Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Hoitajat.net

Kolmivuorotyöläisten työaikamuotoa aletaan järkeistää

Recommended Posts

Hoitajat.net

Kolmivuorotyöläisten työaikamuotoon, ns jaksotyöhön ollaan vihdoin saamassa uudistuksia. Työaikaa on yritetty uudistaa erilaisissa työryhmissä vuosikymmeniä, nyt ensimmäinen oikea kehitysaskel näyttää todennäköiseltä. KT Kuntatyönantajien, kunta-alan pääsopijajärjestöjen ja Tehyn yhteinen työryhmä pääsi maanantaina 26.3. neuvottelutulokseen jaksotyöaikakokeilun sopimusmääräyksistä. Tehyn hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen alkuviikosta.

- Arvioimme, että neuvottelutulos uusista työaikamääräyksistä luo edellytykset työaikakokeilun aloittamiselle. Vielä tarkemmin sopimatta ovat kokeilun kesto sekä mukaan tulevat paikkakunnat ja yksiköt. Käytännössä kokeilu alkanee ensi syksynä, sanoo Tehyn edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara.

Jaksotyöaikakokeilusta ja sitä valmistelevasta työryhmästä sovittiin viime marraskuussa kunta-alan sopimusratkaisun yhteydessä. Työryhmän toimeksiantona oli valmistella kokeilua varten nykyistä yksinkertaisemmat ja selkeämmät sopimusmääräykset. Kokeilussa sovellettavien uusien määräysten tavoitteena on myös edistää työhyvinvointia ja parantaa tuloksellisuutta.

Jaksotyöaikakokeilua koordinoi ja seuraa em. KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan ammattijärjestöjen työryhmä. Kokeilun toimivuus ja kustannusvaikutukset arvioidaan sopimuskauden aikana eli 28.2.2014 mennessä.

Lähde Tehy.fi http://www.tehy.fi/tehy/ajankohtaista/?x22250=22418152

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pekka

Mitähän tämä KÄYTÄNNÖSSÄ tarkoittaa? Tehyn sivuilta en löytänyt lisää inffoa aiheesta.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×