nukahtaminen hidastuu. Unenpuute ja stressi voivat hidastaa paranemista. Ruotsalaistutkimuksen mukaan teho-osastojen melu ylittää WHO:n vuodeosastoille asettamat raja-arvot jopa yli kahdellakymmenellä desibelillä. Göteborgin ja Boråsin yliopistojen yhteistutkimuksessa mitattiin meluisuutta kolmentoista tehohoitopotilaan ympärillä Södra Älvsborgin sairaalassa. Mittaukset osoittivat, että melu vakavasti sairaiden potilaiden ympärillä on keskimäärin 51-55 desibeliä. Teho-osastojen potilaat joutuvat sietämään melua, jonka desibelit vastaavat ajoittain tieliikennemelua. Ulkomelun ohjearvoksi on Suomessa asetettu 55 desibeliä. Kun äänenvoimakkuus ylittää 80 desibeliä, kuulovaurio on mahdollinen, ja pitkäaikainen altistus yli 90 desibelin melulle aiheuttaa kuulovaurion lähes väistämättä.

http://www.hs.fi/ulk.../a1305600058937

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Moni tehohoidossa ollut potilas kertookin, että muistikuvissaan he ovat olleet esim rautatieasemalla. Piippauksia (kuulutukset), voimakasta kolinaa yms.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ehdotus: sammutetaan kaikki laitteet ja monitorit yöksi.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Aktiivinen meluntorjunta käyttöön. Eli tyynylle pienet kaiuttimet tai korville kevyet kuulokkeet, jotka soittavat melulle vastakkaista aaltoa. Systeemiä voi portaattomasti säätää mahdollisimman hiljaisesta hoitajan puheäänen kuulemiseen ad täysin pois päältä.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...