Jump to content
MAINOS

YLE: Robottipotilas ei kuole hoitovirheeseen


Reportteri

Recommended Posts

MAINOS

Se mikä uutisessa oli erttäin positiivista oli 2.asteen ja AMK:n tekekemä yhteistyö opetusvälineiden hankinnassa ja rahoituksessa. Toivottavasti opetusta tehdään myös yhdessä. Lähihoitajat ja sairaanhoitajat kun kuitenkin tekevät töitä YHDESSä sairaalassa ja sen ulkopuolella. Hyvä!

Link to comment
Share on other sites

On tuossa robotissa varmaan puolensakin, mutta se ei kuitenkaan ole oikea ihminen. Esim. pitkälle dementoitunut vanhus on jäykkä tai muuten raskas käänneltävä, joillakin on myös niin "pyöreä selkä", ettei heitä saa millään pysymään selällään, monet ovat erittäin haastavia syötettäviä yms. Opiskelijat toteavat tämän aina käytännön harjoittelussa, joten pystyyköhän tällainen robotti luomaan käsitystä oikean ihmisen hoidosta?

Link to comment
Share on other sites

Nukella ei varmaan ole tarkoituskaan harjoitella syöttämistä ja asentohoitoa, saati sitten korvata käytännön harjoittelua, vaan varmastikin enemmän suunnattu akuuttihoitotyön opiskeluun. En hetkeäkään epäile, etteikö tuollainen olisi hieno ja kaivattu kapistus siihen hommaan.

Eikä välttämättä menisi hukkaan ammattilaisillakaan pienet reenit ajoittain nuken kanssa kun saisi kerrata jotain harvinaisempia keissejä.

Link to comment
Share on other sites

Ja varmasti voittaa meidän koulun nuket, joilla ei pysy sukupuolielimet, kädet ja yhdellä jalkakaan paikoillaan. Mukava oli harjoitella vesiperäruisketta nukelle, jolta oli kadonnut koko peräreikäkappale... Ilmeisesti nukeilla on vielä ollut ominaisuuksia, joita ei nykyisellään pysty enään käyttämään (esim. katetroidessa rakosta tulee nestettä, nyt tarkistettiin että katetri on tarpeeksi pitkällä irrottamalla koko kalu paikoiltaan...)

En tiedä valmensiko laboraatiotunnit niin paljoa kentällä kuin olisi toivonut, itsellä toki perushoidosta kokemusta jo ennalta mutta harmittaa luokkakavereiden puolesta, joilla kaikki kosketus hoitotyöhön ennen kentälle menoa on noilta tunneilta... Onneksi monessa harjoittelussa voidaan käyttää toisiamme potilaina jolloin tilanne on realistisempi kuin nukella.

Link to comment
Share on other sites

Eikun joo, olihan meilläkin tota perushoidon harjottelua nukella. Täytyy kyllä myöntää, että tuntui jotenkin typerältä pestä niitä nukkeja. Nukkejen irto-genitaaleista tietenkin revittiin huumoria, esim piilottamalla niitä kaverin reppuun. Katetrointikin oli vaikeaa kun otin vaan toisesta päästä katetria kiinni niin sen sai pudotettua virtsaputkeen. Tuohon hommaan on tosissaan järkevää panostaa sinne harjoittelujaksoille ja siellä ohjaajan kanssa käydä rauhassa läpi asia.

äkisti sairastuneen potilaan hoidossa ei ihan täysin pysty järjestämään vastaavaa käytännön tilannetta niin helposti, kun ne eivät tule tilauksesta. Toisaalta ehkä ei ole mielekästäkään, että koko luokka käy erikseen kuuntelemassa asymmetriset hengitysäänet ja toteaa trakean siirtyneen hiljaiselle puolelle ja sitten opettaja alkaa kyselemään, että kuka haluaa arvata mitä tehdään ja haluaako joku kokeilla.

Ps. Tuntuipa muuten typerältä taivutusmuodolta tuo "nukkejen".

Link to comment
Share on other sites

meillä oli tossa 150kilonen kouristaja,4 ukkoo väänsi yli puoli tuntia ennenkuin suoniyhteys löytyi polvitaipeesta.

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...